ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές ετοιμάζονται να «εισβάλλουν» στην κινεζική Shein προκειμένου να διαπιστώνουν αν τηρεί τους νόμους για τους καταναλωτές και σχετικά με την πώληση παράνομων προϊόντων
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Κομισιόν, θα ηγηθεί των εθνικών ρυθμιστικών αρχών προστασίας των καταναλωτών σε μια συντονισμένη δράση κατά Shein, σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα, στα οποία παραχωρήθηκε η άδεια για να συζητήσουν ανώνυμα τα εμπιστευτικά σχέδια.
Η έρευνα θα ξεκινήσει από την Κομισιόν μαζί με τέσσερα κράτη-μέλη, σύμφωνα με τις πηγές, ενώ για το ύψος των προστίμων θα αποφασίσει η κάθε κυβέρνηση κατά βούληση.
Η Επιτροπή βασίζεται όλο και περισσότερο σε έναν μηχανισμό γνωστό ως Δίκτυο Συνεργασίας για την Προστασία των Καταναλωτών, ο οποίος έχει ως στόχο να συσπειρώσει τις εθνικές αρχές ώστε να σχηματίσουν ένα ενιαίο μέτωπο κατά των μεγάλων διαδικτυακών πλατφορμών οι οποίες θεωρούνται ύποπτες για παραβίαση των κανόνων προστασίας των καταναλωτών.
Η κινεζικών συμφερόντων εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Temu και η Apple βρέθηκαν στο στόχαστρο παρόμοιων ερευνών τον περασμένο Νοέμβριο για πιθανές παραβιάσεις.
Στις εταιρείες που διαπιστώνεται ότι έχουν παραβιάσει τον νόμο, μπορούν να επιβληθούν πρόστιμα από τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές των επιμέρους κρατών-μελών της Ε.Ε.
Εκπρόσωπος της Shein, η οποία εδρεύει πλέον στη Σιγκαπούρη, δήλωσε ότι η εταιρεία προτίθεται να συνεργαστεί στενά με τις ρυθμιστικές αρχές για την αντιμετώπιση τυχόν ανησυχιών, ενώ από τη μεριά της η Κομισιόν δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα για σχολιασμό.
Η Επιτροπή, η οποία έχει περάσει την τελευταία δεκαετία προσπαθώντας να καθιερώσει την Ε.Ε. ως τον παγκόσμιο ρυθμιστή ψηφιακών κανόνων, παρουσιάζει αυτή την εβδομάδα μια νέα στρατηγική με στόχο την πάταξη των πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου που διαθέτουν μη ασφαλή προϊόντα, από την Κίνα και άλλες χώρες εκτός ΕΕ.
Διαβάστε επίσης
Ανατροπή: Αναστέλλονται για έναν μήνα οι δασμοί του Τραμπ στο Μεξικό
Nexi Ελλάδος: Αποχωρεί ο Deputy CEO Νίκος Παπαδόγλου – Αλλαγές και ενίσχυση της διοικητικής ομάδας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ θέλει “εγγύηση” από την Ουκρανία τις σπάνιες γαίες της με αντάλλαγμα την αμερικανική βοήθεια
- Βρετανία: Η υπουργός Οικονομικών κάλει τα υπουργεία να προετοιμαστούν για πιθανή λιτότητα
- ΗΠΑ – αεροπορική τραγωδία: Τμήμα της ατράκτου του αεροπλάνου της American Airlines ανασύρθηκε από τον ποταμό Ποτόμακ
- Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική: «Ποτάμι» η Πειραιώς και η Κατεχάκη – Πού αλλού εντοπίζονται προβλήματα