• Business

    Ρούπερτ Μέρντοχ: Ο μεγιστάνας των ΜΜΕ αποχωρεί από το τιμόνι της Fox και της News Corp

    • NewsRoom
    Rupert Murdoch

    Rupert Murdoch


    Στα 92 του χρόνια και αφού κατάφερε να κυριαρχήσει στον χώρο της ενημέρωσης φέρνοντας επανάσταση στις ειδήσεις αλλά και την ψυχαγωγία, ο Ρούμπερτ Μέρντοχ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη Fox και την News Corp τον ερχόμενο Νοέμβριο.

    Θα διοριστεί επίτιμος πρόεδρος των εταιρειών και τη θέση του θα αναλάβει ο μεγαλύτερος γιος του, Λόκχαν Μέρντοχ.

    «Είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα να αναλάβω νέους ρόλους», ανέφερε ο 92χρονος μεγιστάνας σε ένα σημείωμά του προς το προσωπικό.

    Όσο για τον μεγαλύτερο γιο του που αναλαμβάνει να συνεχίσει το έργο του, τον χαρακτήρισε «παθιασμένο ηγέτη με αρχές».

    Ο Ρούμπερτ Μέρντοχ ανήκει σε μία κατηγορία «βαρόνων» των media, οι οποίοι έφεραν επανάσταση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μέχρι πρότινος, ήταν ιδιαίτερα ενεργός στο ρόλο του επιδιώκοντας συνεχώς ανάπτυξη μέσω αναδιαμόρφωσης και νέων συμφωνιών.

    Αποχωρεί όμως σε μία περίοδο με αρκετές προκλήσεις τόσο για τη Fox όσο και για την News Corp. Η Fox παλεύει με την επέλαση του streaming και τις περικοπές στις καλωδιακές να επιβιώσει σε ένα εχθρικό περιβάλλον, ενώ η News Corp, στην οποία ανήκουν εφημερίδες όπως Wall Street Journal και Times of London βρίσκεται σε μία περίοδο αναζήτησης της σωστής φόρμουλας για την ψηφιακή της ανάπτυξη.

    «Οι εταιρείες μας είναι υγιείς όπως ακριβώς κι εγώ», ανέφερε στο σημείωμά του ο 92χρονο και υπογράμμισε ότι «έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για τα επόμενα χρόνια».

    Ο Μέρντοχ ξεκίνησε διοικώντας μια αυστραλιανή επιχείρηση την οποία μετέτρεψε σε κολοσσό, με την εξαγορά κορυφαίων εμπορικών σημάτων από τους χώρους των εκδόσεων, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.

    Διαβάστε επίσης:

    Rupert Murdoch: Γιατί ο 92χρονος μεγιστάνας ακύρωσε τον αρραβώνα του με την 66χρονη Ann Lesley Smith

    Ντέιβιντ Μπέκαμ: Έρχεται στο Netflix ντοκιμαντέρ για τον θρύλο του ποδοσφαίρου

    Ζούλας: Οι μπίζνες με τις απευθείας αναθέσεις στην ΕΡΤ – Γιατί δίνει τριπλάσια λεφτά στον Γεράκη της MARC



    ΣΧΟΛΙΑ