Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Ρούπερτ Μέρντοχ: Τρίτη προσφορά $8,1 δισ. για την Rightmove από τον μεγιστάνα των media

Rupert Murdoch

Rupert Murdoch

Διακαώς φαίνεται ότι επιθυμεί να αποκτήσει την κορυφαία διαδικτυακή πλατφόρμα ακινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου, Rightmove, ο αυστραλιανός όμιλος των ακινήτων REA (που ελέγχεται από την News Corp του Ρούπερτ Μέρντοχ), καθώς υπέβαλλε και τρίτη προσφορά ύψους 8,1 δισ. δολαρίων.

Ειδικότερα, ο όμιλος της Μελβούρνης ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι υπέβαλε βελτιωμένη προσφορά, όπου προσφέρει 770 πένες ανά μετοχή, μία αύξηση 9,2% στην τιμή που πρόσφερε στην αρχική της προσφορά στις 5 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει το Marketwatch.

Υπενθυμίζεται πως η Rightmove είχε απορρίψει ως «καιροσκοπική» την δεύτερη προσφορά εξαγοράς ύψους 5,6 δισ. λιρών.

Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η νέα προσφορά, ο όμιλος REA, με χρηματιστηριακή αξία 26 δισ. δολάρια Αυστραλίας (16 δισ. ευρώ) και μια σειρά από εταιρείες ακινήτων, συμπεριλαμβανομένης της realestate.com, θα αποκτήσει τη Rightmove μέσω συναλλαγής 6,1 δισ. λιρών σε μετρητά και μετοχές, μία τιμή premium 43% επί της μέσης τιμής της μετοχής της βρετανικής εταιρείας τους προηγούμενους 12 μήνες και 39% premium στην τιμή κλεισίματος της μετοχής της Rightmove στις 30 Αυγούστου.

Η Rightmove ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει τη νέα προσφορά εν ευθέτω χρόνω.

«Η Rightmove είναι κορυφαία εταιρεία με σαφή στρατηγική και ισχυρή ομάδα διαχείρισης. Το ΔΣ είναι σίγουρο για τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προοπτικές της εταιρείας, ενώ βλέπει συνεχή δημιουργία αξίας για τους μετόχους», δήλωσε ο πρόεδρος της Rightmove, Andrew Fisher.

Ένας «βαρόνος» των media

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρούμπερτ Μέρντοχ ανήκει σε μία κατηγορία «βαρόνων» των media, οι οποίοι έφεραν επανάσταση στα μέσα ενημέρωσης.

Μέχρι πρότινος, ήταν ιδιαίτερα ενεργός στο ρόλο του επιδιώκοντας συνεχώς ανάπτυξη μέσω αναδιαμόρφωσης και νέων συμφωνιών.

Στα 92 του χρόνια και αφού κατάφερε να κυριαρχήσει στον χώρο της ενημέρωσης φέρνοντας επανάσταση στις ειδήσεις αλλά και την ψυχαγωγία, ο Μέρντοχ ανακοίνωσε αιφνιδίως ότι αποχωρεί από τη Fox και την News Corp τον Νοέμβριο του 2023.

Διορίστηκε επίτιμος πρόεδρος των εταιρειών και τη θέση του ανέλαβε ο μεγαλύτερος γιος του, Λόκχαν Μέρντοχ.

Στα 93 του χρόνια, o Ρούπερτ Μέρντοχ παντρεύτηκε την Έλενα Ζούκοβα, μητέρα της Ντάρια Ζούκοβα, συζύγου του Σταύρου Νιάρχου.

Ο Μέρντοχ «έχτισε» την εμπειρία του στους γάμους από την ηλικία των 25 ετών, όταν αψήφησε την γνώμη της οικογένειάς του για να παντρευτεί αυτήν που ήθελε.

Μέχρι το 2023 είχε ήδη στο βιογραφικό του τέσσερα διαζύγια και μέχρι να βρει την ευτυχία στο πρόσωπο της Ζούκοβα, κατάφερε να συμπληρώσει κι έναν αποτυχημένο αρραβώνα.

Σύμφωνα με υπολογισμούς βρετανικών μέσων ενημέρωσης, ο άνθρωπος που έχτισε μια αυτοκρατορία από το μηδέν, έχοντας στα χέρια του μία χρεοκοπημένη εφημερίδα, έβαζε σε προτεραιότητα –παράλληλα με τις business- και την προσωπική του ζωή, γι’ αυτό και έμεινε μόνος μόλις πέντε χρονιά στο διάστημα των πέντε γάμων.

Οι φήμες λένε ότι η ορμητικότητά του στα επιχειρηματικά πλάνα, δεν τον εγκατέλειπε ούτε όταν διεκδικούσε μία γυναίκα.

Διαβάστε επίσης: 

Ρούπερτ Μέρντοχ: Ο μεγιστάνας των media ζει το δικό του δράμα για τη διαδοχή