• Business

    SARKK: Τα σχέδια της οικογένειας Σαράντη για Calvin Klein και Tommy Hilfiger και η νέα επένδυση στη Μύκονο

    • Άννα Διανά
    Σαράντης: Στα 299,09 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις του Ομίλου στο εννεάμηνο

    Κυριάκος Σαράντης – Γρηγόρης Σαράντης


    Στην ανάπτυξη κυρίως του σήματος Calvin Klein, του νεότερου brand στο χαρτοφυλάκιό της, αποδίδει τις βελτιωμένες επιδόσεις που πέτυχε πέρυσι η Sarkk ΑΒΕΕ.

    Η εταιρεία, που δραστηριοποιείται στον χώρο της ένδυσης, συμφερόντων της οικογένειας Σαράντη– γνωστής κυρίως μέσω της εισηγμένης Γρ. Σαράντης- κατέγραψε κύκλο εργασιών 91,869 εκατ. ευρώ αυξημένο κατά 8,18% σε σχέση με το 2022. Παράλληλα ενίσχυσε την κερδοφορία με τα προ φόρων κέρδη αποτελέσματα να διαμορφώνονται στα 14,982 εκατ. ευρώ έναντι 13,860 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση.

    Αποκλειστικός διανομέας των δημοφιλών brands

    Το δίκτυο πωλήσεων της εταιρείας  και του ομίλου SARRK, ως αποκλειστικός διανομέας των προϊόντων Tommy Hilfiger και Calvin Klein, γεωγραφικά καλύπτει όλες τις περιοχές της Ελλάδας καθώς και την Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και τη Μολδαβία (μόνο Tommy Hilfiger).

    Εστιάζει στην ανάπτυξη του δικτύου λιανικής και χονδρικής και κυρίως στην δυναμική ανάπτυξη του brand Calvin Klein. Σήμα, που πέρασε στο χαρτοφυλάκιό της από το 2019 και στόχος της διοίκησης υπό τον Γρηγόρη και Κυριάκο Σαράντη είναι να φτάσει στα επίπεδα της Tommy Hilfiger.

    Σύμφωνα με όσα αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας στην οικονομική έκθεση για τη χρήση 2023, κύρια στρατηγική είναι η επέκταση και ανανέωση, εντός της επόμενης τριετίας, του δικτύου λιανικής, χονδρικής και ηλεκτρονικού εμπορίου και των δύο brands, η ταχύτερη ανάπτυξη του σήματος Calvin Klein στοχεύοντας μεσοπρόθεσμα να φτάσει στα επίπεδα αυτού της Tommy Hilfiger, καθώς και οριακή βελτίωση περιθωρίου μικτού κέρδους.

    Τα νέα flagship stores

    Στην κατεύθυνση αυτή τον περασμένο Μάιο άνοιξε το νέο flagship κατάστημα Tommy Hilfiger στη Μύκονο. Παράλληλα προγραμματίζεται το άνοιγμα άλλων flagship stores, αυτή τη φορά στην Κέρκυρα. Ήδη η εταιρεία μετά από συμμετοχή σε δημοπρασία που έγινε τον περασμένο Μάρτιο προχώρησε στην εκμίσθωση ακινήτου με ημερομηνία 21 Ιουνίου 2024. Στον χώρο θα ξεκινήσουν εργασίες ανακαίνισης με σκοπό τη λειτουργία δύο FSS καταστημάτων, εμπορικού σήματος Tommy Hilfiger και Calvin Klein.

    Επίσης, αναμένεται να λειτουργήσει στο εμπορικό κέντρο Fashion City στη Λάρισα ένα νέο outlet κατάστημα Calvin Klein.

    Σε συνέχεια της αναδιάρθρωσης του δικτύου λιανικής του ομίλου, υπάρχουν αλλαγές βάση πλάνου και στα καταστήματα της έμμεσα θυγατρικής εταιρείας SARKK ROM. Τον Ιούνιο του 2024 έκλεισε το  κατάστημα Tommy Hilfiger στο εμπορικό κέντρο MEGA MALL στο Βουκουρέστι, ενώ ανοίγουν δύο νέα OUTLET καταστήματα, Tommy Hilfiger και Calvin Klein στο νέο εμπορικό κέντρο PALLADI, στο Βουκουρέστι.

    Σημαντικές επενδύσεις

    Σημειώνεται ότι το 2023 η Sarkk, στο πλαίσιο της βελτίωσης και ανάπτυξης του δικτύου της, προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις (με έμφαση στην ανακαίνιση καταστημάτων της αλλά και το άνοιγμα νέων) και ειδικότερα

    • Ανακαίνιση δύο FSS καταστημάτων Tommy Hilfiger, στο Εμπορικό Κέντρο COSMOS της Θεσσαλονίκης και στο Βόλο
    • Ανακαίνιση του Outlet καταστήματος, εμπορικού σήματος Tommy Hilfiger, στο Εμπορικό Κέντρο One Salonica, στη Θεσσαλονίκη
    • Ανακαίνιση σε corners εμπορικού σήματος Tommy Hilfiger και Calvin Klein εντός του εμπορικού καταστήματος ΑΤΤΙΚΑ CITYLINK.
    • Λειτουργία νέου καταστήματος εμπορικού σήματος Calvin Klein, εντός του Εμπορικού Κέντρο Metro Mall, στον Αγ. Δημήτριο Αττικής.
    • Υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης για λειτουργία νέου υποκαταστήματος Tommy Hilfiger, στη Μύκονο και έναρξη εργασιών ανακαίνισης του χώρου, με στόχο την εμπορική λειτουργία της εγκατάστασης τον Μάιο του 2024.
    • Επέκταση του μισθωτηρίου της Ηρώων Πολυτεχνείου, για πρόσθετο χώρο εγκατάστασης στα γραφεία της Εταιρείας. Ο νέος χώρος θα ικανοποιήσει εκτός από τις ανάγκες στέγασης γραφείων και την ανάγκη έκθεσης των εμπορευμάτων.

    Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο του 2023 η Sarkk υπέγραψε την ανανέωση των Franchise, Online και Distribution Agreements για την επόμενη πενταετία (2023-2027) και για τα δύο Brand της Tommy Hilfiger και Calvin Klein. Eπίσης, τον Νοέμβριο του 2023 προχώρησε με απόφαση Γενικής Συνέλευσης σε εταιρικό μετασχηματισμό και ειδικότερα σε απόκτηση της Κυπριακής Εταιρείας SARKK LIMITED. «Η εν λόγω συναλλαγή, ως εταιρικός μετασχηματισμός των δύο εταιρειών που ανήκουν στον ίδιο όμιλο, αποβλέπει στο να επιτυγχάνονται αποτελεσματικότερα οι επιχειρηματικοί σκοποί του ομίλου για οικονομικότερη και αποτελεσματικότερη εμπορική λειτουργία και επέκταση των δραστηριοτήτων του συνολικά» αναφέρεται στην οικονομική έκθεση.

    Διαβάστε επίσης

    Unilever: Τι απαντά η εταιρεία για τις απολύσεις στην Ελλάδα

    Flora (Μύκονος): Μίκρυνε το ταμείο για Château Petrus και χαβιάρι από το Ιράν

    Hellenic Quality Foods: Αντιμέτωπη με ζημιές και απεργίες η κοτόπουλα ΜΙΜΙΚΟΣ



    ΣΧΟΛΙΑ