• Business

    Revolut: Έλαβε την πολυαναμενόμενη τραπεζική άδεια από το Ηνωμένο Βασίλειο

    • Bloomberg

    Νικολάι Στορόνσκι, CEO Revolut, Πηγή: Bloomberg


    Η Revolut ανακοίνωσε ότι έλαβε προσωρινή βρετανική τραπεζική άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές, εξέλιξη που θα θέσει την εταιρεία fintech σε πορεία για την επόμενη φάση ανάπτυξής της.

    Η Αρχή Προληπτικής Ρύθμισης (Prudential Regulation Authority – PRA) εξέδωσε την άδεια με ορισμένους περιορισμούς – ένα συνηθισμένο βήμα για πολλές νέες τράπεζες στο Ηνωμένο Βασίλειο – επιτρέποντας στην εταιρεία με έδρα το Λονδίνο να εισέλθει στο λεγόμενο “στάδιο κινητοποίησης”, σύμφωνα με ανακοίνωση της Revolut την Πέμπτη.

    Η τελική άδεια θα επιτρέψει σύντομα στη νέα τράπεζα να παρέχει υπεραναλήψεις, δάνεια και αποταμιευτικά προϊόντα στους περισσότερους από 9 εκατομμύρια πελάτες της στο Ηνωμένο Βασίλειο – εντάσσοντας την σε τράπεζες όπως οι Monzo Bank, Starling Bank και Atom Bank, οι οποίες στοχεύουν να ανταγωνιστούν τους παραδοσιακούς τραπεζικούς γίγαντες όπως η Barclays και η HSBC Holdings.

    Πρόκειται για «ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τη Revolut» και τους πελάτες της, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος του Ηνωμένου Βασιλείου, Francesca Carlesi.

    Έχοντας πλέον εξασφαλίσει την άδεια, οι λογαριασμοί πελατών της Revolut θα καλύπτονται από το Σχέδιο Αποζημίωσης Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (Financial Services Compensation Scheme – FSCS) του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο προστατεύει τις καταθέσεις των πελατών έως και 85.000 λίρες Αγγλίας (109.500 δολάρια) σε περίπτωση πτώχευσης μιας επιχείρησης.

    Η Revolut υπέβαλε για πρώτη φορά αίτηση για τραπεζική άδεια στο Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές του 2021. Το “στάδιο κινητοποίησης”, το οποίο μπορεί να διαρκέσει έως και ένα χρόνο, επιτρέπει στην εταιρεία να δοκιμάσει τα συστήματά της καθώς σταδιακά λανσάρει νέες υπηρεσίες.

    Μέχρι να ολοκληρωθεί αυτό το στάδιο και να τεθεί σε λειτουργία η τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου, οι πελάτες της Revolut στο Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνουν στο βρετανικό ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος που ρυθμίζεται από την FCA, όπου τα χρήματά τους διασφαλίζονται σε λογαριασμούς σύμφωνα με τους κανονισμούς του 2011 για το ηλεκτρονικό χρήμα.

    Διαβάστε επίσης:

    Revolut: Τα επόμενα σχέδια και ο στόχος για αποτίμηση άνω των 40 δισ. δολ.

    Revolut: Διπλασιασμός εσόδων και κέρδη ρεκόρ το 2023

    Revolut: Πουλά μετοχές αξίας 500 εκατ. δολαρίων – Ανάσα ρευστότητας για υπαλλήλους και μετόχους



    ΣΧΟΛΙΑ