• Business

    Ρεκόρ 5ηνου για το Χρηματιστήριο. Μυτιληναίος, τράπεζες και Απόστολος Βακάκης οι κερδισμένοι

    • Contributor
    rio

    Δεν θέλετε να έχετε μπλεξίματα με την Paula Ungureanu της ουκρανικής ομάδας handball.


    Κοντά στα υψηλά ημέρας έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο με την έντονη ανοδική του ορμή, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, δοκίμασε με επιτυχία το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων, το οποίο είχε χάσει από την επομένη του βρετανικού δημοψηφίσματος. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,49% στις 601,07 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 593,52 μονάδων (+0,21%) και 602,19 μον. (+1,68%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 52,71 εκατ. ευρώ, ο όγκος ανήλθε στα 90,1 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 4,37 εκατ. τεμάχια. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική πλατφόρμα του mononews.gr τα υψηλότερα κέρδη τα είχε ο Απόστολος Βακάκης ο οποίος είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 14,5 εκ ευρώ. Επίσης τα κέρδη στις τράπεζες και στον Μυτιληναίο ευνόησαν τον John Polson και τον Prem Watsa. Οι δυο μεγαλοεπενδυτές κατέχουν σημαντικά πακέτα μετοχών ειδικά στις ελληνικές τράπεζες

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης στο Χρηματιστήριο έκλεισε με κέρδη 1,79%, στις 1.600,98 μονάδες, ενώ στο +1,24% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 761,89 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 4,86% στις 719,21 μονάδες.

    Η ανάλυση της ημέρας για το Χρηματιστήριο 

    Μπορεί να δυσκολεύτηκε, αλλά τελικά το Χρηματιστήριο  κατάφερε να ξεπεράσει το “ταβάνι” των 600 μονάδων, με το πρώτο σχόλιο των εγχώριων αναλυτών για τη σημερινή συνεδρίαση να είναι θετικό, καθώς οι αντοχές, σε συνδυασμό με την αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας αφήνουν ένα παράθυρο αισιοδοξίας ότι θα κλείσει την ψαλίδα της πτώσης που επακολούθησε του βρετανικού δημοψηφίσματος.

    Εκτός του γενικού δείκτη πάντως, ο FTSE 25 σήμερα κατάφερε να κατακτήσει τα δύο επίπεδα αντίστασης των 1.583 και 1.597 μονάδων, όπως τα τοποθέτησε ο Ηλ. Ζαχαράκης της Fast Finance. Η αυριανή συνεδρίαση θα δείξει εάν η διάσπασή τους μπορεί να δώσει έξαρση προς τις 1.630 μονάδες. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο τραπεζικός δείκτης διέσπασε σήμερα την αντίσταση των 704 μονάδων, με τις 730 μονάδες να είναι η επόμενή του.

    Στα της συνεδρίασης τώρα, αν και ενδοσυνεδριακά η αγορά έδειξε κάποια σημάδια κόπωσης, καθώς τα μηνύματα που εκπέμπονται από τη διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών είναι πολλές φορές διφορούμενα, ένα αναπάντεχο στήριγμα ήρθε από το μέτωπο που αφορά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τη διευθέτηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών σε Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία, Τράπεζες, Πιστωτές και Εργαζόμενους.

    Τι έγινε στο ταμπλό 

    Στο ταμπλό τώρα, η μετοχή του Μυτιληναίου κέρδισε στο… νήμα τις τραπεζικές μετοχές, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ήτοι 6,06%, με τις Eurobank, Εθνική και Πειραιώς να την ακολουθούν με κέρδη άνω του 5%. Στο +4,61% έκλεισε η ΓΕΚ Τέρνα, στο +4,35% η Alpha Bank, στο +3,27% η Jumbo, ενώ άνω του 2% ήταν η άνοδος που σημείωσαν οι ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, Motor Oil και Βιοχαλκο.

    Με κέρδη 1,07% έκλεισε ο ΟΠΑΠ, ενώ κάτω του 1% ήταν η άνοδος σε ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, Aegean και Folli Follie. Εκτός του -1,06% που σημείωσε η Τιτάν, οι απώλειες των Grivalia, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, ΜΕΤΚΑ και ΕΕΕ ήταν περιορισμένης έκτασης.



    ΣΧΟΛΙΑ