• Business

    Real Consulting: Τέλη του έτους η μετάταξη – Στο ραντάρ και εξαγορές

    Νίκος Β. Βαρδινογιάννης της Real Consulting

    Νίκος Β. Βαρδινογιάννης της Real Consulting


    Τέλη του 2024 με αρχές του 2025 αναμένεται να «μπει» στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών η Real Consulting, με την διοίκηση της εταιρείας να εκτιμά ότι μετά τα αποτελέσματα 6μηνου 2024 που θα βγουν τον Σεπτέμβριο, θα γίνει και η υποβολή σχετικού ενημερωτικού δελτίου.

    Η κ. Διονυσία Καρατζά, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Real Consulting, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων που διεξήχθη την Δευτέρα, τόνισε ότι το 2023 ήταν μια εξαιρετική χρονιά, καθώς αυξήθηκαν τα οικονομικά μεγέθη, ενώ παράλληλα ολοκληρώθηκαν εμβληματικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

    Παράλληλα η ίδια, επεσήμανε ότι το 2024 θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα, ενώ στο ραντάρ βρίσκονται και εξαγορές, οι οποίες θα βοηθήσουν σημαντικά στην ανάπτυξη του ομίλου.

    Υπενθυμίζεται ότι η RC είναι η δεύτερη εταιρεία που ετοιμάζει μετάταξη στην Κύρια Αγορά, με την μετοχή να έχει καταγράψει σημαντική άνοδο το εξάμηνο. Η μετοχή από τις αρχές του έτους έχει καταγράψει άνοδο 42,69% ενώ σε πρόσφατη έκθεσή της η Eurobank Equities έδωσε σύσταση αγοράς για τη μετοχή και τιμή στόχο τα 5,30 ευρώ.

    Το μέρισμα

    Το μέρισμα της χρήσης 2023 καθορίστηκε σε 0,04 ευρώ ανά μετοχή. Στο διανεμόμενο μέρισμα θα γίνει παρακράτηση φόρου με συντελεστή 5% βάσει του άρθρου 24 του ν.4646/2019 με το οποίο τροποποιήθηκαν οι διατάξεις των άρθρων 40 και 64 του Ν. 4172/2013, έτσι το καθαρό πληρωτέο μέρισμα θα ανέλθει σε 0,038 ευρώ ανά μετοχή.

    Ημερομηνία αποκοπής (Cut-off date) από την οποία οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος ορίζεται η Πέμπτη 29.08.2024. Πληρώτρια Τράπεζα έχει ορισθεί η Optima Bank SA, η οποία θα καταβάλλει το μέρισμα μέσω των συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Xρηματιστηριακές εταιρείες). Η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων μέσω του δικτύου καταστημάτων της Optima bank για πέντε έτη από τη λήξη του τρέχοντος έτους (δηλαδή έως την 31η Δεκεμβρίου 2029).

    Αυξημένος ο τζίρος

    Για τη χρήση του 2023, η Real Consulting σημείωσε αύξηση 39% στα EBITDA (5,032 εκατ. ευρώ), ως αποτέλεσμα της ανοδικής της πορείας στον χώρο της πληροφορικής αναλαμβάνοντας την εκτέλεση σημαντικών έργων σε Ιδιωτικό & Δημόσιο τομέα, αυξάνοντας τη γεωγραφική της παρουσία μέσω εξαγορών και επιτυγχάνοντας οργανική ανάπτυξη μέσω της σημαντικής αύξησης των βασικών χρηματοοικονομικών της μεγεθών.

    Ο τζίρος ξεπέρασε τα 30,2 εκατ. ευρώ έναντι 24,4 εκατ. ευρώ το 2022. Η κύρια πηγή εσόδων του προέρχεται από τις Υπηρεσίες με έσοδα ύψους 21, 812 εκατ. έναντι 18,791 εκατ. το 2022 (72,07% και 76,95% των συνολικών πωλήσεων αντίστοιχα).

    Τα μικτά αποτελέσματα του Ομίλου ανήλθαν σε 11,586 εκατ. ευρώ (2022: 9,199 εκατ. ευρώ. εμφανίζοντας αύξηση 26%, σε σχέση με το 2022. Τα μικτά κέρδη του Ομίλου, παρουσίασαν αυξητικές τάσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, λόγω της σταθερής ανάπτυξης των προϊόντων και υπηρεσιών του και λόγω της καλής χρηματοοικονομικής κατάστασης και σταθερής βάσης των πελατών που διαθέτει.

    Έργα ψηφιακού μετασχηματισμού

    Όπως είπε η διοίκηση, η εταιρεία συνέχισε την ανοδική της πορεία στον χώρο της πληροφορικής αναλαμβάνοντας την εκτέλεση σημαντικών έργων σε Ιδιωτικό & Δημόσιο τομέα, αυξάνοντας της γεωγραφική της παρουσία μέσω εξαγορών και επιτυγχάνοντας οργανική ανάπτυξη μέσω της σημαντικής αύξησης των βασικών χρηματοοικονομικών της μεγεθών.

    Μερικά από τα σημαντικά έργα στον ιδιωτικό τομέα είναι τo έργo υλοποίησης ολοκληρωμένου συστήματος ενδοεπιχειρησιακής οργάνωσης SAP S/4HANA στις εταιρίες Motor Oil, CORAL & Motor Oil Renewable Energy (MORE) του Ομίλου MOTOR OIL, τo έργο υλοποίησης Management Reporting με την λύσης Microsoft Azure Data Lake, Power BI για την εταιρεία Freisland Campina και τo έργο υλοποίησης της λύσης SAP BW S/4HANA στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

    Στον δημόσιο τομέασΣτα έργα ορόσημο για το 2023, κατατάσσεται το Big Data, συνολικού τιμήματος 18,4 εκατ. ευρώ που υπεγράφη την 31η Μαΐου 2023 μεταξύ της Κοινωνίας της Πληροφορίας και της Ένωσης Εταιρειών Ernst & Young – OTE – Real Consulting.

    Διαβάστε επίσης:

    Real Consulting: Γιατί έκανε ράλι η μετοχή – Προ των πυλών η μετάταξη στην ΚΑ

    Real Consulting: Στα 30,2 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις το 2023 – Αύξηση 39% στα EBITDA

    Eurobank Equities για Real Consulting: Σύσταση αγοράς και τιμή στόχος τα €5,30



    ΣΧΟΛΙΑ