Νέα διοίκηση στο συμβούλιο του ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΒΙΑΝ) για την περίοδο 2024-2026 προέκυψε από τη Γενική Συνέλευσή του.

Στην πρώτη του συνεδρίαση το νέο Δ.Σ. ανακήρυξε ως Πρόεδρο τον κ. Γεώργιο Αλεξόπουλο, Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της HELLENiQ ENERGY, ο οποίος διαδέχεται τον κ. Ανδρέα Σιάμισιη μετά από τρία χρόνια επιτυχημένης θητείας στη θέση του Προέδρου του ΒΙΑΝ.

Αναλυτικά, η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Αλεξόπουλος Γεώργιος [HELLENiQ ENERGY]

Αντιπρόεδρος: Μυλωνογιάννης Γεώργιος [ΕΛΛΑΚΤΩΡ]

Γραμματέας: Πανιάρας Ιωάννης [ΤΙΤΑΝ]

Ταμίας: Ξηρογιάννης Γεώργιος [ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών]

Μέλη

Δενδρινός Ευγένιος [ΤΕΜΕΣ]

Κεφάλας Αθανάσιος [IMERYS]

Μπρουμίδης Χαράλαμπος [VODAFONE]

Παπαδόπουλος Δημήτριος [METLEN Energy & Metals]

Εμμανουηλίδης Νικόλαος [NESTLE ΕΛΛΑΣ]

Πολυχρονόπουλος Αθανάσιος [POLYECO]

Σκιαδάς Παναγιώτης [ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ]

Ο νέος Πρόεδρος του ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, κ. Γεώργιος Αλεξόπουλος, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά και υψηλό αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Προέδρου του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Διαχρονικά, το ΒΙΑΝ έχει αναλάβει καθοριστικό ρόλο στον δημόσιο διάλογο, προωθώντας πολιτικές και δράσεις που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να προσαρμόζονται και να πρωτοπορούν στις απαιτήσεις της βιώσιμης ανάπτυξης.

Για το μέλλον, κυρίαρχος στόχος του ΒΙΑΝ αποτελεί η διασφάλιση ίσων όρων ανταγωνισμού κατά την πράσινη μετάβαση των επιχειρήσεων σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Το ΒΙΑΝ θέτει ως προτεραιότητες τη μείωση του κόστους ενέργειας, την υιοθέτηση ρεαλιστικών στόχων για την κλιματική ουδετερότητα, καθώς και την επιτάχυνση της μετάβασης των επιχειρήσεων στην κυκλική οικονομία και την ανάδειξη της σημασίας υιοθέτησης κριτηρίων ESG.

Έχω τη βεβαιότητα ότι όλοι μαζί θα το καταφέρουμε».

Ο απερχόμενος πρόεδρος, Ανδρέας Σιάμισιης τόνισε: «Ευχαριστώ θερμά τα μέλη του ΔΣ του ΒΙΑΝ, την αφοσιωμένη ομάδα των στελεχών μας, καθώς και όλες τις εταιρείες-μέλη μας και τον ΣΕΒ.

Κατά τη χρονιά που πέρασε, φέραμε σημαντικά επιτεύγματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, που ωφέλησαν τις επιχειρήσεις και βελτίωσαν τη δυνατότητα προσαρμογής τους.

Ενδεικτικά, οι βελτιώσεις στην υποβολή εκθέσεων για τον Κλιματικό Νόμο, η συμβολή στην επικαιροποίηση του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα, και η προτεραιότητα στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας στην Ελλάδα και στη συγκράτηση του κόστους ενέργειας.

Παράλληλα, δημιουργήθηκε η Ομάδα Εργασίας για την Κυκλική Οικονομία και ξεκίνησε καμπάνια ευαισθητοποίησης των επιχειρήσεων σε θέματα φύσης και βιοποικιλότητας.

Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε να προάγουμε την ενεργειακή και κλιματική μετάβαση, να ενισχύουμε την κυκλική οικονομία και να προωθούμε την ενσωμάτωση κριτηρίων ESG στις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Αυτές οι δράσεις είναι απαραίτητες για την προετοιμασία και θωράκιση της επιχειρηματικής κοινότητας απέναντι στις προκλήσεις του μέλλοντος. Η δέσμευσή μας για τη βιώσιμη ανάπτυξη είναι πιο ισχυρή από ποτέ».

Διαβάστε επίσης:

ΑΔΜΗΕ: Ολοκληρωμένη μελέτη για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου Great Sea Interconnector (GSI)

ΔΑΑ: Διατηρεί αμετάβλητα τα Τέλη Αεροδρομίου για το 2024

Νέα ευρωπαϊκά πρότυπα Εκθέσεων Βιωσιμότητας – Ποιές εταιρείες οφείλουν να τα εφαρμόσουν