• Business

    ΣΕΒ: Παπαλεξοπούλου, Βασιλάκης, Βερέμης: Οι 3 επιχειρηματίες που «σάρωσαν» στις εκλογές

    • Χάρης Μπιτζανάκης, Μαρίνα Πρωτονοταρίου
    Ευτύχης Βασιλάκης - Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου - Μάρκος Βερέμης του ΣΕΒ

    Ευτύχης Βασιλάκης – Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου – Μάρκος Βερέμης


    Τρεις καθιερωμένοι επιχειρηματίες από διαφορετικούς τομείς, ισχυρές προσωπικότητες που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στην επιχειρηματική ζωή, καθένας από τους οποίους εκπροσωπεί άλλες προκλήσεις και άλλους τομείς της ελληνικής επιχειρηματικότητας, συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές του ΣΕΒ.

    Ο Ευτύχης Βασιλάκης νέος Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ με 431 ψήφους, με την πορεία του, έκανε πράξη τη συνεχή ανάπτυξη με όραμα και ρεαλισμό στον τομέα του τουρισμού και των αερομεταφορών, η κα. Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου, Γενική Γραμματέας του ΣΕΒ με 485 ψήφους εκπροσωπεί την εμβληματική ελληνική βιομηχανία ΤΙΤΑΝ και μαζί τις δυνατότητες που ανοίγει στη βιομηχανία η καινοτομία και οι συνεχείς επενδύσεις και ο κ. Μάρκος Βερέμης με 460 ψήφους ο νέος Ταμίας του ΣΕΒ, εκπροσωπεί τον τομέα της τεχνολογίας και των startups που αυξάνει συστηματικά το αποτύπωμά του.

    Οι ψήφοι που συγκέντρωσαν είναι ενδεικτικοί της μεγάλης αναγνώρισης και αποδοχής τους από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του ΣΕΒ, το σεβασμό για το έργο τους και την εμπιστοσύνη στη συνεισφορά τους την επόμενη μέρα.

    Η παρουσία τους στην ηγεσία του ΣΕΒ αποδεικνύει ότι ο Σύνδεσμος είναι στον πυρήνα του ένας ανεξάρτητος, ανοιχτός, πολυσυλλεκτικός οργανισμός, με διαρκή ανανέωση προσώπων και ιδεών, έτοιμος να ανταποκριθεί στην πρόκληση στο πολύπλοκο και συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον.

    Συνολικά η νέα δυναμική ηγεσία υπό το νέο Πρόεδρο Σπύρο Θεοδωρόπουλο, με τους 3 Αντιπροέδρους, τον Ευτύχη Βασιλάκη της Aegean, τον Ανδρέα Σιάμισιη της Helleniq Energy και τη Ράνια Αικατερινάρη, αλλά και  τη νέα Γενική Γραμματέα Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου, αδερφή του απερχόμενου προέδρου Δημήτρη Παπαλεξόπουλου από τον όμιλο ΤΙΤΑΝ, και με Ταμία τον Μάρκο Βερέμη της Upsrtream, ενισχύει το ΣΕΒ στην αποστολή του: Να οδηγήσει τις επιχειρήσεις σε μια νέα εποχή με άξονα την αποτελεσματικότητα.

    Ευτύχης Βασιλάκης: Έμφαση στην επίλυση προβλημάτων με όραμα και ρεαλισμό

    Έχοντας στην ευθύνη του το απαιτητικό χαρτοφυλάκιο των φορολογικών θεμάτων των επιχειρήσεων, ο Ευτύχης Βασιλάκης χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης.

    Πραγματιστής με δυναμικό προφίλ προάγει τα θέματα μείωσης φορολογικών επιβαρύνσεων τόσο των επιχειρήσεων όσο και των εργαζομένων.

    Ιδιαίτερα επικοινωνιακός και άμεσος και πάντα εστιασμένος στην επίλυση προβλημάτων, έχει αποδείξει από την πορεία της Aegean, ότι το επιχειρείν ξεκινάει από ένα όραμα που υλοποιείται με ρεαλισμό, αξιοπιστία, συνέπεια και σταθερό βηματισμό.

