• Business

    Rolls Royce: Σχέδιο εξυγίανσης με τίμημα χιλιάδες απολύσεις

    • NewsRoom
    Chief Executive Rolls-Royce, Tufan Erginbilgic (Πηγή: rolls-royce.com)

    Chief Executive Rolls-Royce, Tufan Erginbilgic (Πηγή: rolls-royce.com)


    Χιλιάδες θέσεις εργασίας θα μπορούσε να περικόψει η Rolls-Royce Holdings, αφού προσέλαβε συμβούλους με επικεφαλής την McKinsey, προκειμένου να βοηθήσουν στην αναδιάρθρωση των εργασιών της.

    Η εταιρεία δίνει μάχη εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να κρατηθεί σε κάποιο αξιοπρεπές επίπεδο, μετά από δύσκολες στιγμές με πανδημία και πόλεμο στην Ουκρανία, να αποτελούν δύο από τα πιο σημαντικά προβλήματα στην λειτουργία της.

    Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο ότι θα ξεκινούσε την στρατηγική αναδιάρθρωση των εργασιών της, με τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο Tufan Erginbilgic να δεσμεύεται τότε ότι η βρετανική εταιρεία μπορεί να προσφέρει «ουσιαστικά υψηλότερα κέρδη, ταμειακές ροές και αποδόσεις».

    Μέρος του σχεδίου θα περιλαμβάνει τη συγχώνευση των μη κατασκευαστικών τμημάτων σε καθένα από τα τμήματα πολιτικής αεροδιαστημικής, άμυνας και συστημάτων ισχύος της εταιρείας, ανέφεραν οι Times. Ως αποτέλεσμα, το 10% από περίπου 30.000 θέσεις εργασίας σε αυτά τα τμήματα θα μπορούσε να «αφανιστεί», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

    Η εφημερίδα υπογραμμίζει ακόμη ότι τα κεντρικά γραφεία της Rolls-Royce στο Derby, είναι πιθανό να πληγούν περισσότερο από τις περικοπές, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι περισσότερες από τις διοικητικές λειτουργίες του back-office βρίσκονται στην πόλη.

    Ωστόσο, η Rolls-Royce ανέφερε ότι δεν έχει ακόμη ληφθεί απόφαση σχετικά με το εργατικό δυναμικό της.

    «Εργαζόμαστε σταθερά για την εξυγίανση της εταιρείας μας και μόνο ένα μέρος εξ αυτών των εργασιών, αφορά αλλαγές σε θέματα οργανογράμματος», τόνισε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας. «Δεν έχουμε λάβει καμία απολύτως απόφαση για τυχόν επιπτώσεις στους εργαζόμενους και οποιαδήποτε άλλη πρόταση είναι καθαρή εικασία», πρόσθεσε.

    Ο Erginbilgic, όπως είχε υποσχεθεί, έχει ήδη ξεκινήσει ένα πρόγραμμα μετασχηματισμού, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων βασικών αλλαγών στη διαχείριση.

    Όμως, όλα δείχνουν ότι η παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία περνάει μία δυνατή κρίση, καθώς αντιμετωπίζει δυσκολίες στην παραγωγή, εν μέσω έλλειψης ανταλλακτικών και ειδικευμένου εργατικού δυναμικού, σε συνδυασμό με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, η οποία προμηθεύει εξαρτήματα όπως τιτάνιο για κινητήρες αεροσκαφών.

    Πηγή: Bloomberg 

    Διαβάστε επίσης: 

    Warply: Επέκταση στην περιοχή του Κόλπου, αναλαμβάνοντας την Tim Hortons σε 6 χώρες

    McKinsey: Πώς πρέπει να προετοιμαστούν τα αεροδρόμια για τα αεροπλάνα υδρογόνου

    ΤΑΙΠΕΔ: Σε εξέλιξη διαγωνισμοί ύψους €144,2 εκατ. για την αναβάθμιση των υποδομών του ΕΣΥ



    ΣΧΟΛΙΑ