Στον κόσμο των δισεκατομμυριούχων, όλοι απολαμβάνουν τα αποκτήματά τους, ο καθένας με τον δικό του ασυνήθιστο και εκκεντρικό τρόπο. Ωστόσο, ο Ray Dalio φαίνεται ότι συγκεντρώνει επάνω του όλα τα βλέμματα, με το πολυτελές σκάφος OceanXplorer, το οποίο είναι μοναδικό στην έρευνα και όχι την αναψυχή, διαθέτοντας εντυπωσιακά μέρη όπως τέσσερα θαλάσσια ερευνητικά εργαστήρια και ικανό να εξερευνήσει τα πιο δυσπρόσιτα μέρη στη Γη.

Το ερευνητικό σκάφος μήκους σχεδόν 90 μέτρων και 6.000 μέτρων βάθους του δισεκατομμυριούχου, το οποίο έχει υποστεί κάποιες μετατροπές, αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσής του στην φιλοσοφία χρήσης του πλούτου του για τη βελτίωση του πλανήτη.

1

Διαθέτει επίσης ένα ακόμη Umbra Yacht, από το οποίο πιθανότατα εξαρτάται για τα πιο χαλαρά του ταξίδια, όμως είναι ένα υπερσύγχρονο πλοίο υψηλής τεχνολογίας που αξίζει πραγματικά να συζητηθεί.

Πηγή: Charterworld

Το σκάφος “εξερευνητής”

Υπάρχουν πολλά εντυπωσιακά στοιχεία στο σκάφος εξερευνητής OceanXplorer, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2010 στο ναυπηγείο Freire στην Ισπανία.

Υποβλήθηκε σε μια μεγάλη αναδιαμόρφωση προκειμένου να γίνει το πιο προηγμένο ερευνητικό σκάφος στον κόσμο και δρομολογήθηκε μετά από δύο χρόνια στην Ολλανδία το 2020.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό το ιστιοπλοϊκό σύμβολο της επιστήμης και της έρευνας, που “διψά” για ανακαλύψεις και επιθυμεί να ενημερώσει τον πλανήτη για αυτό.

Μέσω Facebook / @OceanX

Τα περισσότερα superyaghts διαθέτουν μια ανεξάντλητη λίστα με πολυτελείς ανέσεις όπως σπα, ελικοδρόμια, κινηματογράφους, νυχτερινά κέντρα, ψησταριές κλπ.

Το OceanXplorer τα διαθέτει επίσης, αλλά είναι εντελώς διαφορετικά.

Με μοναδικό στόχο την έρευνα και όχι την αναψυχή, αυτό το πολυτελές σκάφος διαθέτει εντυπωσιακά στοιχεία όπως τέσσερα θαλάσσια ερευνητικά εργαστήρια, ξηρά και υγρά.

Το πλοίο φιλοξενεί πλήρωμα 60 και 18 ατόμων guests, που μπορούν να επιβιβαστούν για να εξερευνήσουν τα λιγότερο μελετημένα μέρη του Ινδικού Ωκεανού ή να μάθουν για τα βαθιά νερά της Ανταρκτικής.

Το σκάφος 200 εκατομμυρίων δολαρίων διαθέτει ένα κεντρικό σύστημα Mission Control, όπου σαν σενάριο που μοιάζει με ταινία, οι επιστήμονες εργάζονται σε βαθιά νερά και και με χάρτες στον πυθμένα του ωκεανού με εξοπλισμό πολυμέσων αιχμής.

Πηγή: Ocean X

Τα δεδομένα που συλλέγονται από τα οχήματα βαθέων υδάτων και άλλους αισθητήρες του OceanXplorer εισάγονται σε μια κεντρική πλατφόρμα διαχείρισης δεδομένων αποστολής.

Ένα κορυφαίο κέντρο παραγωγής και πολυμέσων προσφέρει live περιεχόμενο ενώ βρίσκεστε στη θάλασσα.

Το τμήμα διαθέτει κάμερες υψηλής ανάλυσης ικανές να κάνουν λήψη ανάλυσης 8k (η υψηλότερη ανάλυση μέγιστης υψηλής ευκρίνειας που υπάρχει) σε σχεδόν 6.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Υπάρχουν πολλά υποβρύχια βαθέων υδάτων, ελικόπτερα και drones για την ανάπτυξη ερευνητικών ομάδων και κινηματογράφηση από ψηλά.

