• Business

    Randstad: Ικανοποίηση από τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου – Στα 266 εκατ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων

    • NewsRoom
    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Randstad Sander van 't Noordende (Linkedin)

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Randstad Sander van ‘t Noordende (Linkedin)


    Ικανοποιημένη εμφανίζεται η Randstad με τις επιδόσεις της το α’ τρίμηνο εν μέσω των συνεχόμενων οικονομικών προκλήσεων σε όλες τις χώρες. Ειδικότερα, το α’ τρίμηνο παρουσίασε οργανική αύξηση -4.2%, τα κέρδη προ φόρων έφτασαν τα 266 εκατ. ευρώ και το περιθώριο ΕΒΙΤΑ διαμορφώθηκε στο 4.1%.

    Επιπλέον, παρουσίασε μικτό κέρδος -2% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά – Μόνιμη στελέχωση -8% & Υπηρεσίες μισθοδοσίας -2% σε ετήσια βάση, αθροιστικά περίπου 19% του μικτού κέρδους.

    Το περιθώριο μικτού κέρδους ανήλθε στο 21,0%, παρουσιάζοντας αύξηση +50 bp (μονάδων βάσης) σε ετήσια βάση, αντικατοπτρίζοντας το μείγμα των παρεχόμενων υπηρεσιών και της τιμολογιακής πολιτικής.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Randstad, Sander van ‘t Noordende, αναφέρει : “Είμαι ικανοποιημένος με τις επιδόσεις που σημειώσαμε το πρώτο τρίμηνο εν μέσω των συνεχόμενων οικονομικών προκλήσεων σε όλες τις χώρες. Προσαρμοστήκαμε καλά σε αυτό το επιχειρησιακό περιβάλλον και πετύχαμε ανάπτυξη σε ορισμένες αγορές. Η βελτίωση του περιθωρίου μικτού κέρδους αντανακλά τη συνεχή εστίαση στην τιμολογιακή πολιτική και το μείγμα των παρεχόμενων υπηρεσιών μας, ενώ το περιθώριο EBITA αποδεικνύει τη σταθερή στρατηγική διαχείρισης των εξόδων σε όλες τις δραστηριότητές μας.

    Συνεχίζουμε να επωφελούμαστε από την ισχυρή μας θέση στην αγορά εργασίας. Διαθέτουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας και δεσμευόμαστε να σχεδιάσουμε την καλύτερη στρατηγική διαχείρισης και παροχής ταλέντων στην αγορά, έχοντας μια εξαιρετική ομάδα για να το πετύχουμε αυτό. Ο υγιής ισολογισμός, μάς επιτρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες ανάπτυξης που έχουμε στη διάθεσή μας, ενώ παραμένουμε πειθαρχημένοι και ικανοί να προσαρμόζουμε τις δραστηριότητές μας ανάλογα με τις ανάγκες.

    Οι τάσεις που παρατηρήσαμε το πρώτο τρίμηνο συνεχίστηκαν στις αρχές Απριλίου και ενώ παραμένουμε επιφυλακτικοί, η στενότητα στην αγορά εργασίας παραμένει ως κυρίαρχη τάση  σε όλες τις χώρες. Οι εξειδικευμένες  ομάδες μας, η μακροχρόνια εμπειρία μας στην παροχή υπηρεσιών σε συνδυασμό με τη στρατηγική μας να είμαστε ο συνεργάτης επιλογής για τα ταλέντα και τους πελάτες μας, μάς δίνουν αυτοπεποίθηση να κοιτάμε μπροστά”.

    Διαβάστε επίσης: 

    Γιώργος Οικονόμου: Το «κακό παιδί» της ναυτιλίας που βγάζει τεράστια κέρδη από το ρωσικό πετρέλαιο



    ΣΧΟΛΙΑ