    Εκπροσωπώντας τον τουριστικό κλάδο, αλλά και τη μεγάλη επιτυχία της Aegean που βγήκε ισχυρότερη από ποτέ από την περιπέτεια της πανδημίας, συμβολίζει τόσο τη μαχητικότητα στο επιχειρείν, τη συνεχή ανάπτυξη και έμφαση στην ποιότητα και την καινοτομία αλλά και το άνοιγμα του ΣΕΒ σε όλους του κλάδους.

    Όπως είχε πει κατά τη βράβευσή του ως «ΕΥ Eλληνας Επιχειρηματίας της Χρονιάς 2023», ως Δυναμικά Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας, «Στήσαμε μία εταιρεία που εξελίχθηκε λίγο μεγαλύτερη από ό,τι περιμέναμε. Η επιχειρηματικότητα χρειάζεται να υπηρετεί τους μετόχους, όλους αυτούς που δουλεύουν σε μία επιχείρηση και βέβαια τους καταναλωτές. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι το πώς εντάσσουμε την καινούργια γενιά μέσα στις επιχειρήσεις μας».

    Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου: Εκπροσωπώντας τη βιομηχανία που καινοτομεί και πρωτοπορεί

    Η Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου είναι κόρη της Μαριλένας Κανελλοπούλου (κόρης του πρώην Προέδρου του ΤΙΤΑΝΑ, Λεωνίδα Κανελλόπουλου) και του Θεόδωρου Παπαλεξόπουλου και αδελφή του σημερινού Προέδρου τη ΤΙΤΑΝ και του ΣΕΒ κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλο.

    Είναι αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου και επιβλέπει τις δραστηριότητές του στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και τις Διευθύνσεις Στρατηγικού Σχεδιασμού, Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Διεθνούς Εμπορίας και Νομικών Υποθέσεων.

    Διαθέτει, επίσης, παρουσία στα Δ.Σ. της Coca-Cola ΗΒC, του Ομίλου Aegean, καθώς και του Ιδρύματος Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου και του INSEAD Business School.

    Είναι άνθρωπος χαμηλού προφίλ, που προσφέρει όμως υψηλής αξίας τεχνογνωσία. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της στον ΟΟΣΑ, ενώ η καριέρα της στον Τιτάνα άρχισε το 1992.

    Από το 1992 εργάζεται στην εταιρία ΤΙΤΑΝ Α.Ε., αρχικά στη Διεύθυνση Εξαγωγών και από το 1997 ως Διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ομίλου.

    Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής επιτροπής του ελληνικού -πολυεθνικού ομίλου τσιμέντου ΤΙΤΑΝ, που ανταπεξέρχεται με αποτελεσματικότητα σε όλες τις σύγχρονες προκλήσεις.

    Εκπροσωπώντας τον ΤΙΤΑΝΑ, την εμβληματική ελληνική βιομηχανία που καταφέρνει να αναπτύσσεται σε Ελλάδα και εξωτερικό σε κάθε εποχή, αναδεικνύει πώς ο   ψηφιακός μετασχηματισμός και οι συνεχείς προσπάθειες για μείωση του  αποτυπώματος άνθρακα  αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα της σύγχρονης βιομηχανίας.

    Ο ΤΙΤΑΝ μειώνει διαρκώς το αποτύπωμα άνθρακα των δραστηριοτήτων του και  συμβάλλει στη μείωση των καθαρών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας του κατασκευαστικού τομέα. Συμμετέχει σε διεθνείς κοινοπραξίες για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και συνεργάζεται σε προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης, ώστε να εφαρμόζει στα εργοστάσιά του σε όλο τον κόσμο νέες τεχνολογίες.

