Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Premia: Συμφωνία για είσοδο της Nordic Leisure στο μετοχικό κεφάλαιο – Ποιες οι προϋποθέσεις

Ο Ηλίας Γεωργιάδης, βασικός μέτοχος της Premia Properties

Ο Ηλίας Γεωργιάδης, βασικός μέτοχος της Premia Properties

Τη συμφωνία με τον όμιλο Nordic προκειμένου ο τελευταίος να εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης ανακοίνωσε η Premia.

Το σχέδιο προβλέπει να αποκτήσει μετοχές έναντι 1,36 ευρώ (τρέχουσα τιμή στο ταμπλό 1,17 ευρώ) για ποσό έως 12,5 εκατ. ευρώ σε αύξηση κεφαλαίου με παραίτηση δικαιώματος προτίμησης υφιστάμενων μετόχων. Οι όροι θα συζητηθούν σε επερχόμενη γενική συνέλευση.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών οι δυο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία 112 εκατ. ευρώ για την απόκτηση από την Premia δύο ξενοδοχείων 4 αστέρων σε Κρήτη και Ρόδο μέσω sale and lease back.

Σημειώνεται ότι η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης είναι λίγο πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση

Η PREMIA PROPERTIES ΑΕΕΑΠ («PREMIA» ή «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι συμφώνησε με την εταιρεία «NLTG HH ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», θυγατρική της σουηδικής εταιρείας “NORDIC LEISURE TRAVEL GROUP HH Greece AB”, να συμμετάσχει σε μελλοντική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της PREMIA έως του ποσού των € 12.500.000, με τιμή προσφοράς €1,36 ανά μετοχή και με την προϋπόθεση παραίτησης του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της PREMIA.

Η σχετική απόφαση και οι επί μέρους όροι θα ληφθούν από την αρμόδια Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας, η οποία θα συγκληθεί μέχρι 31.12.2024 σύμφωνα με όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει ο Νόμος.

Διαβάστε επίσης

Ζαχαράκη: Έρχεται πακέτο μέτρων προς αντιμετώπιση του δημογραφικού – Ποια είναι

Κοινωνικός τουρισμός: Πάνω από 14.000 έκαναν διακοπές τον Ιούλιο με voucher

Γιάννης Αλαφούζος (Oceanis Eco Tankers): Κέρδη 39,6 εκατ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο