• Business

    Q&R: Άκυρη η ΑΜΚ – Προτείνεται έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου €19,1 εκατ.

    Γιάννης Καραγεώργης-Σοφία Σωτηράκου

    Γιάννης Καραγεώργης-Σοφία Σωτηράκου


    Αλλαγή πλεύσης για την Q&R καθώς η βασική μέτοχος Σοφία Σωτηράκου Τριάντη (32%), πριν λίγη ώρα κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης πρότεινε να αντικατασταθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) από μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο ύψους 19.1 εκατ ευρώ.

    Έτσι η  ΕΓΣ αναβλήθηκε για τις 3/7 μετά από αίτημα της κ. Σωτηράκου, καθώς στην επόμενη συνέλευση θα προτείνει όχι ΑΜΚ, αλλά μετατρέψιμο ομολογιακό 19,1 εκατ. Ευρώ, με την ίδια να είναι διατεθειμένη να καλύψει το οποίο ενδεχόμενο αδιάθετο υπόλοιπο.

    Η διάρκεια του ΜΟΔ θα είναι 18+6 μήνες παράτασης.

    Ο λόγος που προτείνει αυτή τη μετατροπή η κ. Σωτηράκου είναι επειδή ακόμα δεν έχουν εξευρεθεί οι εταιρείες στις οποίες προτίθεται να εξαγοράσει η Q&R. Καθώς επίσης και για να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανότητα να μην καλυφθεί η ΑΜΚ, αλλά και να αποφευχθεί το dilution του ποσοστού των μετόχων μειοψηφίας

    Στις προθέσεις της βασικού μετόχου είναι να εκδοθεί η ΜΟΔ, με επιτόκιο ίσον με το euribor τριμήνου και η τιμή μετατροπής του ΜΟΔ θα προκύψει στο μέλλον από την αποτίμηση δυο ανεξάρτητων οίκων.

    Στο ΜΟΔ θα ισχύσει το δικαίωμα προτίμησης την παλαιών μετοχών πλην όμως η κ. Σωτηράκου προτίθεται να καλύψει το όποιο ενδεχόμενο αδιάθετο τμήμα της έκδοσης.

    Αν και οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές στις 3 Ιουλίου, η εκτίμηση είναι ότι η εκταμίευση προβλέπεται να γίνει όταν το απαιτήσουν οι ανάγκες της εταιρείας.

    Διαβάστε επίσης:

    Εκτόξευση για τη μετοχή της Q&R – Στο +12% και η ΑΜΚ

    Πασχαλάκης (Q&R): Τουλάχιστον μία εξαγορά μέσα στο 2024 – Κοιτάμε ευκαιρίες και στο εξωτερικό

    ΟΤΕ: Το «μπόνους» στους μετόχους, η αύξηση του ποσοστού της Deutsche Telekom και οι αμοιβές του Μιχάλη Τσαμάζ



    ΣΧΟΛΙΑ