ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στο στόλο της Navios Maritime Acquisition συγκεντρώθηκαν όλα τα δεξαμενόπλοια της πλοιοκτήτριας Αγγελικής Φράγκου, καθώς ολοκληρώθηκε η συγχώνευση της ναυτιλιακής με την έτερη εταιρεία του ομίλου Navios, τη Navios Midstream Partners.
Συγκεκριμένα, τα έξι VLCC της Midstream μεταφέρθηκαν στην Navios Acquisition, η οποία έχει κατά κύριο λόγο τάνκερ τύπου LR1 και MR2. Παράλληλα οι μετοχές της πρώτης δεν διαπραγματεύονται από τις 14 Δεκεμβρίου 2018 στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Η κα Φράγκου επισήμανε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να κλείσουμε αυτή τη σημαντική συναλλαγή, η οποία προσφέρει πολλά οφέλη στην Navios Acquisition, όπως απλοποιημένη εταιρική δομή, ενισχυμένη βάση περιουσιακών στοιχείων και ενισχυμένο πιστωτικό προφίλ. Πιστεύουμε ότι η ένωση των δύο εταιρειών σε μία θα αποτελέσει ελκυστική ευκαιρία για τους επενδυτές.”
Σημειώνεται ότι η Navios Acquisition κατείχε ήδη ποσοστό άνω του 50% στην Navios Midstream. Mε την εξαγορά απέκτησε και τις υπόλοιπες κοινές μετοχές της εταιρείας με την έκδοση περίπου 3.683.028 νέων μετοχών της Midstream.
Όταν ανακοινώθηκε η πρόθεση του ομίλου Navios να προχωρήσει στη συγχώνευση των δύο εταιρειών οι αναλυτές της Deutsche Bank επισήμαναν ότι πρόκειται για μία καλή εξέλιξη για τον όμιλο.
Η μετοχή της Navios Acquisition διαπραγματεύονταν το βράδυ της Παρασκευής στα 6 δολάρια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Intertech: Ποιος είναι ο Σπύρος Γιαμάς που απέκτησε το 56,9%
- Το πραγματικό μήνυμα του Γιάννη Στουρνάρα: Στον πόλεμο, όπως στον πόλεμο
- Τι συμβαίνει με Intralot και Optima, ο παφ πουφ Δουζόγλου και ο Λίνκολν, οι νέες business της εφοπλίστριας, ποιοι τραπεζίτες πήγαν στον Στουρνάρα, τα SMS Παπασταύρου και τι γύρευε ο Παπαδημητρίου στο Κολωνάκι (φωτό)
- Εκθεση ΤτΕ: Πώς θα κινηθούν δάνεια, καταθέσεις – Τι φέρνει στις τράπεζες το «Σπίτι μου 2»
