Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Q&R: Εξέδωσε το ομολογιακό δάνειο των 19,1 εκατ. ευρώ – Κάλυψη από την Σοφία Σωτηράκου

Γιάννης Καραγεώργης-Σοφία Σωτηράκου

Γιάννης Καραγεώργης-Σοφία Σωτηράκου

Η Εταιρεία με την επωνυμία «QUALITY & RELIABILITY ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΠΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό τα ακόλουθα:

Α) Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου της Εταιρίας της 11/07/2024 αποφασίστηκε η χορήγηση, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 99, 100 και 101 του Ν. 4548/2018, όπως ισχύει, ειδικής αδείας για την σύναψη σύμβασης της Εταιρείας με συνδεδεμένο μέρος (κατά την έννοια του άρθρου 99 παρ. 2(α) του Ν. 4548/2018).

Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο παρείχε την άδειά του για την σύναψη σύμβασης κάλυψης ομολογιακού δανείου με τη Σωτηράκου Σοφία του Τριάντη η οποία αποτελεί συνδεδεμένο μέρος ως μέτοχος της Εταιρίας με ποσοστό 31,99 % και ήδη μέλος του ΔΣ αυτής και Πρόεδρος αυτής, σύμφωνα με την οποία:

1. Η Εταιρία θα εκδώσει κοινό ομολογιακό δάνειο ποσού ευρώ δέκα εννέα εκατομμυρίων εκατό χιλιάδων Ευρώ (€19.100.000), που θα διαιρείται σε 68.214.285 ομολογίες, ονομαστικής αξίας 0,28 ευρώ και οι οποίες θα εκδοθούν νομότυπα από την Εταιρία ως Εκδότρια και οι οποίες στο σύνολό τους θα καλυφθούν από την Σωτηράκου Σοφία του Τριάντη. Το κοινό ομολογιακό δάνειο θα αποπληρωθεί μετά την πάροδο δέκα οκτώ μηνών από την Ημερομηνία Έκδοσης έκαστης σειράς Ομολογιών (ή σε περίπτωση παράτασης από την Εταιρία με την πάροδο είκοσι τεσσάρων μηνών από την Ημερομηνία Έκδοσης έκαστης σειράς Ομολογιών). Το κοινό ομολογιακό δάνειο θα βαρύνεται με επιτόκιο EURIBOR τριμήνου της συγκεκριμένης Περιόδου Εκτοκισμού, ενώ κατά τα λοιπά θα ισχύουν οι όροι του Προγράμματος Κοινού Ομολογιακού Δανείου.

2. Οι όροι της ανωτέρω Σύμβασης Κάλυψης Κοινού Ομολογιακού Δανείου αποτελούν συνήθεις όρους για αντίστοιχες συμβάσεις και η σύναψη αυτής είναι δίκαιη και προς όφελος της Εταιρείας.

3. Η ως άνω απόφαση του Δ.Σ. ελήφθη με βάση την από 15/07/2024 έκθεση αξιολόγησης («fairness opinion») της ανεξάρτητης ελεγκτικής εταιρείας ACTION AUDITING Α.Ε.Ο.Ε.Λ ΑΜ. ΣΟΕΛ 164, επί του δικαίου και ευλόγου της συναλλαγής, η οποία έγινε αποδεκτή από το Δ.Σ. της Εταιρείας.

Β) Για την παροχή της εν λόγω άδειας τηρήθηκαν οι κατ΄ άρθρο 101 ν. 4548/2018 διατυπώσεις δημοσιότητας (σχετ. η υπ’ αριθμ. 3332094/57693/19.07.2024 Ανακοίνωση ΓΕΜΗ), η δε κατ΄ άρθρο 100 παρ. 3 του ιδίου ως άνω νόμου προβλεπόμενη 10ήμερη προθεσμία παρήλθε άπρακτη.

Γ) Σε συνέχεια των ανωτέρω, η Εταιρεία στις 06/08/2024 προέβη και εξέδωσε κοινό ομολογιακό δάνειο ποσού ευρώ δέκα εννέα εκατομμυρίων εκατό χιλιάδων Ευρώ (€19.100.000), που διαιρείται σε 68.214.285 ομολογίες, ονομαστικής αξίας 0,28 ευρώ και οι οποίες εκδόθηκαν νομότυπα από την Εταιρία ως Εκδότρια και οι οποίες στο σύνολό τους θα καλυφθούν από την Σωτηράκου Σοφία του Τριάντη υπό την αίρεση τήρησης των όρων του κοινού ομολογιακού δανείου. Το κοινό ομολογιακό δάνειο θα αποπληρωθεί μετά την πάροδο δέκα οκτώ μηνών από την Ημερομηνία Έκδοσης έκαστης σειράς Ομολογιών (ή σε περίπτωση παράτασης από την Εταιρία με την πάροδο είκοσι τεσσάρων μηνών από την Ημερομηνία Έκδοσης έκαστης σειράς Ομολογιών). Το κοινό ομολογιακό δάνειο θα βαρύνεται με επιτόκιο EURIBOR τριμήνου της συγκεκριμένης Περιόδου Εκτοκισμού, ενώ κατά τα λοιπά θα ισχύουν οι όροι του Προγράμματος Κοινού Ομολογιακού Δανείου.