• Business

    Sandglass Collection: Πού επεκτείνεται η Everty, τι σχεδιάζει στην Ελλάδα o Ισραηλινός επιχειρηματίας

    Everty

    Νίκος Ρούπακας Country Manager της Everty στην Ελλάδα


    Σε χαρτοφυλάκιο αξίας 1 δισεκατομμυρίου ευρώ στοχεύει ο όμιλος της Everty την επόμενη τριετία, με όχημα τις επενδύσεις που έχει ήδη υλοποιήσει σε Ελλάδα και Κόστα Ρίκα.

    Η εταιρεία ακινήτων και φιλοξενίας, βραχίονας της YNV, έχει ολοκληρώσει επενδύσεις ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα και έχει στα σκαριά νέο επενδυτικό πρόγραμμα ορίζοντα τετραετίας επιπλέον 100 εκατ., με την αξία των assets της στις δύο χώρες να έχει ήδη αγγίξει τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

    Όπως είπε στο πλαίσιο παρουσίασης των σχεδίων του βραχίονα φιλοξενίας της Everty, Sandglass Collection, ο country manager της Everty, Νίκος Ρούπακας, επόμενοι στόχοι της αλυσίδας ξενοδοχείων είναι οι Κυκλάδες – ακόμα και μικρότερα και λιγότερο διαφημισμένα νησιά, όπως η Κύθνος, η Άνδρος, η Τήνος και η Αντίπαρος -, ενώ στο ραντάρ μπαίνει και η νότια Κρήτη όπου αναζητούνται παραθαλάσσια οικόπεδα, καθώς «με τα έργα υποδομής που υλοποιούνται στο νησί υπάρχει μεγάλη προοπτική ανάπτυξης». Ο κ. Ρούπακας συμπλήρωσε επίσης πως αν η εταιρεία αποφάσιζε να επενδύσει στην πρωτεύουσα, θα στρεφόταν στην αθηναϊκή ριβιέρα.

    Τελευταία προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο της Sandglass Collection είναι τα δύο μοναδικά πεντάστερα ξενοδοχεία της Κέας, την εξαγορά των οποίων ολοκλήρωσε πρόσφατα. Το Ydor Hotel & Spa είναι ένα ολοκαίνουργιο boutique ξενοδοχείο. Βρίσκεται στο Βουρκάρι, διαθέτει 24 δωμάτια και σουίτες και ξεχωρίζει για την αισθητική του που συνδυάζει μοντέρνα και παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την αίσθηση γαλήνης που προσφέρουν οι έξι τύποι δωματίων, όλα με θέα στο Αιγαίο. Περισσότερο κατάλληλο για οικογένειες το Porto Kea Hotel Suites & Spa, παραθαλάσσιο ξενοδοχείο με 38 ευρύχωρες σουίτες, στην Κορησσία.

    «Επενδύουμε με ορίζοντα 15ετιας. Θέλουμε να χτίσουμε ένα brand φιλοξενίας. Στόχος να μπορεί να αναλάβει assets τρίτων», διευκρίνισε ο κ. Ρούπακας, προσθέτοντας πως η παροχή υπηρεσιών προσωποποιημένης φιλοξενίας είναι η προτεραιότητα της Sandglass Collection.

    Το 2025 λειτουργική η επένδυση στο Πόρτο Χέλι

    Οι επενδύσεις σε Ελλάδα και Κόστα Ρίκα πραγματοποιήθηκαν καθώς η εταιρεία επέλεξε να ακολουθήσει τη διαδρομή των μπλε ζωνών, των περιοχών του κόσμου που θεωρείται ότι έχουν έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό μακροζωίας, όπως τόνισε ο Θανάσης Μολυβιάτης, Sales Director της Sanglass Collection. Η εταιρεία διαθέτει και λειτουργεί τέσσερα καταλύματα, δύο ξενοδοχεία και δύο επαύλεις στην Κόστα Ρίκα, ενώ στην Ελλάδα δραστηριοποιείται σε τέσσερις προορισμούς. Η τελευταία επένδυση της είναι η ανάπτυξη δύο βιλών, των Adytum Villas, που θα λειτουργήσουν στο Πόρτο Χέλι, το Μάιο του 2025.

    Στο χαρτοφυλάκιο της Sandglass Collection ανήκει επίσης το Iconic Santorini στο Ημεροβίγλι, «ένα από τα λίγα ξενοδοχεία που ακουμπά κανείς τη λάβα εξερχόμενος από το δωμάτιο, ένα κατάλυμα που δίνει την αίσθηση διαμονής σε μια σπηλιά».

    Όλα τα δωμάτια του Ιconic έχουν θέα στην Καλντέρα και εσωτερική ή εξωτερική πισίνα. Επίσης, μετά την εξαγορά του Elounda Gulf Villas, δυναμικότητας 33 σουιτών και βιλών από την οικογένεια Καδιανάκη, η εταιρεία έχει αποκτήσει παρουσία στην πολυτελέστερη περιοχή της Κρήτης. Σημειωτέον ότι η μικρότερη επιφάνεια σουίτας στο συγκρότημα φτάνει τα 100 τετραγωνικά μέτρα.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι το 50% των επενδύσεων που έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα η Everty έχει κατευθυνθεί στον τουρισμό, στρατηγική την οποία σκοπεύει να ακολουθήσει και τα επόμενα χρόνια. «Τα τέσσερα χρόνια παρουσίας έχουμε επενδύσει με γνώμονα να αποκτήσουμε περιουσιακά στοιχεία με ποιότητα. Όλα τα assets έχουν εξαιρετική τοποθεσία και σχεδιασμό», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Everty.

    Πίσω από το όραμα της Everty βρίσκεται ο ισραηλινής καταγωγής Γιανίφ Νατάν, που κατά βάση δραστηριοποιείται στον κλάδο της παροχής τεχνολογικων υπηρεσιών. Η Everty ξεκίνησε ως developer των ακινήτων που χρειάζονταν να υποστηρίξουν τις βασικές δραστηριότητες του ομίλου, ενώ η απόφαση για την πρώτη τοποθέτηση σε ακίνητα και φιλοξενία ελήφθη πριν από πέντε χρόνια, οπότε και εξαγοράστηκε το ξενοδοχείο στη Σαντορίνη.



    ΣΧΟΛΙΑ