• Business

    Raytheon Technologies: Βουτιά 15% για τη μετοχή μετά την ανακοίνωση για απόσυρση κινητήρων από αεροπλάνα

    Raytheon

    Raytheon


    Βουτιά έως 15%, τη χειρότερη από την εποχή της τρομοκρατικής επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους το 2021, πραγματοποιεί η μετοχή της Raytheon Technologies (RTX), καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πως αποσύρει ορισμένους κινητήρες αεροσκαφών Pratt & Whitney για επιθεώρηση.

    Η μετοχή σημειώνει τη χειρότερη επίδοση την Τρίτη μεταξύ των μετοχών του S&P 500, ενώ παρασέρνει μια σειρά από αεροπορικές εταιρείες που χρησιμοποιούν αεροπλάνα της Airbus. Μάλιστα, αν η πτώση συνεχίσει στα ίδια επίπεδα, θα πρόκειται για τη χειρότερη ημερήσια πτώση της Raytheon Technologies από τις 17 Σεπτεμβρίου του 2001, την πρώτη συνεδρίαση του NYSE μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

    Η Raytheon Technologies έχει εντοπίσει ένα σπάνιο πρόβλημα στο μέταλλο σε μορφή σκόνης που χρησιμοποιείται για την κατασκευή ορισμένων εξαρτημάτων των κινητήρων, με αποτέλεσμα να απαιτείται άμεση επιθεώρηση, ανέφερε η εταιρεία, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα ζήτημα που «εντοπίστηκε πρόσφατα».

    Αν και δεν επηρεάζει τους κινητήρες που παράγονται αυτήν τη στιγμή, επηρεάζεται ένα «σημαντικό» τμήμα του στόλου κινητήρων PW1100G-JM, που τροφοδοτούν την Airbus.  Η οικογένεια αεροσκαφών A320neo, θα χρειαστεί να απομακρυνθεί και να επιθεωρηθεί τους επόμενους εννέα έως 12 μήνες. Συνολικά θα χρειαστεί να πραγματοποιηθεί επιθεώρηση σε 1.200 κινητήτες, δήλωσε η RTX.

    Οι μετοχές της Airbus που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ , υποχωρούν έως 2,9%, ενώ πτωτικά κινούνται και μια σειρά από αεροπορικές εταιρείες.

    «Η επιχείρηση εργάζεται για να ελαχιστοποιήσει τις λειτουργικές επιπτώσεις και να υποστηρίξει τους πελάτες της», δήλωσε η εταιρεία.

    Σύμφωνα με τον Chris Calio, chief operating officer της RTX, το μέταλλο έχει χρησιμοποιηθεί στα προϊόντα της Pratt για δεκαετίες, αλλά η εταιρεία έχει διαπιστώσει το ζήτημα σε σπάνιες περιπτώσεις, σε κονιορτοποιημένο μέταλλο που παράχθηκε περίπου περίπου από το τέταρτο τρίμηνο του 2015 έως το τρίτο τρίμηνο του 2021.

    Πέρα από τους αρχικούς 200 κινητήρες που θα αφαιρεθούν, ο Pratt αναμένει ότι περίπου 1.000 επιπλέον κινητήρες PW1100 θα αφαιρεθούν για βελτιωμένη επιθεώρηση.

    Το επόμενο βήμα θα είναι η δημοσίευση ενός δελτίου υπηρεσιών που θα περιγράφει τις επιθεωρήσεις. και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας πιθανότατα θα ακολουθήσει μια οδηγία αξιοπλοΐας.

    Η Raytheon εξαγόρασε την Pratt & Whitney ως μέρος της συναλλαγής της για συγχώνευση με την πρώην United Technologies Corp. το 2020. Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά της να αλλάξει το όνομά της σε RTX Corp. στις 28 Ιουλίου.

    Διαβάστε επίσης

    Intracom Defence: Επεκτείνεται η συνεργασία με την Raytheon

    Epsilon Net: Με 40% στην νέα εταιρεία GJVS



    ΣΧΟΛΙΑ