    Αξιοποιεί  τις ευκαιρίες της «Βιομηχανίας 4.0» και πρωτοπορεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου τσιμέντου με ευελιξία και επιχειρηματικό πνεύμα. Με εργαλεία ανάλυσης μεγάλων δεδομένων και τεχνητής νοημοσύνης για τη λήψη αποφάσεων, πετυχαίνει βελτίωση της επιχειρησιακής λειτουργίας, την ενίσχυση της εφοδιαστικής αλυσίδας και τον επαναπροσδιορισμό του τρόπου συνεργασίας με πελάτες και συνεργάτες.

    Ανακαλύπτουμε καινοτόμες προσεγγίσεις για τον αυτοματισμό διαδικασιών, τη διαχείριση αποθεμάτων, τη συντήρηση και την πρόβλεψη αστοχιών, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα και μειώνοντας το κόστος. Αποκτούμε καθημερινά νέες ψηφιακές δεξιότητες και αναπτύσσουμε συνεργασίες με εταιρείες τεχνολογίας και την επιστημονική κοινότητα.

    Μάρκος Βερέμης: Στο επίκεντρο η καινοτομία και οι εταιρείες τεχνολογίας

    Το σχόλιό του για την δική του επιτυχία στις εκλογές του ΣΕΒ έδωσε ο Μάρκος Βερέμης, επισημαίνοντας στο mononews.gr ότι το γεγονός ότι ήρθε δεύτερος σε ψήφους δείχνει ότι πλέον ο ΣΕΒ βάζει τις νεοφυείς επιχειρήσεις και την καινοτομία πολύ υψηλά στην ατζέντα και στηρίζει ολόκληρο το οικοσύστημα.

    Ο ίδιος τονίζει ότι οι παλιές μεγάλες εταιρείες της βιομηχανίας δείχνουν μεγάλη αποδοχή στις εταιρείες τεχνολογίας, τις στηρίζουν και τις πιστεύουν, με τον Σύνδεσμο να έχει βάλει στο επίκεντρο την καινοτομία.

    «Μέσα στον ΣΕΒ έχουμε φτιάξει κέντρο καινοτομίας, το οποίο χαίρει της εκτίμησης όλων και θεωρώ ότι θα συνεχίζει να υποστηρίζεται και τα επόμενα χρόνια. Έχουμε κάνει σημαντική δουλειά.» επισημαίνει ο ίδιος.

    Όπως λέει, πλέον από τα 800 μέλη του ΣΕΒ τα 100 είναι νεοφυείς επιχειρήσεις και τεχνολογίας, πράγμα που αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τον Σύνδεσμο.

    «Πλέον ο ΣΕΒ έχει αλλάξει, έχει γίνει πολυσυλλεκτικός, κάτι που αποτελούσε το όραμα του Θεόδωρου Φέσσα. Δεν απαρτίζεται μόνο από εταιρείες βιομηχανίας, γεγονός που αποτυπώνει και την αλλαγή δομής της επιχειρηματικής και οικονομικής ζωής στην Ελλάδα. Σιωπηλά αλλά συστηματικά και ταχύτατα εξελίσσεται» τονίζει ο κ. Βερέμης.

    Μάλιστα, ο ίδιος θεωρεί πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η αποδοχή των νεοφυών επιχειρήσεων από τις μεγάλες εταιρείες αναδεικνύει και την δική τους ανάγκη για εκσυγχρονισμό, κάτι που ήδη φαίνεται μέσα από μεγάλες συνεργασίες με φιλόδοξες εταιρείες, που στόχο έχουν την στροφή τους προς την καινοτομία και τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό.

    Διαβάστε επίσης:

    Τάκης Θεοδωρικάκος: Να βάλουν πλάτη όλοι οι παίκτες της αγοράς για τις τιμές

    Διυλιστήρια: Νέα έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης 33% με βάση τα πλεονάζοντα κέρδη του 2023

    Δήμητρα Κούστα: Από τις thigh high μπότες στα χρυσά σανδάλια – Τι επιλέγει το απόλυτο it girl της κοσμικής Αθήνας



    ΣΧΟΛΙΑ