Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Salesforce: Ισχυρό τρίμηνο για τον παγκόσμιο ηγέτη στο AI CRM – Έσοδα στα $9,33 δισ.

Μαρκ Μπένιοφ, CEO Salesforce

Μαρκ Μπένιοφ, CEO Salesforce

Άλμα άνω του 5% έκανε σήμερα Πέμπτη η μετοχή της Salesforce, καθώς οι επενδυτές στήριξαν τα αισιόδοξα τριμηνιαία αποτελέσματα του κολοσσού-κατασκευαστή λογισμικού (παγκόσμιου ηγέτη στο AI CRM), ενώ ικανοποιήθηκαν από τα καλά νέα που αφορούν την τεχνητή νοημοσύνη και την ανάπτυξη.

Τα έσοδα του δευτέρου τριμήνου ανήλθαν σε 9,33 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 8% σε ετήσια βάση («Y/Y»), και αυξημένα κατά 9% σε σταθερό νόμισμα («CC»), συμπεριλαμβανομένων των εσόδων από συνδρομές και υποστήριξη ύψους 8,76 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 9% σε ετήσια βάση («Y/Y»), και αυξημένα κατά 10% σε σταθερό νόμισμα.

Λειτουργικό περιθώριο κέρδους δεύτερου τριμήνου κατά GAAP 19,1% και λειτουργικό περιθώριο κέρδους Non-GAAP 33,7%.

Για το τρίτο τρίμηνο του FY25 αναμένονται έσοδα από $9,31 δις έως $9,36 δις, αυξημένα κατά 7% σε ετήσια βάση.

Μεγάλες επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη

Σύμφωνα με το Reuters, ο παγκόσμιος ηγέτης στο AI CRM, έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας AI σε υπάρχοντα προϊόντα, όπως η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων της Slack, προκειμένου να βελτιώσει τις δυνατότητές της και να προσελκύσει περισσότερους πελάτες.

«Συνεχίζουμε να βλέπουμε την Salesforce ως έναν υποτιμημένο νικητή στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε ο αναλυτής της Goldman Sachs, Kash Rangan.

Σημειώνεται ότι η Wall Street ανησυχούσε ότι οι μετριασμένες δαπάνες στο cloud, θα επηρέαζαν τα αποτελέσματα της Salesforce σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Ωστόσο, ο γίγαντας λογισμικού, ανέφερε καλύτερα από τα αναμενόμενα έσοδα, κέρδη και περιθώρια κέρδους για το δεύτερο τρίμηνο.

Επίσης, αναβάθμισε την πρόβλεψή της για τα κέρδη του έτους που λήγει τον Ιανουάριο του 2025, λόγω της προσπάθειας αναδιάρθρωσης του περασμένου έτους.

Διατηρεί ακόμη τις προβλέψεις εσόδων για ολόκληρο το οικονομικό έτος 2025 στα $37,7 δις έως $38,0 δις, αυξημένα κατά 8% – 9% σε ετήσια βάση.

Επιπλέον, διατηρεί τις προβλέψεις για την αύξηση των εσόδων από συνδρομές και υποστήριξη σε σχεδόν (λίγο πιο κάτω από) 10% σε ετήσια βάση και περίπου 10% σε σταθερό νόμισμα.

Η μετοχή διαπραγματεύεται 24,49 φορές υψηλότερα από τις προσδοκίες της Wall Street.

14 δισεκατομμύρια δολάρια στην κεφαλαιοποίησή της

Υπενθυμίζεται ότι η Salesforce πρόκειται να προσθέσει 14 δισεκατομμύρια δολάρια στην κεφαλαιοποίησή της, εάν διατηρηθούν τα κέρδη πριν από την αγορά.

Η αποτίμηση της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 248 δισ. δολάρια.

“Πιστεύουμε ότι αυτά τα αποτελέσματα από μόνα τους δεν είναι αρκετά θετικά για να οδηγήσουν σε ένα βιώσιμο ράλι. Για αυτό, χρειαζόμαστε περισσότερες νέες λύσεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, που πρόκειται να παρουσιαστούν στην εκδήλωσή του Dreamforce και θα κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο”, δήλωσε ο αναλυτής της Barclays, Raimo Lenschow.

Ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι η σταθερή ανάπτυξη τα επόμενα τρίμηνα μπορεί να επιτευχθεί μέσω της πλατφόρμας υποστήριξης πελατών Agentforce, η οποία δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στην αγορά.

Διαβάστε επίσης: 

Pernod Ricard: Βουτιά 35% στα καθαρά κέρδη για το οικονομικό έτος 2023-2024

ASML: Πώς αποκόπτει την Κίνα ο γίγαντας της τεχνολογίας των τσιπ – Η επιρροή των ΗΠΑ στην ολλανδική κυβέρνηση

Birkenstock: Διατηρεί τις ετήσιες προβλέψεις εν μέσω ισχυρής ζήτησης για τα δημοφιλή σανδάλια