Σε διάψευση δημοσιεύματος του Reuters, στο οποίο αναφέρονταν ότι έχει καταθέσει αίτηση εμπιστευτικά, για μια αρχική δημόσια προσφορά στις ΗΠΑ, προέβη σήμερα o κινεζικός γίγαντας μόδας Shein.

«Η Shein αρνείται τις φήμες περί ανοίγματος στην Wall Street», είπε στο CNBC, εκπρόσωπος της εταιρίας.

Ωστόσο, το Reuters, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα, ανέφερε ότι η εισαγωγή θα μπορούσε να γίνει πριν από το τέλος του έτους.

Υπογραμμίζει δε ότι η εισαγωγή της Shein στην Wall Street, θα μπορούσε να την καταστήσει την την πιο δυναμική κινεζική εταιρεία που εισήχθη στο χρηματιστήριο στις ΗΠΑ μετά την Didi Global.

Υπενθυμίζεται ότι το 2021, ο κολοσσός Didi Global, εισήχθη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με αποτίμηση 68 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά αποσύρθηκε λιγότερο από 6 μήνες αργότερα λόγω πίεσης και ανησυχιών για την ασφάλεια των δεδομένων από τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Shein, Ιδρύθηκε το 2012 από τον αμφιλεγόμενο επιχειρηματία, Chris Xu και σύντομα απέκτησε τεράστια απήχηση παγκοσμίως, καθώς διαθέτει χιλιάδες κωδικούς μοντέρνων και οικονομικών ενδυμάτων.

Η αξία της μάλιστα εκτιμήθηκε πρόσφατα στα 64 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Reuters.

Αποφυγή δασμών

Όμως, κατηγορήθηκε για εκμετάλλευση των εμπορικών κενών, προκειμένου να εισάγει προϊόντα στις ΗΠΑ, χωρίς να πληρώνει δασμούς, σύμφωνα με έκθεση επιτροπής της Βουλής των ΗΠΑ.

Εντούτοις, εκπρόσωποι της εταιρείας είπαν στο CNBC ότι η πολιτική της είναι να «συμμορφώνεται με τους τελωνειακούς νόμους και τους νόμους εισαγωγών των χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται» και ότι θα συνεχίσει να «καθιστά προτεραιότητα τη συμμόρφωση με την εισαγωγική νομοθεσία».

Παρόλα αυτά, τον Μάιο, Αμερικανοί νομοθέτες προέτρεψαν την SEC να κυνηγήσει την Shein για φερόμενη πώληση ρούχων φτιαγμένων με καταναγκαστική εργασία στο Xinjiang της Κίνας.

Με αφορμή αυτή την προσπάθεια των αρχών κατά της εταιρείας, η Shein δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Έχουμε μηδενική ανοχή στην καταναγκαστική εργασία».

Παράλληλα, φιλοξένησε μια ομάδα influencers στις εγκαταστάσεις της στο Guangzhou της Κίνας, που δημοσίευσαν βίντεο επαινώντας την εταιρεία, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς για καταναγκαστική εργασία.

Στον αντίποδα βρέθηκαν όμως πολλοί, που επέκριναν τους δημιουργούς για επαναλαμβανόμενη «προπαγάνδα».

Διαβάστε επίσης: 

Attica Group: Νέα πρόσωπα στο Δ.Σ. και στις Επιτροπές Ελέγχου

Στην Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός

Εισήγηση για πρόστιμο στην ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός από την Επιτροπή Ανταγωνισμού