• Business

    Sanofi: Ζητά προσφορές για το τμήμα καταναλωτικών προϊόντων αξίας 20 δισ. δολ.

    • Bloomberg
    Paul Hudson, CEO Sanofi

    Paul Hudson, CEO Sanofi


    Η Sanofi ζητά αρχικές προσφορές για το τμήμα καταναλωτικών προϊόντων υγείας αξίας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ταυτόχρονα προχωρά τις προετοιμασίες για την ενδεχόμενη εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

    O γαλλικός φαρμακευτικός κολοσσός, με έδρα το Παρίσι έχει ζητήσει από τους πιθανούς μνηστήρες να υποβάλουν τις πρώτες προσφορές  έως τα μέσα Ιουλίου, κατά τις πηγές.

    Η εταιρεία Advent International και η γαλλική PAI Partners θεωρούνται ως οι πιο ένθερμοι ενδιαφερόμενοι για την επιχείρηση, η οποία πουλά μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των σιροπιών για το βήχα Phytoxil και των τζελ ανακούφισης από τον πόνο Icy Hot, αναφέρει το δημοσίευμα.

    Η Blackstone, η Clayton Dubilier & Rice, η CVC Capital Partners και η TPG Inc. είναι επίσης μεταξύ εκείνων που εξετάζουν το ενδεχόμενο κατάθεσης προσφορών, σύμφωνα με πληροφορίες. Η EQT AB, η οποία προηγουμένως εξέτασε το θέμα, δεν επιδιώκει να συμμετάσχει.

    Η PAI ελπίζει ότι ως η μοναδική υποψήφια από την Γαλλία, θα έχει πλεονεκτική θέση στη διαδικασία πώλησης, σε μία εποχή κατά την οποία υπάρχει αυξημένος έλεγχος για τις εξαγορές από ξένους επενδυτές στη χώρα, υποστήριξαν άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

    Ωστόσο, το private equity  μπορεί να χρειαστεί να βρει εταίρους για τη συμφωνία, δεδομένου του μεγέθους της δυνητικής συναλλαγής, αναφέρει το Bloomberg.

    H μετοχή της Sanofi σημείωσε άνοδο έως και 2% στις συναλλαγές στο Παρίσι την Τετάρτη και άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι εβδομάδων.

    Η Bank of America, η BNP Paribas, η Goldman Sachs Group και η Morgan Stanley είναι σύμβουλοι της Sanofi στον διαχωρισμό των επιχειρήσεων της και θα ενεργήσουν ως συντονιστές στην ενδεχόμενη εισαγωγή της στο χρηματιστήριο.

    Η Sanofi έχει επιλέξει τις Barclays Plc, Deutsche Bank AG και Jefferies Financial Group ως bookrunners εάν η εισαγωγή προχωρήσει, ανέφεραν οι πηγές. Η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδια της για διαχωρισμό του τμήματος μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων τον Οκτώβριο 2023.

    Οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε συμφωνία, ενώ εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι είναι ανοιχτή σε όλες τις επιλογές, αρνούμενη να σχολιάσει περαιτέρω.

    Η Sanofi δήλωσε ότι ο διαχωρισμός της επιχείρησης θα της επιτρέψει να δημιουργήσει καλύτερη μακροπρόθεσμη αξία από θεραπείες αιχμής, ιδίως στην ανοσολογία ή στα εμβόλια.

    Διαβάστε επίσης:

    Sanofi: Μega deal $1.2 δισ. με την Novavax – Νέα εποχή για τα εμβόλια

    Sanofi: Θα πληρώσει 100 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει τις αγωγές για το Zantac

    Sanofi: Εξαγοράζει θυγατρική της Biotech για 2,2 δισ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