Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Quest: Ανάπτυξη από Πληροφορική και επέκταση της Xiaomi στη Ρουμανία

Ο CEO της Quest Holdings, Απόστολος Γεωργαντζής

Καλύτερα αποτελέσματα αναμένει η διοίκηση της Quest το 2024 συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, ενώ προσδοκούν ότι η ώθηση αυτή θα έρθει κυρίως από τον κλάδο πληροφορικής όπως και από την επέκταση της Xiaomi στη Ρουμανία.

Κατά τη διάρκεια του χθεσινού call με αναλυτές, ο CEO του ομίλου Απόστολος Γεωργαντζής, τόνισε ότι η Quest συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία, το outlook είναι θετικό για το 2024, ενώ οι εταιρείες του ομίλου κινούνται σε πολύ καλύτερα επίπεδα συγκριτικά με τον ανταγωνισμό.

Αν και δεν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο πώλησης της ACS ο κ. Γεωργαντζής τόνισε ότι η εταιρεία courier διανύει μια περίοδο ανάπτυξης, έχει τη δυνατότητα να αυξήσει ακόμα περισσότερο τα νούμερά της και μάλιστα σε μια περίοδο που ακόμα το e-commerce δεν είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένο στην Ελλάδα.

Κατά το 1ο εξάμηνο του 2024 τα έσοδα της ACS διαμορφώθηκαν σε €76,6 εκατ. ευρώ (αύξηση περίπου 5,5% σε σχέση με το 2023), τα κέρδη ΕΒΙΤDA διαμορφώθηκαν σε 12,7 εκατ. ευρώ (υψηλότερα κατά 6,5% από το 2023) ενώ τα κέρδη προ φόρων (EBT) ανήλθαν σε 10,3 εκατ. ευρώ (αυξημένα κατά περίπου 5% σε σχέση με το 2023).

Για το σύνολο του 2024 εκτιμάται αύξηση των εσόδων και της κερδοφορίας σε σχέση με το 2023 παρόμοια ή ελαφρά υψηλότερη από το α εξάμηνο προερχόμενη κυρίως από τις υπηρεσίες ταχυμεταφορών.

Η Quest εξακολουθεί να κοιτάει οποιαδήποτε ευκαιρία για επενδύσεις και εξαγορές μπορεί να έχει σημασία, με την διοίκηση  να αναφέρει ότι η δύναμη πυρός προσεγγίζει τα 30 εκατ. ευρώ για το 2024, τα οποία αναμένεται να διατεθούν προς αυτή τη κατεύθυνση.

H ρευστότητα του ομίλου παραμένει ισχυρή, με συνολικά διαθέσιμα και γραμμές χρηματοδότησης άνω των 300 εκατ. ευρώ.

Πληροφορική

Οι υπηρεσίες πληροφορικής είναι το δυνατό χαρτί του ομίλου, με την Unisystems να κυριαρχεί στην αγορά.

Τα έσοδα στο 6μηνο 2024 διαμορφώθηκαν σε 119,5 εκατ. ευρώ (αύξηση 17% σε σχέση με το αντίστοιχο 6μηνο του 2023), τα κέρδη ΕΒΙΤDA διαμορφώθηκαν σε € 9,6 εκατ. (αυξημένα κατά περίπου 8% από το 2023) ενώ τα κέρδη προ φόρων (EBT) ανήλθαν σε € 8 εκατ. (υψηλότερα κατά 7,5% από το 2023). Με το ανεκτέλεστο ποσό (backlog απόυπογεγραμμένες συμβάσεις) να ξεπερνά τα 550 εκατ. ευρώ.

Για το σύνολο του 2024 η διοίκηση εκτιμά συνέχιση της αύξηση των εσόδων και των κερδών με αντίστοιχους ρυθμούς όπως στο Α’ εξάμηνο του έτους. Η αύξηση της δραστηριότητας θα συνεχίσει να προέρχεται από όλες τις δραστηριότητες αλλά περισσότερο από την δραστηριότητα του εσωτερικού και την έναρξη υλοποιήσεων μεγάλων έργων του Ελληνικού Δημοσίου (RRF, ΕΣΠΑ).

Η επέκταση στις αγορές του εξωτερικού αποτέλεσε κύριο τομέα επικέντρωσης της εταιρείας. Η εταιρεία είχε επίσης σημαντικές επιτυχίες με συμβασιοποίηση μεγάλων έργων πληροφορικής στον Τραπεζικό Τομέα (Alpha Bank και Nexi) και στην Ενέργεια.

Η διοίκηση της εταιρείας έχει επικεντρώσει την προσοχή της στη βελτίωση των διαδικασιών ανάπτυξης λογισμικού, ποιότητας και διαχείρισης σύνθετων έργων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην υλοποίηση του 5ετούς στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης της εταιρείας έτσι ώστε να μετασχηματισθεί σε έναν βασικό στρατηγικό εταίρο για τον ψηφιακό

μετασχηματισμό των πελατών της. Στον τομέα αυτό σημειώνεται σημαντική αύξηση άνω του 80% σε λύσεις όπως Cloud, Managed Services, Cyber Security, ICT Consulting, Customer Experience, Analytics, FinTech, Artificial Intelligence.

Διαβάστε επίσης:

Quest: Στα 620 εκ. ευρώ οι ενοποιημένες πωλήσεις στο εξάμηνο – Στα 20,5 εκ. ευρώ τα κέρδη μετά φόρων

Βακάκης (Jumbo): Εκτακτη γενική συνέλευση για επαναγορά του 10% των μετοχών – Πώς κινούνται οι πωλήσεις

Volkswagen: Ενημέρωσε τους εργαζόμενους για το σχέδιο εξυγίανσης – Σκληρή αντίδραση από τα συνδικάτα