Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Roche: Βουτιά στη μετοχή λόγω ανεπιθύμητων παρενεργειών του φαρμάκου κατά της παχυσαρκίας

Dr. Thomas Schinecker, CEO Roche

Dr. Thomas Schinecker, CEO Roche Group

Σχεδόν το 3% έφτασαν οι απώλειες στη μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας Roche, ύστερα από δημοσίευση για παρενέργειες του πειραματικού φαρμάκου της κατά της παχυσαρκίας.

Η δημοσίευση που κυκλοφόρησε στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη Μελέτη του Διαβήτη που διοργανώνεται αυτή την εβδομάδα, κατέγραψε παρενέργειες, όπως ναυτία, εμετό και διάρροια, με τη μετοχή ενδοσυνεδριακά να βουλιάζει έως και 4.5% στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης.

Τα αποτελέσματα αφορούν το ενέσιμο σκεύασμα της Roche, το CT-388.

Τον τελευταίο καιρό η φαρμακοβιομηχανία, ύστερα από μία αποτυχημένη απόπειρα να ηγηθεί στον χώρο του φαρμάκου για τον καρκίνο και τη νόσο Αλτσχάιμερ έκανε δυναμικό comeback με τα σκευάσματά της -σε πειραματικό στάδιο- για την παχυσαρκία.

Η εταιρεία απέκτησε το CT-388 καθώς και ένα πειραματικό χάπι παχυσαρκίας κατά την εξαγορά της Carmot Therapeutics Inc. για 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Το γαστρεντερικό προφίλ του CT-388 της Roche για την παχυσαρκία μπορεί να ασκήσει πιέσεις στις μετοχές της εταιρείας», έγραψαν τη Δευτέρα οι αναλυτές του Bloomberg Intelligence. «Η δημοσίευση της δοκιμής δείχνει ελαφρώς υψηλά ποσοστά διάρροιας και οι λεπτομέρειες για τα σοβαρά ανεπιθύμητα συμβάντα όταν παρουσιαστούν θα μελετηθούν».

Διαβάστε επίσης:

Brian Niccol (Starbucks): Έκανε τη μετοχή να πετάξει. Τώρα ο νέος CEO πρέπει να αποδείξει την αξία του

Το Μπαλί απαγορεύει νέα ξενοδοχεία και κλαμπ

Μάριο Ντράγκι: Η ΕΕ βρίσκεται σε κίνδυνο – Χρειάζεται πρόσθετες επενδύσεις έως και 800 δισ. ευρώ