• Business

    Προχωρούν οι διαδικασίες για το ΣΔΙΤ αξίας 235 εκατ. που θα «ξεδιψάσει» την Αττική

    Προχωρούν οι διαδικασίες για το ΣΔΙΤ αξίας 235 που θα «ξεδιψάσει» την Αττική

    Γιώργος Περιστέρης ( Πρόεδρος και CEO ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ), Πέτρος Σουρέτης (CEO Intrakat), Ευθύμιος Μπολούτας (CEO Ελλάκτωρ)


    Προχωρούν οι διαδικασίες για το ΣΔΙΤ αξίας 235 εκατ. ευρώ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο θα ξεδιψάσει την Αττική.

    Πρόκειται για το υπό δημοπράτηση έργο που αφορά αφορά τη λειτουργία του υδροδοτικού δικτύου Αττικής.

    Οι διαδικασίες για την ανάδειξη του προσωρινού μειοδότη προχωρούν καθώς με πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στη Διαύγεια δόθηκε το πράσινο φως και συστάθηκε η Επιτροπή Διενέργειας που θα επιβλέπει τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου.

    Υπενθυμίζεται πως ο εν λόγω διαγωνισμός προκηρύχθηκε στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου με αρχική ημερομηνία υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος τη 2η Δεκεμβρίου, αλλά δόθηκε παράταση για τις 20 Ιανουαρίου του 2022 καθώς υπήρχε αυξημένο ενδιαφέρον εκ μέρους των κατασκευαστικών Ομίλων.

    Όπως έγραψε πρώτο το mononews.gr, τα σχήματα που διεκδικούν το έργο είναι η Κοινοπραξία που έχουν δημιουργήσει οι Όμιλοι της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την Intrakat, ο Όμιλος της Ελλάκτωρ που θα δοκιμάσει μόνος τις δυνάμεις του, καθώς και η Μηχανική Α.Ε.

    Ο Όμιλος της ΑΒΑΞ καθώς και η Mytilineos δεν υπέβαλαν πρόταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Η ΕΥΔΑΠ, παρά το γεγονός ότι είχε προχωρήσει σε επαφές με όλες τις μεγάλες ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες και επιδίωκε να συμμετάσχει στο διαγωνισμό. δε θα διεκδικήσει το έργο, καθώς δεν έχει γίνει η απαραίτητη τροποποίηση στον ιδρυτικό της νόμο, ώστε να μπορεί να «κτυπήσει» ΣΔΙΤ.

    Τι αφορά το έργο

    Σκοπός του έργου είναι η διασφάλιση της αποδοτικής και απρόσκοπτης λειτουργίας του υδροδοτικού δικτύου της Αττικής, μέσω σύγχρονων συστημάτων παρακολούθησης που θα προλαμβάνουν και θα εντοπίζουν έγκαιρα τις βλάβες, βελτιστοποιώντας την οικονομική του απόδοση ενώ παράλληλα θα εξασφαλίζεται η ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων.

    Στη Σύμβαση Σύμπραξης θα περιλαμβάνεται το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών που αφορούν στη λειτουργία, συντήρηση, επισκευή και αποκατάσταση των εγκαταστάσεων του εξωτερικού υδροδοτικού δικτύου συλλογής, αποθήκευσης και μεταφοράς του αδιύλιστου νερού από τις πηγές μέχρι την είσοδο των μονάδων επεξεργασίας του.

    Διαβάστε επίσης

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Intrakat, Ελλάκτωρ και Μηχανική διεκδικούν το ΣΔΙΤ των 235 εκατ. που θα «ξεδιψάσει» την Αττική- Επιβεβαίωση Mononews

    Συμμαχία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Intrakat εναντίον Ελλάκτωρ για το ΣΔΙΤ των 235 εκατ. για την υδροδότηση της Αθήνας – Και τρίτη προσφορά!



    ΣΧΟΛΙΑ