Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Σ. Παληός: Σε ποια τιμή ναύλωσε το Maera

Συμεών Παληός ναυτιλία

Συμεών Παληός, εφοπλιστής Diana Shipping

Η Diana Shipping ναύλωσε ένα από τα πλοία που αγόρασε από μια εταιρεία, της οποίας τον έλεγχο κατέχουν οι κόρες του κ. Συμεών Παληού τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο Έλληνας πλοιοκτήτης δήλωσε ότι το 75.403-dwt Maera (ναυπηγημένο το 2013), γνωστό παλιότερα ως Manzoni, ναυλώθηκε στη United Bulk Carrier International για 4.500 δολάρια την ημέρα, μείον 5% την προμήθεια υπέρ τρίτων.

Το Maera θα παραμείνει ναυλωμένο στην παραπάνω εταιρεία – με έδρα το Λουξεμβούργο – ως το τέλος του Δεκέμβρη με option επέκτασης του ναυλοσυμφώνου ως και τις 28 Απριλίου του 2017.

Η Diana ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την ανάληψη ενός δανείου ύψους 13,51 εκ. δολαρίων από την Export-Import Bank της Κίνας.

Το πλοίο Manzoni, νυν Maera

Το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση της πλήρους απόκτησης του Maera.

Νωρίτερα τον Μάρτιο, η Diana είχε δηλώσει ότι η προσθήκη του συγκεκριμένου πλοίου ήταν θέμα επαρκούς χρηματοδότησης.

Το Maera αποτελεί κομμάτι της τριπλής συμφωνίας ύψους 39,8 εκ. δολαρίων που πραγματοποίησε το Φεβρουάριο και η οποία περιλαμβάνει επίσης το 75.700-dwt Sunshine (ναυπηγημένο το 2010) και το Infinity 9 (ναυπηγημένο το 2013).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

http://www.mononews.gr/ei-mitilineos-endiaferon-to-plano-gia-simpraxis-tis-dei-me-idiotikes-eteries/44581

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

http://www.mononews.gr/marios-iliopoulos-nees-dikastikes-peripeties-tou-ellina-efoplisti/44519

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

http://www.mononews.gr/g-fidakis-diefkrinisis-gia-tin-anafora-tou-onomatos-tou-sta-panama-papers/44529