• Business

    Richemont: Nέος επικεφαλής της Cartier αναλαμβάνει ο CEO της Vacheron Constantin

    • Bloomberg
    Louis Ferla, νέος CEO της Cartier

    Louis Ferla, νέος CEO της Cartier


    Η Richemont όρισε τον Louis Ferla ως τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της κορυφαίας μάρκας κοσμημάτων Cartier. Πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά διοικητικών αλλαγών στον ελβετικό όμιλο ειδών πολυτελείας.

    Ο Ferla, που σήμερα είναι διευθύνων σύμβουλος του πολυτελούς brand ρολογιών Vacheron Constantin, θα διαδεχθεί τον Cyrille Vigneron στην ηγεσία της Cartier από την 1η Σεπτεμβρίου, ανέφερε η Richemont σε ανακοίνωσή της.

    Ο Vigneron ηγήθηκε της Cartier για οκτώ χρόνια και αύξησε τις πωλήσεις μειώνοντας τις σειρές μοντέλων και εστιάζοντας στις πιο επιτυχημένες συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών της ιστορικής μάρκας. Αυτή η στρατηγική, η οποία εδραίωσε τη θέση της Cartier ως κορυφαίου οίκου κοσμημάτων παγκοσμίως και δεύτερου μεγαλύτερου κατασκευαστή πολυτελών ρολογιών, δεν αναμένεται να αλλάξει υπό την ηγεσία του Ferla, ο οποίος εργάστηκε 11 χρόνια στην Cartier από το 2006.

    Από το 2017 που ανέλαβε την ηγετική θέση της  Vacheron – μιας από την λεγόμενη αγία τριάδα των ελβετικών ωρολογοποιών μαζί με την Patek Philippe και την Audemars Piguet – ο Ferla εκτίναξε την εταιρεία ρολογιών στις 10 κορυφαίες ελβετικές μάρκες με βάση τα έσοδα.

    Οι πωλήσεις της μάρκας, που είναι περισσότερο γνωστή για τη συλλογή αθλητικών ρολογιών Overseas και την πρόσφατη επανέκδοση του μοντέλου 222 σε χρυσό, αυξήθηκαν κατά περίπου 18% το 2023, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Morgan Stanley.

    Υπό την ηγεσία του Ferla, η Vacheron μείωσε την εξάρτησή της από τις πωλήσεις στην Κίνα, αύξησε την παρουσία της στην κορυφαία αγορά των ΗΠΑ και πούλησε περισσότερα ρολόγια απευθείας στους καταναλωτές μέσω των δικών της μπουτίκ.

    Η αλλαγή που ανακοινώθηκε την Τρίτη, σηματοδοτεί την τελευταία ανακατάταξη στα υψηλόβαθμα στελέχη των εταιρειών του ομίλου Richemont.

    Η εταιρεία τον Μάιο όρισε τον Nicolas Bos, πρώην επικεφαλής της Van Cleef & Arpels, της δεύτερης μεγαλύτερης μάρκας κοσμημάτων της μετά την Cartier, ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου. Ο διορισμός αυτός ξεκαθάρισε ορισμένα ζητήματα διαδοχής στην εταιρεία που ελέγχεται από τον Νοτιοαφρικανό δισεκατομμυριούχο και εκτελεστικό πρόεδρο Johann Rupert.

    Η Cartier αποτελεί την ναυαρχίδα της αυτοκρατορίας της Richemont και οι πωλήσεις ρολογιών και κοσμημάτων της μάρκας έχουν την μεγαλύτερη συμβολή στις πωλήσεις και τα κέρδη του ομίλου.

    Η Richemont δήλωσε ότι ο Vigneron θα αποσυρθεί και θα αναλάβει τη θέση του προέδρου της μονάδας πολιτισμού και φιλανθρωπίας της Cartier, ενώ θα συνεργαστεί με τον Ferla για τη μετάβαση.

    Διαβάστε επίσης:

    Richemont: Nέος CEO ο Nicolas Bos, πρώην επικεφαλής της Van Cleef & Arpels

    Νικητές τα ρολόγια Cartier στη second hand αγορά – Πτώση τιμών στα Rolex και Patek Philippe

    Rolex: Σημάδια σταθεροποίησης στην αγορά πολυτελών ρολογιών



    ΣΧΟΛΙΑ