Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Richemont: Οι πωλήσεις κοσμημάτων “έσωσαν” τα έσοδα – Πτώση στα πολυτελή ρολόγια

Nicolas Bos, CEO της Richemont

Nicolas Bos, CEO της Richemont

Ο ελβετικός κολοσσός πολυτελών ειδών Richemont ανακοίνωσε οριακή αύξηση των πωλήσεων κατά το πρώτο τρίμηνο καθώς τα σταθερά αποτελέσματα του τομέα των κοσμημάτων αντιστάθμισαν την πτώση της ζήτησης στην Κίνα.

Η ιδιοκτήτρια της Cartier, ανακοίνωσε μικρή αύξηση 1% στις πωλήσεις της σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, φτάνοντας τα 5,3 δισεκατομμύρια ευρώ (5,8 δισ. δολάρια). Τα νούμερα ήταν σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, αλλά χαμηλότερα από τον περυσινό διψήφιο αριθμό αύξησης.

Οι πωλήσεις κοσμημάτων – οι οποίες αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων και των κερδών της και περιλαμβάνουν επίσης τα εμπορικά σήματα Van Cleef & Arpels και Buccellati – επέδειξαν ανθεκτικότητα, σημειώνοντας αύξησης κατά 4%.

Η Richemont, η οποία κατέχει επίσης ελβετικές μάρκες ρολογιών όπως οι Vacheron Constantin, Jaeger-LeCoultre και Piaget, αντιμετωπίζει επιβράδυνση στη ζήτηση για τα ακριβά της προϊόντα, ιδιαίτερα στην Κίνα, όπου οι καταναλωτές έχουν γίνει πιο επιφυλακτικοί καθώς η οικονομία της χώρας παρουσιάζει σημάδια αστάθειας.

Οι πωλήσεις στην ευρύτερη Κίνα σημείωσαν βουτιά 27% κατά τη διάρκεια του τριμήνου, δήλωσε η εταιρεία, ενώ το τμήμα ωρολογοποιίας σημείωσε συνολικά πτώση 13%.

Οι πωλήσεις σε όλες τις περιοχές εκτός της Ασίας-Ειρηνικού ήταν υψηλότερες, υπογραμμίζοντας την έντονη αδυναμία στην Κίνα.

Σημειώνεται ότι εκτός από την Richemont, και η ελβετική εταιρεία ρολογιών Swatch Group AG, ανακοίνωσε πτώση των κερδών κατά 70%, την οποία απέδωσε στην κατάρρευση της ζήτησης από την Κίνα, ενώ η εταιρεία πολυτελών ειδών Burberry έβγαλε προειδοποίηση για τα κέρδη της.

Το τρίμηνο η Richemont εμφάνισε μια «καθησυχαστική, ισχυρή επίδοση πωλήσεων, δεδομένου του σοκ της Burberry και της Swatch Group χθες», δήλωσε ο αναλυτής της Vontobel, Jean-Philippe Bertschy, σε σημείωμα προς τους πελάτες.

Η εταιρεία – που ελέγχεται από τον Νοτιοαφρικανό δισεκατομμυριούχο Johann Rupert – προχώρησε πρόσφατα σε αλλαγές της διοικητικής της ομάδας, ορίζοντας τον Nicolas Bos ως νέο CEO του ομίλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της, ο πρώην επικεφαλής της μάρκας ρολογιών Vacheron Constantin, Louis Ferla, θα αναλάβει τη διαχείριση της Cartier, της γαλλικής εταιρείας κατασκευής κοσμημάτων, που αποτελεί το κορυφαίο brand της Richemont σε πωλήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Richemont: Nέος CEO ο Nicolas Bos, πρώην επικεφαλής της Van Cleef & Arpels

Burberry: Βουτιά πάνω από 15% για τη μετοχή – Φεύγει ο CEO σε λιγότερο από 2,5 χρόνια

Ο «πόλεμος» σε Temu-Shein και η «σύμπραξη» Saks Fifth Avenue με Amazon: Μόδα και Τέχνη