Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Σε τουριστικό επενδυτικό “αναβρασμό” βρίσκεται η παραλία της Αττικής

Εντός του 2016 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πώλησης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος “Astir Palace” Βουλιαγμένης στο τουρκοαραβικό σχήμα Jermyn Street Real Estate Fund, ενώ σε επενδυτικό “οργασμό” βρίσκεται η παραλιακή ζώνη της Αττικής.

Ηδη, η Απόκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής εξέδωσε νέα τροποποιημένη απόφαση όσον αφορά στους περιβαλλοντικούς όρους της μεγαλύτερης τουριστικής επένδυσης που πρόκειται να υλοποιηθεί σταΑστέρια Γλυφάδας, με την επαναχρήση του υφιστάμενου ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Το επενδυτικό σχέδιο, ύψους περίπου 50 εκατ. ευρώ, προβλέπει τον εκσυγχρονισμό της μονάδας, η οποία θα λειτουργήσει με δυναμικότητα 400 κλινών στην κατηγορία των 5 αστέρων. Επίσης, περιλαμβάνει τη δημιουργία συνεδριακού κέντρου 600 ατόμων, κέντρου αναζωογόνησης κ.λπ. Το ξενοδοχείο αναπτύσσεται σε μέρος της έκτασης των περίπου 270 στρεμμάτων που είναι μισθωμένα από την εταιρεία Ναυσικά Α.Ε., συμφερόντων του ομίλου Παπαθεοχάρη. Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μεταξύ άλλων, ορίζει ότι οι χρήσεις του κέντρου αναζωογόνησης στον χώρο των πρώην κεντρικών αποθηκών δεν αφορούν στην κατηγοριοποίηση μονάδας ως ειδικής τουριστικής υποδομής αλλά είναι υποστηρικτικοί χώροι του ξενοδοχείου.

Scale Suites, Αλιμος

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια το παραλιακό μέτωπο της Αττικής αποτελεί πεδίο νέων επενδυτικών πρωτοβουλιών στον χώρο του τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό ο σαουδαραβικός όμιλος Somewhere Hotels απέκτησε πέρυσι το ξενοδοχείο Eden Beach Resort στην Ανάβυσσο, ενώ φέτος δημιούργησε άλλη μία μπουτίκ μονάδα (Somewhere Vouliagmeni) στη Βουλιαγμένη. Η εταιρεία Oινόη ΑΕΒΤΕ λειτούργησε στον Αλιμο το πολυτελές κατάλυμα Scale Suites -Luxury Residence, ενώ η ιδιοκτήτρια εταιρεία του The Margi στη Βουλιαγμένη επένδυσε στην περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών του ξενοδοχείου, δημιουργώντας μία νέα πισίνα.