• Business

    Shein: Κατέθεσε εμπιστευτικά έγγραφα για εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

    • NewsRoom
    Chris Xu, CEO Shein

    Chris Xu, CEO Shein (Πηγή: newsbeezer.com)


    Eμπιστευτικά έγγραφα υπέβαλε η Shein στη ρυθμιστική αρχή αγορών της Βρετανίας στις αρχές Ιουνίου για μια πιθανή εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, την ώρα που αντιμετωπίζει αντιδράσεις στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το CNBC.

    Η διαδικτυακή εταιρεία fast-fashion που ιδρύθηκε στην Κίνα, η αξία της οποίας αποτιμήθηκε στα 66 δισεκατομμύρια δολάρια πέρσι, ξεκίνησε συνεργασία με τους οικονομικούς και νομικούς συμβούλους, προκειμένου για να διερευνήσει την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου νωρίτερα φέτος.

    Δεν έχει αποσαφηνιστεί πότε η Shein σχεδιάζει να ξεκινήσει την αρχική δημόσια προσφορά (IPO).

    Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε επίσημα τη ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών της Κίνας σχετικά με την αλλαγή του τόπου εισαγωγής της.

    Ωστόσο, δεν έχει λάβει ακόμη την έγκριση της Ρυθμιστικής Επιτροπής Κινητών Αξιών (CSRC), αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

    Αλλαγή στρατηγικής

    Η Shein, η οποία έκανε θεαματικό ντεμπούτο στη σκηνή της μόδας κατά τα πρώτα χρόνια της πανδημίας, περίμενε μέχρι τον Νοέμβριο για να δρομολογήσει επίσημα τα σχέδια εισαγωγής της στις ΗΠΑ λόγω των ρυθμιστικών θεμάτων στην Κίνα και της αναιμικής αγοράς των IPO παγκοσμίως.

    Όμως, τους τελευταίους μήνες, η εταιρεία άλλαξε στρατηγική και στράφηκε στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου για την εισαγωγή των μετοχών της, εν μέσω εντάσεων μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον, ενώ παραμένει ασαφές αν η Shein θα λάβει την έγκριση του Πεκίνου για την εισαγωγή της στο Λονδίνο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάιο, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η Shein εξέταζε μια δημόσια εγγραφή στο Λονδίνο, αφού η Επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς των ΗΠΑ (SEC) της είπε ότι η εισαγωγή της δεν θα γινόταν αποδεκτή εάν δεν δημοσιοποιούσε τα έγγραφα της κατάθεσή της, ένα αίτημα που οι ειδικοί είπαν στην WST ότι ήταν ασυνήθιστο, όμως δείχνει τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.

    Συνήθως, οι εταιρείες υποβάλλουν εμπιστευτικά έγγραφα, ώστε να μπορούν να προστατεύουν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητές τους και τα οικονομικά τους στοιχεία καθώς οι ρυθμιστικές αρχές εξετάζουν την κατάθεση.

    Διαβάστε επίσης: 

    Shein: Αναζητά νέες πηγές εσόδων με φόντο την IPO στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

    Shein: Ρεκόρ κερδών άνω των $2 δισ. για το 2023

    Zara: Ο κολοσσός της fast fashion ετοιμάζεται να μπει στον χώρο της πολυτέλειας



    ΣΧΟΛΙΑ