ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για εξαγορές με εφοπλιστικό χρήμα κινείται πλέον η Q&R μετά την ομόφωνη έγκριση του κοινού ομολογιακού δανείου από την ΓΣ, που πρότεινε η βασική μέτοχος Σοφία Σωτηράκου και που η ίδια προτίθεται να το καλύψει εξ ολοκλήρου.
Παρόλα αυτά, παρά την ομόφωνη απόφαση, η οποία έδειξε ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στο πλάνο από τους μετόχους, η μετοχή είδε πτώση σήμερα της τάξης του 1,3% και υποχώρησε στα 1,21 ευρώ.
Στόχος της εισηγμένης πληροφορικής είναι να μεγαλώσει, να μπει δυναμικά και σε έργα πληροφορικής του ιδιωτικού τομέα και τα κεφάλαια είναι η αρχή ενός νέου κεφαλαίου για την εταιρεία.
Η Σοφία Σωτηράκου, βασική μέτοχος της εταιρείας η οποία πριν λίγους μήνες απέκτησε το 32%, παρευρέθηκε χθες στη ΓΣ των μετόχων, εκφράζοντας την στήριξή της στην εταιρεία και στο πλάνο της διοίκησης, λέγοντας ότι τα περιθώρια ανάπτυξης είναι μεγάλα, κάτι που διέκρινε η ίδια και τοποθετήθηκε στην μετοχή.
«Είμαστε εδώ, γιατί όλοι εμπιστευόμαστε Q&R και έχουμε την επιθυμία να την βοηθήσουμε να αναπτυχθεί και να της προσδώσουμε προστιθέμενη αξία. Η εταιρεία έχει δείξει συνέπεια στο έργο της και στην προσπάθεια βελτίωσής της. Διαθέτει τα περιθώρια να μεγαλώσει και να επεκταθεί και σε άλλους τομείς όπου σήμερα δεν έχει ισχυρή παρουσία και αυτός είναι ο στόχος μας. Αυτό θα γίνει μέσα από την εξαγορά μεσαίων και μικρών εταιρειών του κλάδου» είπε η βασική μέτοχος κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη ΓΣ.
«Δεσμεύομαι να δανείσω με χαμηλό επιτόκιο την Q&R, προκειμένου όταν βρεθούν αυτές οι εταιρείες να προχωρήσουν άμεσα αυτές οι εξαγορές οι οποίες θα σηματοδοτήσουν την επέκταση της πέρα από τον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα». Ενώ έκλεισε λέγοντας ότι αυτή η κίνηση είναι ευνοϊκότερη για τους μετόχους οι οποίοι δεν θα κληθούν να συμμετάσχουν a priori σε μια ΑΜΚ 30,1 εκατ. ευρώ».
Το ομολογιακό
Μετά από δύο συνεχόμενες αναβολές, η ΕΓΣ ενέκρινε ομόφωνα την έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου, το οποίο έχει διάρκεια 18+ 6 μηνών με επιτόκιο euribor τριμήνου. Παράλληλα το ΔΣ εξουσιοδοτήθηκε ώστε στην επόμενη 5ετία να υλοποιήσει είτε ΑΜΚ είτε ΜΟΔ έτσι ώστε να αποπληρωθεί το ΚΟΔ.
Η αναθεωρημένη ημερήσια διάταξη περιλάμβανε συγκεκριμένα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) της Εταιρίας μέχρι του ποσού των 30.100.000 Ευρώ η οποία τελικώς απορρίφθηκε μετά από την πρόταση της κας Σωτηράκου, η οποία προστέθηκε στα θέματα στα μέσα του προηγούμενου μήνα.
Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η διοίκηση είχε κάνει λόγο για ΑΜΚ 30,1 εκατ. ευρώ, ωστόσο η πρώτη ΓΣ αναβλήθηκε καθώς δεν συγκέντρωσε απαρτία. Η ημερομηνία μεταβλήθηκε για 13 Ιουνίου, στην οποία ο δικηγόρος της κ. Σωτηράκου εισηγήθηκε την αντικατάσταση της ΑΜΚ με ομολογιακό δάνειο. Η διοίκηση έκανε δεκτή την εισήγηση και πρόσθεσε στην ημερήσια διάταξη την αντικατάσταση. Και η ΕΓΣ αναβλήθηκε για τις 3 Ιουλίου.
Η ΓΣ η οποία πραγματοποιήθηκε χθες παρουσία της κ. Σωτηράκου, ενέκρινε ομόφωνα το ομολογιακό δάνειο, δίνοντας παράλληλα ψήφο εμπιστοσύνης στο πλάνο τόσο του βασικού μετόχου όσο και της διοίκησης του κ. Παναγιώτη Πασχαλάκη.
Οι εξαγορές
Ο CEO της εισηγμένης έχει κάνει ξεκάθαρο αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα ότι οι εξαγορές αποτελούν πρωταρχικό στόχο.
Οι εταιρείες που κοιτάει η διοίκηση δεν είναι μόνο εντός Ελλάδας καθώς προσανατολίζεται και σε εταιρείες του εξωτερικού. Όπως είπε προσφάτως και ο CEO της Q&R «αυτό που σίγουρα μας νοιάζει είναι οι εταιρείες που θα εξαγοράσουμε να είναι εξωστρεφείς, να έχουν δηλαδή δραστηριότητα σε πολλές αγορές», ενώ κοιτάνε αγορά πλειοψηφικού πακέτου.
Μάλιστα στόχος είναι η πρώτη από αυτές να γίνει μέσα στο 2024, με στόχευση στην πληροφορική, την τεχνητή νοημοσύνη, το cyber security καθώς και τον χρηματοπιστωτικό τομέα.
Διαβάστε επίσης:
Σοφία Σωτηράκου Τριάντη: Μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης για την Q&R – Εγκρίθηκε το ΚΟΔ των €19,1 εκατ.
Q&R: Τι απάντησε στην Επ. Κεφαλαιαγοράς για την αναβολή της ΓΣ και το ΜΟΔ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άδωνις, ο «Ρομπέν των ασθενών»: Ασχολείται με τα προβλήματα και τα λύνει – Αρθρο παρέμβαση
- Προμηθευτές: Να πληρώνει ο ΔΕΔΔΗΕ τις παραπάνω απώλειες δικτύου- Στο 18% το 2022, επιπλέον 200 εκ. χαράτσι
- Θετικά υποδέχτηκαν οι Αγορές τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου, αλλά ο πλανήτης αγωνιά
- Οινοποιία Τσάνταλη: Από τα σαλόνια του Κρεμλίνου στην πτώχευση