Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Sanofi: Με ποια νέα μεγάλη αγορά «φλερτάρει» το θαυματουργό Dupixent

Paul Hudson, CEO of Sanofi

Paul Hudson, CEO της Sanofi

Σημαντικά αποτελέσματα παρουσίασε το φάρμακο της Sanofi για την ατοπική δερματίτιδα και το άσθμα, Dupixent, σε ασθενείς με χρόνια κνίδωση, ανοίγοντας τον δρόμο στη νέα έγκριση του φαρμάκου και για αυτή την πάθηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του φαρμακευτικού κολοσσού, η θεραπεία οδήγησε σε μείωση σχεδόν κατά 50% σε παθήσεις που σχετίζονται με τον κνησμό και τις κνίδωση σε μια δοκιμή τελευταίου σταδίου, επιβεβαιώνοντας τα αποτελέσματα από μια προηγούμενη μελέτη.

Το Dupixent δοκιμάζεται ως θεραπεία για μια πάθηση, γνωστή ως “χρόνια αυθόρμητη κνίδωση“.

Περίπου το 30% των ασθενών που έλαβαν θεραπεία με Dupixent ανέφεραν εξάλειψη του προβλήματος, σε σύγκριση με το 18% που έλαβαν placebo μαζί με τυπικά αντιισταμινικά.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Sanofi υποχωρούσε κατά 0,72% στο Παρίσι την Τετάρτη στις 10:58 ώρα Ελλάδος, περιορίζοντας το κέρδος της φέτος κατά 17%.

Η εταιρεία τονίζει ότι τα αποτελέσματα των δοκιμών του φαρμάκου, ανοίγουν τον δρόμο για την εκ νέου υποβολή για έγκριση του Dupixent, ως θεραπεία για την χρόνια κνίδωση στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, η Sanofi ανέφερε ότι το Dupixent πέτυχε σε μια μελέτη σε ενήλικες με μέτρια έως σοβαρή πομφολυγώδες πεμφιγοειδές, μια χρόνια, αυτοάνοση, πομφολυγώδης δερματοπάθεια, που προσβάλει κυρίως άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω.

Ωστόσο, από το 2023, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), έχει ζήτησε περισσότερα δεδομένα όσον αφορά την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου, προκειμένου να το εγκρίνει για τη φλεγμονώδη δερματική πάθηση.

Πωλήσεις 3,3 δισ. ευρώ το α’ τρίμηνο

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Dupixent αποτελεί ήδη μια  σημαντική πηγή χρήματος για τη Sanofi, καθώς οι πωλήσεις του φαρμάκου ανήλθαν σε ρεκόρ 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ το α’ τρίμηνο.

Υπενθυμίζεται ότι o Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ενέκρινε τον Ιούλιο το Dupixent για τη θεραπεία μιας χρόνιας πνευμονικής πάθησης, καθιστώντας το την πρώτη νέα θεραπευτική προσέγγιση για αυτήν την ασθένεια εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία.

Σήμερα, η Sanofi “βλέπει” μια σημαντική νέα αγορά για το φάρμακο κατά της κνίδωσης, με περισσότερους από 300.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ να ζουν με περιπτώσεις της ασθένειας που δεν ελέγχονται επαρκώς από τα αντιισταμινικά.

Διαβάστε επίσης: 

Sanofi: Αναθεωρεί επί τα βελτίω την πρόβλεψη για τα ετήσια κέρδη – Ποιο φάρμακο σαρώνει σε πωλήσεις

Sanofi: Ζητά προσφορές για το τμήμα καταναλωτικών προϊόντων αξίας 20 δισ. δολ.

Sanofi: Μega deal $1.2 δισ. με την Novavax – Νέα εποχή για τα εμβόλια