Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η διοίκηση του Group με αφορμή τα αποτελέσματα τριμήνου, εντός του προσεχούς Μαΐου, θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η νέα θυγατρική στην οποία θα εισφερθούν υποδομές και συγκεκριμένα κεραίες κινητής τηλεφωνίας (από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ισπανία την Πορτογαλία κ.λ.π.). Η προοπτική για αυτή τη νέα θυγατρική είναι να εισαχθεί στο χρηματιστήριο στις αρχές του 2021.
Να σημειωθεί ότι η Vodafone Ελλάδος συνεργάζεται στις υποδομές με την Wind μέσω της κοινής εταιρείας, Victus Networks, που ίδρυσαν το 2014 η οποία παρέχει υπηρεσίες τηλεπικοινωνιακών δικτύων αποκλειστικά στους δύο μετόχους της.
Αναφορικά με τις υποδομές του 5G και τη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη για το κατά πόσο τίθεται θέμα ασφάλειας από τη χρήση κινεζικής τεχνολογίας ο διευθύνων σύμβουλος του Vodafone Group Nick Read ανέφερε ότι ο όμιλος θα αφαιρέσει τον εξοπλισμό της Huawei από τα δίκτυα κορμού σε όλη την Ευρώπη στην επόμενη πενταετία με κόστος 200 εκατ. ευρώ, ενώ προειδοποίησε ότι ότι στα κράτη της ΕΕ που θα επιβληθεί απαγόρευση της Huawei οι συνέπειες πιθανότατα θα είναι η επιβράδυνση των επενδύσεων στο 5G (2 με 5 χρόνια) η χειροτέρευση της εμπειρίας των πελατών στο 4G και οι υψηλότερες τιμές. Στην Ελλάδα η Vodafone δεν έχει στο δίκτυο κορμού κινεζική τεχνολογία (έχει στο ραδιοδίκτυο).
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώνει ο όμιλος στο 9μηνο της οικονομικής της χρήσης η Vodafone Ελλάδος (Απρίλιος 2019 – Μάρτιος 2020) είχε αύξηση 4,3% στα έσοδα από υπηρεσίες, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 674 εκατ. ευρώ (το διάστημα Απρίλιος – Δεκέμβριος 2019) σε σύγκριση με 646 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης οικονομικής χρήσης. Στο τρίτο τρίμηνο Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2019 τα έσοδα από υπηρεσίες έφτασαν τα 219 εκατ. ευρώ με οργανική ανάπτυξη 1,9%.
Σημαντική είναι και πάλι η αύξηση της χρήσης δεδομένων στο δίκτυο κινητής που έφθασε στο 9μηνο τα 62.977 ΤΒ αυξημένη 36% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο πριν, ενώ σε επίπεδο τρίτου τριμήνου η αύξηση ήταν 44% (18.329 ΤΒ έναντι 12.677 ΤΒ).
To ARPU (μέσο έσοδο ανά συνδρομητή στην κινητή) διαμορφώθηκε στα 9,9 ευρώ, (20,3 ευρώ στα συμβόλαια και 4,5 ευρώ στα καρτοκινητά). Σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2018) έχει αυξηθεί (ήταν 9,5 ευρώ). Η αύξηση της χρήσης στα δεδομένα δεν αντικατοπτρίζεται στα έσοδα γεγονός που σχετίζεται και με την προσφορά περισσοτέρων data στην ίδια τιμή.
Οι συνδρομητές στην κινητή τηλεφωνία της Vodafone Ελλάδος είναι περίπου 4,5 εκατ. εκ των οποίων το 35,6% να είναι πελάτες συμβολαίου, έναντι 32,6% πέρυσι. Στη σταθερή τηλεφωνία οι συνδρομητές στο τέλος Δεκεμβρίου 2019 ήταν 943 χιλ., έναντι 937 χιλ. πριν ένα χρόνο.