• Business

    Ryanair: Σχεδόν σταθερές αναμένονται οι τιμές των εισιτηρίων στην αιχμή της ταξιδιωτικής περιόδου

    • Bloomberg
    Michael O'Leary, CEO της Ryanair

    Michael O’Leary, CEO της Ryanair


    Η Ryanair Holdings Plc δήλωσε ότι οι τιμές των εισιτηρίων στην αιχμή της ταξιδιωτικής περιόδου στην Ευρώπη μπορεί να παραμείνουν σταθερές ή να αυξηθούν ελάχιστα, καθώς η εταιρεία αναγκάστηκε να κάνει εκπτώσεις στις τιμές στο τρίμηνο μέχρι τον Ιούνιο για να δώσει ώθηση στις κρατήσεις.

    Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία επισήμανε τη Δευτέρα ότι λόγω της περιορισμένης ορατότητας, είναι πολύ νωρίς για να κάνει εκτιμήσεις για το οικονομικό έτος της που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2024. Ωστόσο, τόνισε ότι η ζήτηση είναι θετική, με την διαθεσιμότητα θέσεων για σύντομα ταξίδια εντός Ευρώπης να είναι περιορισμένη.

    «Φαίνεται κάπως αντιφατικό που οι τιμές δεν έχουν αυξηθεί περισσότερο προς το παρόν, δεδομένης της διαθεσιμότητας θέσεων», δήλωσε ο Διευθυντής Οικονομικών Neil Sorahan σε συνέντευξή του.

    Επαναγορές μετοχών

    Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους ανακοίνωσε επίσης ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας 700 εκατομμυρίων ευρώ (762 εκατομμύρια δολαρίων), αφού τα κέρδη μετά φόρων για το δημοσιονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου 2024, αυξήθηκαν κατά 34% στα 1,92 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Ο αριθμός των επιβατών στους 12 μήνες αυξήθηκε στα 184 εκατομμύρια, 23% υψηλότερα από τα προ της πανδημίας επίπεδα.

    Οι επενδυτές περίμεναν προβλέψεις από την Ryanair για τα μεγέθη της, αφού ο Διευθύνων Σύμβουλος, Michael O’Leary δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αναμένει οι τιμές των εισιτηρίων για το καλοκαίρι να είναι χαμηλότερες από τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

    Η ανταγωνίστρια EasyJet Plc δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ήταν ακόμα πολύ νωρίς για να καθοριστούν οι τιμές των εισιτηρίων, καθώς μόνο το 39% των θέσεων για την περίοδο αιχμής του καλοκαιριού είχε πουληθεί μέχρι στιγμής.

    Η Ryanair δήλωσε ότι θα της λείπουν 23 νέα αεροσκάφη Boeing Co. 737 Max αυτό το καλοκαίρι και προειδοποίησε ότι οι παραδόσεις θα μπορούσαν να καθυστερήσουν περαιτέρω.

    Η αεροπορική εταιρεία είναι ικανοποιημένη με την Stephanie Pope, τη νέα διευθύντρια εμπορικών αεροσκαφών της Boeing, και την ομάδα της στο Σιάτλ, δήλωσε ο Sorahan.

    «Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να συμβεί κάτι στο εργοστάσιο και αυτό να επιβραδύνει τις παραδόσεις», είπε. «Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς έχουμε ήδη πολλές καθυστερήσεις.»

    Η μετοχή της Ryanair καταγράφει απώλειες σχεδόν 4% από τις αρχές του έτους.

    Διαβάστε ακόμη:

    EasyJet: Αποχωρεί ο CEO Johan Lundgren – Ποιος θα είναι ο διάδοχός του

    Emirates: Εκτόξευση κερδών πάνω από 60% στα 4,69 δισ. δολάρια

    Boeing: Μεγάλη απογοήτευση από την καθυστέρηση στις παραγγελίες – Τι δηλώνει ο CEO της Emirates



    ΣΧΟΛΙΑ