Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας

Σε χαμηλό επτά μηνών διαμορφώθηκαν οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας τον Ιανουάριο, υποχωρώντας για 13ο συνεχόμενο μήνα εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης παγκοσμίως, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου. Οι εξαγωγές υποχώρησαν 18,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 36,74 δισ. δολάρια τον Ιανουάριο, μετά από την αναθεωρημένη πτώση κατά 14,1% τον Δεκέμβριο, εμφάνισαν τα προκαταρκτικά στοιχεία. Τα στοιχεία του Ιανουαρίου, τα χειρότερα από τον Αύγουστο του 2009, ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών της αγοράς, που περίμενε πτώση 12,3%.

Οι εισαγωγές υποχώρησαν 20,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 31,42 δισ. δολάρια τον Ιανουάριο, μετά από μια πτώση 19,2% τον Δεκέμβριο. Η αγορά είχε προβλέψει πτώση 18,6% τον Ιανουάριο.

Το εμπορικό πλεόνασμα συρρικνώθηκε στα 5,33 δισ. δολάρια τον Ιανουάριο σε σχέση με το αναθεωρημένο ποσό των 7 δισ. δολαρίων του προηγουμένου μήνα. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ένα πλεόνασμα 7,2 δισ. δολαρίων.