ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Περιεχόμενα
Σε μια νέα μονάδα παραγωγής εμβολίων επενδύει η Sanofi στη Σιγκαπούρη, αποκτώντας τη μοναδική τέτοιου είδους εγκατάσταση εκτός Γαλλίας, στο πλαίσιο ενός σημαντικού επενδυτικού σχεδίου 900 εκατομμυρίων ευρώ.
Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, η εργοστασιακή μονάδα με την ονομασία Modulus – για την οποία θα επενδυθούν σχεδόν 600 εκατομμύρια ευρώ – θα δύναται να εναλλάσσει την παραγωγή μεταξύ διαφορετικών εμβολίων και θεραπειών μέσα σε λίγες μέρες, συγκριτικά με τις αρκετές εβδομάδες ή μήνες που χρειάζονται οι συμβατικές εγκαταστάσεις.
Ειδικότερα, θα έχει τη δυνατότητα να προσαρμοστεί στην παραγωγή έως και τεσσάρων εμβολίων ή βιοφαρμακευτικών προϊόντων ταυτόχρονα.
Σύμφωνα με το CNBC, η εγκατάσταση θα προσφέρει επίσης περίπου 200 θέσεις εργασίας, ενώ θα είναι πλήρως λειτουργική έως τα μέσα του 2026.
Αρωγός στις πανδημίες
Παράλληλα, ο γαλλικός φαρμακευτικός κολοσσός σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι η εγκατάσταση έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει σημαντικά την εταιρεία, σε ενδεχόμενη πανδημία.
«Η Modulus μπορεί να εξασφαλίσει μια γρήγορη και στοχευμένη απάντηση σε οποιεσδήποτε μελλοντικές ανάγκες υγείας, συμπεριλαμβανομένων πιθανών πανδημιών», τονίζει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.
Σημειώνεται ότι η νέα κίνηση της Sanofi, αποτελεί μέρος της επένδυσης 900 εκατομμυρίων ευρώ της εταιρείας για την ανάπτυξη δύο νέων EVolutive Facilities (EVF) παγκοσμίως σε διάστημα πέντε ετών.
Το έτερο EVF βρίσκεται στο Νεβίλ-συρ-Σον της Γαλλίας.
Όπως διατείνεται η εταιρεία, τα EVF είναι το μέλλον της παραγωγής εμβολίων, καθώς επιτρέπουν την αύξηση των δυνατοτήτων της, καθιστώντας ταυτόχρονα την παραγωγή πιο ευέλικτη.
Την ίδια στιγμή, οι μονάδες θα λειτουργούν με σεβασμό προς το περιβάλλον.
«Άνθιση» στην Σιγκαπούρη
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Σιγκαπούρη έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές σημαντικές βιοϊατρικές επενδύσεις το 2024, με τον ελβετικό φαρμακευτικό γίγαντα Novartis να ανακοινώνει μια επένδυση 256 εκατομμυρίων δολαρίων τον Μάρτιο, προκειμένου να επεκτείνει το υπάρχον εργοστάσιο παραγωγής της.
Στο ίδιο μήκος κύματος και άλλες μεγάλες εταιρείες, όπως η AstraZeneca και η Pfizer, ανακοίνωσαν επενδύσεις ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, αντίστοιχα, για τη δημιουργία νέων μονάδων παραγωγής.
Μάλιστα, στη χώρα βρίσκονται περισσότερες από 60 εγκαταστάσεις παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων εργοστασίων των επτά από τις 10 κορυφαίες βιοφαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο, σύμφωνα με το Συμβούλιο Οικονομικής Ανάπτυξης της Σιγκαπούρης.
Διαβάστε επίσης:
Samsung: Πρώτη γυναίκα CEO εκτός οικογένειας, σε εταιρεία του ομίλου
ΒΙΑΝΕΞ και UBITECH στον δρόμο της Παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης στη Φαρμακευτική Βιομηχανία