Πηγή: Ocean X

Το μεγαλοπρεπές ερευνητικό σκάφος ωκεανογραφίας εργάζεται σε ντηζελοκίνητη-ηλεκτρική πρόωση της Rolls Royce, με ετήσιο κόστος λειτουργίας περίπου 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Με τελική ταχύτητα 16 κόμβων (σχεδόν 30 χιλιόμετρα/ώρα) και ταχύτητα πλεύσης 11 κόμβων (λίγο πάνω από τα 20 χιλιόμετρα/ώρα, το OceanXplorer 4.398 τόνων είναι πράγματι ένα πλωτό περιουσιακό στοιχείο που έχει σχεδιαστεί για να κατανοεί καλύτερα και να προστατεύει τους ωκεανούς μας.

Το σκάφος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αφού απέπλευσε από τη Σαουδική Αραβία.

Ο ιδρυτής του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο

Ο 74χρονος δισεκατομμυριούχος Ray Dalio, είναι ο ιδρυτής της Bridgewater Associates, μιας εταιρείας hedge fund με περίπου 125 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση.

Η περιουσία του είναι 16,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τον ακολουθούν 1,2 εκατομμύρια άτομα στο Instagram. 

Ο συγγραφέας του μπεστ σέλερ «Αρχές», ήταν ένα συνηθισμένο παιδί από την κομητεία Nassau του Λονγκ Άιλαντ.

Ray Dalio

Ως έφηβος ενδιαφέρθηκε για το χρηματιστήριο, ενώ αγόρασε την πρώτη του μετοχή σε ηλικία 13 ετών. 

Το πάθος του τον βοήθησε να γίνει δεκτός στο Harvard Business School, από το οποίο αποφοίτησε το 1973.

Το 1975, ίδρυσε την Bridgewater στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν, η οποία στο αποκορύφωμά της το 2022 ήταν παγκοσμίως το μεγαλύτερο hedge fund.

Οι φιλανθρωπίες

Ο επιχειρηματίας έχει χρησιμοποιήσει την τεράστια περιουσία του για το ευρύτερο καλό.

Με το Dalio Philanthropies, ο ιδρυτής της Bridgewater και η οικογένειά του έχουν συνεισφέρει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ένα ευρύ φάσμα σημαντικών projects.

Από την εξερεύνηση των ωκεανών, την ισότητα στην υγεία, την κοινωνική επιχειρηματικότητα και την εκπαίδευση, έχουν εξυπηρετήσει πολλούς φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Μάλιστα, το 2011, ο Ray και η Barbara Dalio υπέγραψαν το Giving Pledge, δεσμευόμενοι να δώσουν το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο φιλάνθρωπος Dalio κατά καιρούς δίνει συμβουλές και σε νέους επενδυτές, επιθυμώντας να βοηθήσει:

«Να προτιμάτε τη διαφοροποίηση, γιατί αυτά που δεν γνωρίζουμε, είναι πολύ περισσότερα από αυτά που γνωρίζουμε», δήλωσε πριν λίγο καιρό στο Milken Institute Asia Summit στη Σιγκαπούρη.

Ray Dalio

«Η διαφοροποίηση μπορεί να μειώσει σταδιακά το ρίσκο, εάν γνωρίζετε πώς να γίνει σωστά», ανέφερε.

«Δώστε βάση στις συνέπειες των μεγάλων αναταράξεων που πρόκειται να συμβούν, διότι ο κόσμος θα είναι ριζικά διαφορετικός σε πέντε χρόνια. Και θα αλλάζει χρόνο με το χρόνο», εξήγησε.

Η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης έχει τραβήξει επίσης την προσοχή του Dalio, ο οποίος, όπως είπε, συνιστά στους επενδυτές να τοποθετούν χρήματα σε εταιρείες που υιοθετούν αυτή τη νέα τεχνολογία, σε αντίθεση με αυτές που τη δημιουργούν.

«Είναι σαν να περνάμε μέσα από μία “χρονική σκουληκότρυπα”. Θα βρεθούμε ξαφνικά σε έναν διαφορετικό κόσμο. Όλα θα διαταραχθούν», τόνισε ο Dalio.

«Δεν χρειάζεται να επιλεχθούν αυτοί που δημιουργούν τις νέες τεχνολογίες. Πρέπει πραγματικά να επιλεχθούν αυτοί που χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης: 

Ναυπηγεία Νότιας Κορέας: Παραγγελίες 4,4 δισ. δολαρίων σε μία εβδομάδα

Σέριφος, Σίφνος, Μήλος ζητούν άλλο ένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο την εβδομάδα

C3is Inc (Χάρης Βαφειάς): Αύξηση 1.018% στα καθαρά κέρδη