• Business

    Samsonite: Δρομολογεί την διπλή εισαγωγή της στην αγορά των ΗΠΑ

    • Bloomberg
    Kyle Francis Gendreau, CEO Samsonite

    Kyle Francis Gendreau, CEO Samsonite


    Η Samsonite International SA έχει επιλέξει τις τράπεζες που θα την βοηθήσουν στην οργάνωση της διπλής εισαγωγής της στις ΗΠΑ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, καθώς επιδιώκει να βελτιώσει τη ρευστότητα της και να γίνει πιο προσιτή στους διεθνείς επενδυτές.

    Η Samsonite συνεργάζεται με την JPMorgan Chase & Co. και τη Morgan Stanley για την εισαγωγή στο χρηματιστήριο, κατά τις πληροφορίες. Άλλες τράπεζες επιδιώκουν επίσης να συμμετέχουν στο σχήμα.

    Η Samsonite, οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονται στο Χονγκ Κονγκ, είναι πιθανό να εξετάσει το ενδεχόμενο να καταστήσει τις ΗΠΑ ως την κύρια αγορά εισαγωγής της, αναφέρουν οι πηγές.

    Εκπρόσωποι της εταιρείας κατασκευής αποσκευών αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Η JPMorgan και η Morgan Stanley αρνήθηκαν επίσης να μιλήσουν για το θέμα.

    Το διοικητικό συμβούλιο της Samsonite ενέκρινε τη διπλή εισαγωγή τον Αύγουστο, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ είναι κατάλληλες με βάση το «παγκόσμιο αποτύπωμα της εταιρείας, τους μοχλούς ανάπτυξης και τις στρατηγικές προτεραιότητες».

    Η ιδιοκτήτρια των εμπορικών σημάτων αποσκευών Tumi και American Tourister είχε διερευνήσει το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας εξαγοράς στον ιδιωτικό τομέα, ωστόσο τα επενδυτικά κεφάλαια έκαναν πίσω καθώς θεώρησαν ότι η τιμή ήταν πολύ υψηλή, ανέφερε το Bloomberg News.

    Τα καθαρά κέρδη της Samsonite το πρώτο εξάμηνο του 2024 ήταν 164 εκατ. δολάρια, με καθαρές πωλήσεις 1,77 δισ. δολαρίων.

    Η μετοχή της εταιρείας έχει σημειώσει πτώση 26% φέτος, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξίας να υποχωρήσει περίπου στα 27 δισ. δολάρια Χονγκ Κονγκ (3,5 δισ. δολάρια).

    Διαβάστε επίσης:

    Η ελβετική ωρολογοποιία σε κρίση: Πολυτελή brands ζητούν κρατική ενίσχυση λόγω μειωμένης ζήτησης

    LVMH, Prada, Kering: Η κινεζική πλατφόρμα που πουλάει προϊόντα μισοτιμής και απειλεί τις πωλήσεις τους

    Dior: Στο δυναμικό του ιστορικού οίκου μόδας η CEO της Miu Miu (Prada)



    ΣΧΟΛΙΑ