• Business

    Προχωράει ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην υγεία – Σε 9 αναδόχους έργο αξίας €62 εκατ.

    Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ) – Θεόδωρος Φέσσας (Quest, Unisystems) – Λάμπρος Παπακωνσταντίνου (Ideal)- Παναγιώτης Γεωργιόπουλος (Nova) – Χάρης Μπρουμίδης (Vodafone)


    Σε 9 αναδόχους κατέληξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαγωνισμός της ΗΔΙΚΑ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του υπουργείου Υγείας.

    Το έργο «Οριζόντιες παρεμβάσεις ψηφιακού μετασχηματισμού σε εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Υγείας» το οποίο έχει αξία 61,4 εκατ. ευρώ, είναι από τα μεγαλύτερα και πιο εμβληματικά έργα που είχε στα «σκαριά» η ΗΔΙΚΑ και πλέον μετά από καθυστέρηση περίπου ενός έτους, κατέληξε στους αναδόχους.

    Το έργο προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών εταιρειών πληροφορικής και τεχνολογίας, καθώς και των τηλεπικοινωνιών. Τα έργα με οριστικό ανάδοχο βρίσκονται σε προσυμβατικό έλεγχο από το Εκλεκτικό Συνέδριο, ενώ αυτά με προσωρινό ανάδοχο βρίσκονται στην φάση της κατάθεσης των δικαιολογητικών.

    Συγκεκριμένα για το πρώτο τμήμα οριστικός ανάδοχος είναι η ένωση εταιρειών «PwC – Initia, για το δεύτερο η Nova, για το τρίτο ο ΟΤΕ, για το τέταρτο η Unisystems για το πέμπτο η ένωση Nova – Real Consulting, για το έκτο IknowHow- Netcompany Intrasoft, για το έβδομο προσωρινός ανάδοχος είναι η Vodafone, για το όγδοο η προσωρινός είναι η Byte και για το ένατο επίσης προσωρινός είναι η Computer Team.

    Το αντικείμενο της σύμβασης

    Στο πλαίσιο του προτεινόμενο έργου θα υλοποιηθούν οι παρακάτω παρεμβάσεις οι οποίες αφορούν σε μεγάλο μέρος του οικοσυστήματος της παροχής υπηρεσιών δευτεροβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης.

    Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις θα βελτιώσουν την επιχειρησιακή λειτουργία τόσο των νοσοκομείων όσο και ενός σημαντικού αριθμού τρίτων φορέων, που συμμετέχουν στο εθνικό σύστημα υγείας.

    Οι παρεμβάσεις αυτές είναι:

    – Δημιουργία Πλαισίου Αξιολόγησης & Παρακολούθησης Ψηφιακής Ετοιμότητας Νοσοκομείων

    – Ενιαίο σύστημα διαχείρισης και παρακολούθησης φαρμάκου

    – Ενιαίο σύστημα διαχείρισης ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού

    – Πλατφόρμα διαχείρισης & ανταλλαγής ηλ. παραστατικών νοσοκομείων (EDI)

    – Ψηφιακή αναβάθμιση Υ.Π.Ε. & Ε.Κ.Α.Π.Υ.

    – Ψηφιακή αναβάθμιση Ε.Ο.Φ.

    – Ψηφιακή αναβάθμιση Ε.Κ.Α.Β.

    – Πληροφοριακό Σύστημα ενημέρωσης πολιτών για εφημερεύοντα Νοσοκομεία (Επείγοντα)

    – Ενιαίο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού και Μισθοδοσίας σε επιλεγμένους Φορείς και Δομές Υγείας.

    Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε τριάντα έξι (36) μήνες από την υπογραφή της, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας ελέγχου και παραλαβής παραδοτέων, όπως ορίζεται στις επιμέρους παραγράφους για κάθε Τμήμα της σύμβασης.

    Προς υλοποίηση συμβάσεις €250 εκατ. το 2024-2025

    Σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου, η πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΗΔΙΚΑ Νίκη Τσούμα ανέφερε ότι στόχος για την επόμενη διετία είναι έχουν υλοποιηθεί όλες οι συμβάσεις έργων που τρέχει ο οργανισμός, οι οποίες ανέρχονται στα 250 εκατ. ευρώ και εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης.

    Όλα τα έργα που τρέχει η ΗΔΙΚΑ, παίζουν καθοριστικό ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Υγείας και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων των νοσοκομείων, με έμφαση κυρίως στην υψηλή διαθεσιμότητα και ασφάλεια των δεδομένων.

    Η ψηφιοποίηση, άλλωστε, του τομέα της Υγειάς είναι ένας από τους στρατηγικούς στόχους του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Κυβέρνησης ευρύτερα.

    Διαβάστε επίσης:

    Hellenic Train: Νέος CEO ο Roberto Rinaudo – Πρόεδρος ο Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος

    Quest: Εξετάζουμε κάθε πρόταση, δεν υπάρχει δεσμευτική συμφωνία για την «Μπενρουμπή»

    NBG Securities για Τιτάν: Ευνοϊκές οι θεμελιώδεις προοπτικές και ο διεθνής προσανατολισμός αποδίδει



    ΣΧΟΛΙΑ