Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Quest: Εκλεισε το deal για την πώληση της ACS στην General Logistics Systems

Ο βασικός μέτοχος της Briq Properties, Θεόδωρος Φέσσας

Θεόδωρος Φέσσας, Quest Holdings

Η πολυαναμενόμενη συμφωνία για την παραχώρηση της εταιρείας ταχυδρομικών υπηρεσιών, την ACS, ολοκληρώθηκε έναντι 74 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Quest Συμμετοχών, η GLS θα συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της ACS αγοράζοντας αρχικά το 20% και στη συνέχεια θα έχει δικαίωμα να αποκτήσει το υπόλοιπο 80%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Η Quest Συμμετοχών Α.Ε. (εφεξής η Εταιρεία) ανακοινώνει ότι στις 21 Οκτωβρίου 2024 υπεγράφη συμφωνία μεταξύ της Εταιρείας και της GENERAL LOGISTICS SYSTEMS B.V. (εφεξής «GLS»), για συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της ACS ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Μ.Α.E.E. (εφεξής ACS).

Η GLS, είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες υπηρεσιών δεμάτων, logistics και υπηρεσιών express, με δραστηριότητες παγκοσμίως, θυγατρική του ομίλου IDS (International Distribution Services – https://www.internationaldistributionservices.com/en).
Οι βασικοί όροι της συμφωνίας περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ενδέχεται να απαιτηθούν εγκρίσεις από την αρμόδια αρχή ανταγωνισμού, για τις οποίες η Εταιρεία και η GLS θα κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος της Quest Συμμετοχών Α.Ε. για τη συναλλαγή είναι η AXIA Ventures Group, ενώ Νομικός Σύμβουλος η Δικηγορική Εταιρεία Ποταμίτης-Βεκρής.