Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Σε απόγνωση οι 450 εργαζόμενοι της Ηλεκτρονικής Αθηνών – Οργή και αμέτρητα «γιατί»

Ηλεκτρονική Αθηνών

Ένταση επικράτησε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η διοίκηση της Ηλεκτρονικής Αθηνών στο κτίριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με αφορμή το «λουκέτο» στην εταιρεία, όταν συνδικαλιστές εισέβαλαν στο χώρο διακόπτοντας τη συνέντευξη, εκτοξεύοντας κατηγορίες κατά της διοίκησης της επιχείρησης για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο των καταστημάτων της.

https://www.youtube.com/watch?v=qFWvTgtUc8s

https://www.youtube.com/watch?v=zTqoxGcS24E

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τετάρτης, από σήμερα όλα τα καταστήματα της Ηλεκτρονικής Αθηνών θα παραμείνουν κλειστά, καθώς το Πρωτοδικείο Αθηνών ενέκρινε την αίτηση πτώχευσης της επιχείρησης.

Ωστόσο, οι 450 εργαζόμενοι της εταιρείας που έμειναν ξαφνικά “ξεκρέμαστοι” υποστηρίζουν πως δεν υπήρχε καμία πληροφόρηση για την εξέλιξη αυτή και έμαθαν ότι σήμερα δεν θα πάνε στις δουλειές τους διαβάζοντας σε ιστοσελίδες του Διαδικτύου για το κλείσιμο των καταστημάτων. Υποστηρίζουν παράλληλα πως δεν υπάρχει καμία συνεννόηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ηλεκτρονικής Αθηνών, Ιωάννη Στρούτση, σχετικά με την καταβολή των αποζημιώσεών τους και με όσα προβλέπονται από τις συμβάσεις τους.

Αυτήν την ώρα, εργαζόμενοι της Ηλεκτρονικής Αθηνών είναι συγκεντρωμένοι στο κεντρικο κτίριο της επιχείρησης, στη συμβολή των Λένορμαν και Κηφισού, ζητώντας τα κλειδιά του κτιρίου.

https://www.youtube.com/watch?v=ydHYQaD4ssI

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση της εταιρείας αποδίδει το “λουκέτο” στην επιβολή των capital controls, σημειώνοντας:

«Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ γνωστοποιεί ότι δυνάμει της υπ αριθμ 267/13-4-2016 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κηρύχθηκε σε κατάσταση πτωχεύσεως.

Παρά τις διαρκείς προσπάθειες της εταιρείας, η πορεία της οικονομίας, η περαιτέρω αποδυνάμωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, τα capital controls που -εκτός των άλλων- ενίσχυσαν την καχυποψία των ξένων προμηθευτών προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με την στάση των δανειστριών τραπεζών καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας.

Το επιχειρηματικό πλάνο, το οποίο συναποφασίστηκε από τις τράπεζες, τους προμηθευτές και τους μετόχους τον Απρίλιο του 2015 είχε δημιουργήσει βάσιμες προοπτικές για την ανάκαμψη της εταιρείας. Όσα συνέβησαν, από τον Ιούνιο του 2015 και μετά, υπονόμευσαν και στη συνέχεια ακύρωσαν στην πράξη οποιοδήποτε σχεδιασμό.

Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας, να χάνονται μερίδια αγοράς και να αυξάνονται οι ζημιές. Έτσι, η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ, αφού εξάντλησε κάθε δυνατή εναλλακτική λύση, οδηγήθηκε στη σημερινή οδυνηρή απόφαση.

Η σημερινή εξέλιξη αφανίζει τη μεγαλύτερη ΕΛΛΗΝΙΚΗ εταιρεία του κλάδου, τη μόνη που ανταγωνίστηκε ευθέως τις πολυεθνικές, οι οποίες θα είναι και οι μόνες ευνοημένες από αυτή την συγκυρία.

Τα καταστήματα της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ από αύριο, 14-4-2016, θα παραμείνουν κλειστά».

Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr: Ασκήσεις αισιοδοξίας από Coca Cola , ΟΠΑΠ , ΟΤΕ και Motor Oil