• Business

    Richemont: Άλμα 14% στις πωλήσεις-Διαψεύδει τα σενάρια εξαγοράς από τη LVMH

    Richemont: Νέα κίνηση στην αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου - Τι σχεδιάζει για την Yoox Net-A-Porter

    Ο πρόεδρος της Richemont, Johann Rupert


    «Συζητάμε σε φιλικό επίπεδο με τον Μπερνάρ Αρνό, αλλά σεβόμαστε ο ένας την ανεξαρτησία του άλλου». Ο Johann Rubert, κύριος μέτοχος του ελβετικού οίκου πολυτελείας Richemont με αυτή τη φράση έβαλε τέλος στα σενάρια για εξαγορά από τη LVMH.

    O Rubert, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης της Cartier, ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται για την διερεύνηση κάποιου deal με την κορυφαία εταιρεία πολυτέλειας, αλλά ούτε και για κάποια σύμπραξη με την Kering.

    Οι φήμες για εξαγορές

    Με τον κλάδο πολυτελείας να κυριαρχεί κόντρα στις πέσεις του πληθωρισμού, τα σενάρια για συγχωνεύσεις ή και εξαγορές πληθαίνουν καθώς η LVMH έσπασε πριν λίγες εβδομάδες το φράγμα των 500 δις δολαρίων σε χρηματιστηριακή αξία, μπαίνοντας στο top ten των κορυφαίων εταιρειών στις αγορές και πλέον συναγωνίζεται αμερικανικούς κολοσσούς.

    Τον περασμένο Φεβρουάριο, ένα δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας Finanz und Wirtschaft ανέφερε ότι η LVMH πολιορκεί τη Richemont για εξαγορά, όμως ο Rubert σημειώνει ότι και οι δύο πλευρές δεν ενδιαφέρονται γι’ αυτό το σενάριο.

    Η Richemont την Παρασκευή δημοσιοποίησε εντυπωσιακά αποτελέσματα για το α’ τρίμηνο του 2023 με τη μετοχή της να εκτοξεύεται άνω του 5% ανεβάζοντας την χρηματιστηριακή της αξία στα 101 δις δολάρια. Ο Rubert σημείωσε ότι η εταιρεία αναπτύσσει τη δική της σταθερή πορεία με ισχυρά εμπορικά σήματα απέχοντας από εξαγορές.

    «Γιατι να θέλουμε κάτι τέτοιο; Ξέρουμε τι έχουμε», ανέφερε στους δημοσιογράφους.

    Εντυπωσιακά κέρδη

    H Richemont κατέγραψε για το α’ τρίμηνο του 2023 άλμα στις πωλήσεις του ομίλου κατά 14% αγγίζοντας τα 20 δις ευρώ φέτος, ενώ τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε επίπεδο-ρεκόρ 5,03 δισ.

    Η νέα ώθηση στις πωλήσεις τροφοδοτήθηκε από την αγορά της Κίνας, με τη Richemont να ανακοινώνει ότι ο ιδιοκτήτης των κοσμηματοπωλείων Cartier και Van Cleef & Arpels θα προσφέρει ένα ειδικό μέρισμα ύψους 1 ελβετικού φράγκου  ανά μετοχή επιπλέον της αυξημένης τακτικής πληρωμής των 2,50 ελβετικών φράγκων.

    Διαβάστε επίσης:

    Οικογένεια Besnier: Η γαλλική δυναστεία των 15 δισ. δολαρίων που ξεκίνησε από 17 τυριά camembert



    ΣΧΟΛΙΑ