• Ναυτιλία

    Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση για τις επιδοτούμενες ακτοπλοϊκές γραμμές στα νησιά του Αιγαίου

    ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης

    Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης


    Διογκώνονται οι διαμαρτυρίες από τους εκπροσώπους των νησιών του Αιγαίου, για το γεγονός ότι το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθυστερεί αδικαιολόγητα την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις επιδοτούμενες άγονες γραμμές.

    Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Σικίνου και της Ανάφης, που δεν έχουν ακτοπλοϊκή σύνδεση, μετά την διακοπή των δρομολογίων από την ναυτιλιακή εταιρεία Saonisos.

    Με επιστολή του, ο δήμαρχος Σικίνου, Βασίλης Μαράκης, επισημαίνει ότι «η κατάσταση αυτή μπορεί να αποφέρει μακροπρόθεσμα περαιτέρω αρνητικές συνέπειες στις οικονομίες των νησιών μας καθώς οι διακοπές ή ο μη έγκαιρος προγραμματισμός δρομολογίων μας καθιστά μη επιλέξιμους τουριστικούς προορισμούς».

    Η διακοπή των δρομολογίων έχει σοβαρό αντίκτυπο στην ομαλή τροφοδοσία των νησιών καθώς και στην διασύνδεση τους με τα άλλα νησιά και τον Πειραιά.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών έχει κατατεθεί στο γραφείο του υπουργού Χρήστου Στυλιανίδη.

    Διαβάστε επίσης:

    Φαράγγι Σαμαριάς: Νεκρή γυναίκα από πτώση βράχου – Δεκάδες εγκλωβισμένοι επισκέπτες

    Στέφανος Τσιτσιπάς: Δεν έχει μεγάλα αισθήματα για το τένις, λέει η μητέρα του – Τι είπε για το επαγγελματικό διαζύγιο πατέρα -γιού

    Plushost: «Agency of The Year» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα UX | CX Awards 2024



    ΣΧΟΛΙΑ