• Business

    Σαράντης: Οι 4 βασικοί πυλώνες για βιώσιμη ανάπτυξη

    Κυριάκος Σαράντης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Ομίλου Σαράντη

    Κυριάκος Σαράντης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Ομίλου Σαράντη


    O Όμιλος Σαράντη, πιστός στη στρατηγική του, εντείνει τις προσπάθειές του προς τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά την αφοσίωσή του για καινοτομία και τη δέσμευσή του για προϊόντα υψηλής ποιότητας, ασφαλή προς τον άνθρωπο και φιλικά προς το περιβάλλον.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης 2023 σχεδιάστηκε βάσει των GRI Standards, καθώς και του Οδηγού Δημοσιοποίησης Πληροφοριών ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ώστε να τονίσει τους τέσσερις βασικούς πυλώνες της Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου οι οποίοι είναι:

    Η Βιώσιμη Παραγωγή και Κατανάλωση, οι Ενδυναμωμένοι Εργαζόμενοι, η Συνεισφορά στις Ακμάζουσες Κοινότητες καθώς και η Υπεύθυνη Διακυβέρνηση.

    Με έντονη δραστηριότητα σε δεκατρείς χώρες οργανωμένες σε 8 business units – Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Πορτογαλίας και επιλεγμένων διεθνών αγορών), Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Δυτικά Βαλκάνια, Τσεχία & Σλοβακία, Ουκρανία, Ουγγαρία – ο Όμιλος διατηρεί τη δυναμική διεθνή του παρουσία και το αξιοσημείωτο δίκτυο διανομής του σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο.

    Με αφορμή την έκδοση του Απολογισμού, ο κ. Κυριάκος Σαράντης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Ομίλου Σαράντη, δήλωσε: «O Όμιλος Σαράντη πάντα με συνέπεια και προσήλωση στις αξίες και το όραμά του, συνεχίζει να εξελίσσεται υιοθετώντας πρακτικές που θέτουν γερές βάσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας και την ουσιαστική ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

    Η Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελεί τον πυρήνα του επιχειρηματικού μας μοντέλου και μας καθοδηγεί καθημερινά στην επιχειρηματική μας ζωή. Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος ενισχύοντας
    την ισχυρή δέσμευσή του για την επίτευξη των στρατηγικών του στόχων που άπτονται της Βιώσιμης Ανάπτυξης σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Διακυβέρνησης (ESG) συνέστησε Επιτροπή ESG αποτελούμενη από ανεξάρτητα μέλη.»

    Ο κ. Γιάννης Μπούρας, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Σαράντη επισήμανε: «Για εμάς, στον Όμιλο Σαράντη, η τήρηση κανόνων και διαφάνειας που αποτυπώνεται
    μέσα από την έννοια της εταιρικής διακυβέρνησης είναι θεμελιώδους σημασίας και αποτελεί στοιχείο της κουλτούρας της εταιρείας μας. Δεσμευόμαστε έμπρακτα να υιοθετούμε και να ενσωματώνουμε στο επιχειρηματικό μας μοντέλο τις βέλτιστες πρακτικές και πρότυπα της εταιρικής διακυβέρνησης έχοντας ως στόχο τη διαρκή βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς μας και κατ’ επέκταση την αύξηση της εμπιστοσύνης των ξένων και εγχώριων επενδυτών».

    Διαβάστε επίσης:

    Σαράντης: Νέος CEO ο Γιάννης Μπούρας – Αντιπρόεδρος ο Γρηγόρης Σαράντης

    Βασίλης Κικίλιας: «833.722 πολίτες καθάρισαν τα οικόπεδά τους – Τους ευχαριστώ»

    Ντόναλντ Τραμπ: Το ενδεχόμενο να αναθέσει το υπουργείο Οικονομικών στον CEO της JPMorgan εξετάζει ο υποψήφιος



    ΣΧΟΛΙΑ