• Business

    Σχολή Μωραΐτη: Τι σημαίνει η συνεργασία με την Inspired – Η επιστολή προς τους γονείς

    • NewsRoom
    Αντώνης Καρτάλης, Co-Owner, Moraitis School

    Αντώνης Καρτάλης, Co-Owner, Moraitis School


    Η νέα σχολική χρονιά επεφύλασσε μια έκπληξη για τους γονείς και τους μαθητές που φοιτούν στη Σχολή Μωραΐτη.

    Το Σχολείο ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τον διεθνή όμιλο Inspired, τον κορυφαίο εκπαιδευτικό οργανισμό ιδιωτικών σχολείων στον κόσμο. Λίγο πριν το πρώτο σχολικό κουδούνι οι γονείς έλαβαν και μία επιστολή από τον κ. Nadim M. Nsouli, Ιδρυτή, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Inspired σχετικά με την στρατηγική συνεργασία του εκπαιδευτικού ιδρύματος αλλά και τα επόμενα βήματα.

    Με το βλέμμα σε ένα διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον, οι απαιτήσεις του οποίου είναι διαρκώς μεταβαλλόμενες, η Σχολή Μωραΐτη επιχειρεί ένα άνοιγμα στην εξέλιξη και την καινοτομία ως μέλος ενός διεθνούς οργανισμού.

    Η συνεργασία της με το δίκτυο Inspired, έναν διεθνή όμιλο, ο οποίος περιλαμβάνει πάνω από 115 σχολεία σε έξι ηπείρους και 90.000 μαθητές σε όλο τον κόσμο, αποτελεί για το σχολείο ένα ακόμα βήμα για να συμμετάσχει σε μία ηγετική ομάδα σχολείων υψηλού επιπέδου σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Η επιστολή προς τους γονείς

    «Σήμερα, η Σχολή Μωραΐτη πάντα με τη ματιά της στο μέλλον, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην εκπαιδευτική της ιστορία, εγκαινιάζοντας μια στρατηγική συνεργασία με την Inspired, τον κορυφαίο εκπαιδευτικό οργανισμό ιδιωτικών σχολείων στον κόσμο. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μας θα έρθουν σε επαφή με τα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία παγκοσμίως, μέσω ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων ανταλλαγής, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να υιοθετήσουμε διεθνώς αναγνωρισμένες εκπαιδευτικές πρακτικές, εμπλουτίζοντας το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα με νέες καινοτόμες προτάσεις και τεχνολογίες. Παράλληλα, στα άμεσα σχέδιά μας είναι να εκπονηθεί και ένα πολυετές πλάνο ριζικής ανακαίνισης όλων των χώρων του Σχολείου», ανέφερε μεταξύ άλλων το μήνυμα της Σχολής Μωραϊτη από τους Αντώνη και Γιώργο Καρτάλη προς τους γονείς.

    Με το Σχολείο να μετράει ήδη τον 89ο χρόνο λειτουργίας του κι έχοντας καθιερωθεί ως ένα οικογενειακό σχολείο υψηλών προδιαγραφών και αριστείας, το επόμενο βήμα ήταν μία δυναμική κίνηση εξωστρέφειας.

    Η συνεργασία με την Inspired θα ανοίξει τον δρόμο σε νέες εκπαιδευτικές μεθόδους  και εργαλεία αλλά και τεχνογνωσία από έξι ηπείρους, την οποία θα μπορέσει να αξιοποιήσει το σχολείο για τη βέλτιστα αποτελέσματα. Άνθρωποι πάντως της Σχολής, υπογραμμίζουν ότι αυτή η συνεργασία αλλά και οι νέες πρακτικές σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι το σχολείο θα γυρίσει την πλάτη στις αξίες και τη κουλτούρα του, κάτι που υπογραμμίστηκε και στην επιστολή του προς του γονείς.

    Η συμβολή της Inspired

    Παράλληλα με το μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά, ο κ. Nadim M. Nsouli, Ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Inspired Education Group, έστειλε το δικό του μήνυμα προς του γονείς.

    «Είμαι υπερήφανος που η Σχολή Μωραΐτη αποφάσισε να ενταχθεί στην Inspired. Έχω διαπιστώσει προσωπικά τον εντυπωσιακό χαρακτήρα και τα επιτεύγματα των μαθητών του σχολείου Μωραΐτη. Έχουμε μεγάλη εκτίμηση για το σχολείο λόγω της ιστορίας του και της συνεχούς δέσμευσής του για αριστεία, στην οποία ανυπομονούμε να συμβάλουμε», σημείωσε ο κ. Nadim M. Nsouli και συνέχισε, εξηγώντας κάποιες από τις καινοτομίες, στις οποίες πλέον θα έχουν πρόσβαση οι μαθητές της Σχολής.

    «Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε σε όλους τους μαθητές του σχολείου πρόσβαση στις τεχνολογικές πλατφόρμες του Inspired, ενισχύοντας τις ευκαιρίες για διεθνή προγράμματα ανταλλαγής, παγκόσμιες αθλητικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες παραστατικών τεχνών, καθώς αυτές δημιουργούν ουσιαστικούς και μοναδικούς παγκόσμιους δεσμούς με άλλους μαθητές σε σχολεία του δικτύου του Inspired σε όλο τον κόσμο. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με αυτή τη ζωντανή κοινότητα μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων για να διασφαλίσουμε τη συνεχή αριστεία σε κάθε πτυχή της εκπαιδευτικής τους εμπειρίας», σημείωσε.

    Όπως ο ίδιος περιέγραψε στην επιστολή του, η Inspired είναι ο κορυφαίος παγκόσμιος όμιλος premium σχολείων που εκπαιδεύει περίπου 90.000 μαθητές, σε περισσότερα από 115 σχολεία, σε έξι ηπείρους. Είναι μια ξεκάθαρη δήλωση αριστείας στην ιδιωτική εκπαίδευση- σχεδιασμένη να εμπνέει τους μαθητές να επιτύχουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους σε ένα γαλουχημένο, προοδευτικό ακαδημαϊκό περιβάλλον. Τα σχολεία Inspired προσφέρουν μια φρέσκια και σύγχρονη προσέγγιση στην εκπαίδευση, συνδυάζοντας τις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας και τα προγράμματα σπουδών με ένα δυναμικό, εύστοχο και ισχυρό μοντέλο που αντικατοπτρίζει τις σύγχρονες συμπεριφορές», σημείωσε.

    Δείτε εδώ την επιστολή

    Διαβάστε επίσης:

    Σχολή Μωραΐτη: Ανακοινώνει τη συνεργασία της με την Inspired

    Ποιοι Ελληνοκύπριοι εφοπλιστές επελέγησαν για την Συμβουλευτική Επιτροπή για την Ανταγωνιστικότητα της Κυπριακής σημαίας

    ONEX: Ξεκινάει η Σχολή Μαθητείας για τεχνίτες ναυπηγικής βιομηχανίας



    ΣΧΟΛΙΑ