• Business

    Σε δημοπρασία το αυτοκίνητο που χάρισε στον Λουίς Χάμιλτον την πρώτη του νίκη στη F1

    • NewsRoom

    Mercedes-AMG F1 W12 E Performance Launch – Lewis Hamilton


    Tο τελευταίο όχημα της Mercedes με κινητήρια V8, το οποίο χάρισε στον οδηγό της Formula 1 Λουίς Χάμιλτον την πρώτη του νίκη το Γκραν Πρι της Ουγγαρίας το 2013 βγαίνει στο σφυρί.

    Είναι σπάνιο για ένα όχημα της Mercedes, να μην ανήκει στην κατασκευάστρια εταιρεία ή στον οδηγό, με τον οίκο Sotheby’s που έχει αναλάβει τη δημοπράτησή του στις 17 Νοεμβρίου στο Λας Βέγκας να μην αναφέρει το όνομα του ιδιώτη που το είχε στη συλλογή του τόσο καιρό.

    Τιμές ρεκόρ για τα αγωνιστικά αμάξια

    Η αξία του πάντως για τους ενδιαφερόμενους υπολογίζεται σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών μεταξύ 10 και 15 εκατ. δολαρίων.

    «Αυτό ήταν το αυτοκίνητο με το οποίο ο Χάμιλτον ξεκίνησε την καριέρα του», αναφέρει ο Shelby Myers, ο παγκόσμιος επικεφαλής των ιδιωτικών πωλήσεων του οίκου RM Sotheby’s. «Υπάρχει αυτή η μία Mercedes του Λουίς Χάμιλτον σε ιδιωτικά χέρια, οπότε μιλάμε για ένα μοναδικό αυτοκίνητο. Δεν πρόκειται να αγοράσεις άλλο, εκτός αν πας στον Λουίς Χάμιλτον ή στον Toto Wolff (ο μάνατζερ των οδηγών της ακαδημίας της Mercedes για τη F1)».

    Η δημοπράτηση των αγωνιστικών αυτοκινήτων της Mercedes στο παρελθόν έχει καταγράψει αρκετά ρεκόρ στο παρελθόν.

    Μια Mercedes W196 του 1954 με πιλότο τον Juan Manuel Fangio  πωλήθηκε για 29,6 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία του Bonhams το 2013. Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή στην οποία έχει πωληθεί αγωνιστικό αυτοκίνητο της F1.

    Τα παροπλισμένα αυτοκίνητα, όπως το W04 του Χάμιλτον σπάνια έμπαιναν σε δημοπρασία, λόγω χαμηλής ζήτησης. Αυτό άλλαξε το 2017, όταν το οίκος RM Sotheby’s πούλησε τη Ferrari F2001 του Μίκαελ Σουμάχερ, με την οποία κέρδισε το Grand Prix του Μονακό για 7,5 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που ξεπέρασε τις τότε εκτιμήσεις.

    Ο κορυφαίος Χάμιλτον

    Μέχρι το 2022 μια άλλη Ferrari του Σουμάχερ, μια F2003-GA, πωλήθηκε για σχεδόν 15 εκατομμύρια δολάρια σε μια πώληση της RM Sotheby’s στη Γενεύη, το υψηλότερο αντίτιμο που έχει γίνει ποτέ για ένα μονοθέσιο της F1. Τον Απρίλιο, η Ferrari με την οποία ο Σουμάχερ οδήγησε το πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 πωλήθηκε έναντι 9,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε ιδιωτική δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ.

    Οι υψηλές προσδοκίες για το αυτοκίνητο του Χάμιλτον προκύπτουν από το γεγονός ότι για πολλούς λάτρεις της Formula 1, ο Βρετανός οδηγός είναι αντίστοιχου βεληνεκούς με τον Σουμάχερ. Έχει αντίστοιχε νίκες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και έχει συνάψει συμβόλαια με κορυφαίες εταιρείες. Τον περασμένο Αύγουστο, ο Χάμιλτον ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Mercedes μέχρι το 2025.

    Διαβάστε επίσης:

    F1 Κατάρ: Ο Φερστάπεν στην pole!

    Porsche, Duotone: Φόρος τιμής στο “Pink Pig”

    Μια μοναδική βιωματική εμπειρία!

    ________________­_______

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

    Ο χάρτης των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