• Business

    Real Consulting: Γιατί έκανε ράλι η μετοχή – Προ των πυλών η μετάταξη στην ΚΑ

    Νίκος Β. Βαρδινογιάννης της Real Consulting

    Νίκος Β. Βαρδινογιάννης της Real Consulting


    Μία ακόμα ανοδική συνεδρίαση για τη μετοχή της Real Consulting –τρίτη διαδοχική– καθώς χθες έφτασε να διαπραγματεύεται ακόμα και στα 3,94 ευρώ (+7,6% ενδοσυνεδριακά), πριν υποχωρήσει στα 3,88 ευρώ, κλείνοντας με άνοδο +5,7%.

    Η Real Consulting του Νίκου Βαρδινογιάννη, είναι η δεύτερη εταιρεία πληροφορικής (μετά την Performance) η οποία ακολουθεί τον δρόμο της μετάταξης στην Κύρια Αγορά.

    Μάλιστα, στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 8 Ιουλίου, ένα από τα σημαντικότερα θέματα της διάταξης είναι και η ψήφιση έναρξης προπαρασκευαστικών ενεργειών για την εισαγωγή του συνόλου των κοινών μετοχών της Εταιρείας προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά της Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Το γεγονός αυτό, συν το ότι η Eurobank Equities σε έκθεσή της έδωσε τιμή στόχο τα 5,30 ευρώ με σύσταση αγοράς, έδωσαν άλλον αέρα στη μετοχή της Real Consulting, η οποία με όγκο 38 χιλιάδες χαρτιά, έκανε ακόμα ένα ράλι μετά από αυτό της Παρασκευής.

    Αξίζει εδώ να επισημανθεί ότι η συζήτηση για την μετάταξη έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του προηγούμενου έτους, γεγονός που σημαίνει ότι εφόσον ολοκληρωθεί η μετάταξη, θα έχει επιτύχει ταχύτατα έναν από τους μεγάλους της στόχους.

    Η έκθεση της Eurobank Equities

    Η Eurobank Equities και οι αναλυτές Μάριος Μπουραζάνης και Σταμάτης Δραζιώτης, σε έκθεσή τους που δημοσιεύθηκε χθες, ξεκινούν την κάλυψη της μετοχής της Real Consulting (RC) με σύσταση αγοράς και τιμή στόχο τα 5,30 ευρώ.

    Όπως σημειώνουν «παρά το ράλι πάνω από 35% φέτος, η Real Consulting διαπραγματεύεται σε 8 περίπου τον δείκτη EV/EBITDA για το 2025, όχι πολύ μακριά από τους ομοειδείς της ΕΕ, αλλά προσφέροντας πολύ ανώτερη ανάπτυξη».

    Οι αναλυτές βλέπουν ότι η Real Consulting είναι σε ιδιαίτερα καλή θέση για να αξιοποιήσει την ανάγκη για τεχνολογικές αναβαθμίσεις χάρη στη μοναδική της θέση και στις μακροχρόνιες συνεργασίες της, οι οποίες της δίνουν ουσιαστικά πρόσβαση σε κορυφαία προϊόντα με ελάχιστες εσωτερικές επενδύσεις έρευνας και ανάπτυξης.

    Η οργανική επιτάχυνση του όγκου και η ευνοϊκή δυναμική της προσφοράς και της ζήτησης οδήγησαν τα έσοδα του ομίλου να φθάσουν τα 30,3 εκατ. ευρώ το 2023 (από 20 εκατ. ευρώ το 2020).

    Όπως σημειώνουν «κοιτάζοντας μπροστά, προβλέπουμε 18% περίπου μέση ετήσια αύξηση των εσόδων του ομίλου για τα έτη 2024-2027, καθώς η RC συνεχίζει να επωφελείται από τη ζήτηση για τεχνολογικές αναβαθμίσεις. Προβλέπουμε ότι αυτό θα οδηγήσει σε 23% περίπου μέση ετήσια αύξηση EBITDA κατά την τετραετία, με τα περιθώρια να υποστηρίζονται από τη λειτουργική μόχλευση από τη μετάβαση στο cloud, την υψηλότερη συνεισφορά του μείγματος από το aftersales και τις εκπτώσεις στα προϊόντα», συνεχίζουν οι αναλυτές.».

    Η Real Consulting είναι σημαντικός μεταπωλητής επιχειρηματικών λύσεων και κύριος συνεργάτης της SAP για την Ελλάδα, με εξέχουσα θέση σε μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις και μακροχρόνιες συνεργασίες με ορισμένους από τους κορυφαίους διανομείς λογισμικού παγκοσμίως (SAP, Microsoft).

    Αυξημένος ο τζίρος

    Για τη χρήση του 2023, η Real Consulting σημείωσε αύξηση 39% στα EBITDA (5,032 εκατ. ευρώ), ως αποτέλεσμα της ανοδικής της πορείας στον χώρο της πληροφορικής αναλαμβάνοντας την εκτέλεση σημαντικών έργων σε Ιδιωτικό & Δημόσιο τομέα, αυξάνοντας τη γεωγραφική της παρουσία μέσω εξαγορών και επιτυγχάνοντας οργανική ανάπτυξη μέσω της σημαντικής αύξησης των βασικών χρηματοοικονομικών της μεγεθών.

    Ο τζίρος ξεπέρασε τα 30,2 εκατ. ευρώ έναντι 24,4 εκατ. ευρώ το 2022. Η κύρια πηγή εσόδων του προέρχεται από τις Υπηρεσίες με έσοδα ύψους 21, 812 εκατ. έναντι 18,791 εκατ. το 2022 (72,07% και 76,95% των συνολικών πωλήσεων αντίστοιχα).

    Τα μικτά αποτελέσματα του Ομίλου ανήλθαν σε 11,586 εκατ. ευρώ (2022: 9,199 εκατ. ευρώ. εμφανίζοντας αύξηση 26%, σε σχέση με το 2022. Τα μικτά κέρδη του Ομίλου, παρουσίασαν αυξητικές τάσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, λόγω της σταθερής ανάπτυξης των προϊόντων και υπηρεσιών του και λόγω της καλής χρηματοοικονομικής κατάστασης και σταθερής βάσης των πελατών που διαθέτει.

    Διαβάστε επίσης:

    Real Consulting: Στα 30,2 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις το 2023 – Αύξηση 39% στα EBITDA

    Eurobank Equities για Real Consulting: Σύσταση αγοράς και τιμή στόχος τα €5,30

    Lamda Development: Στην ΜΕTKA η κατασκευή του Riviera Galleria



    ΣΧΟΛΙΑ