• Business

    Πράσινα τιμολόγια: Φθηνότερη τιμή από τη Ζενίθ- Οι τιμές όλων των εταιρειών

    Θεόδωρος Σκυλακάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

    Θεόδωρος Σκυλακάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας


    Με εκπτώσεις για ακόμη ένα μήνα, συγκράτησαν κάποιες εταιρείες προμήθειας  τις αυξήσεις της χονδρεμπορικής τιμής του Αυγούστου στο πράσινο τιμολόγιο, και ανακοίνωσαν τιμές για το  Σεπτέμβριο,  από τα 15,83/κιλοβατώρα ως τα 19,479 λεπτά/ κιλοβατώρα.

    Όπως είχε κάνει γνωστό ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης και για αυτόν τον μήνα η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επιδότηση των οικιακών τιμολογίων ρεύματος, και σύμφωνα με πληροφορίες θα διατηρηθεί για τον Σεπτέμβριο η επιδότηση στα 1,6 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα.

    Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα 2 Σεπτεμβρίου τις επιδοτήσεις.

    H χονδρεμπορική ηλεκτρικής ενέργειας σημείωσε μικρή πτώση τον Αύγουστο και είχε μέση τιμή τα 129,28 ευρώ/MWh από 135,54 ευρώ/MWh τον Ιούλιο κι από τα 98,89 ευρώ η μεγαβατώρα που ήταν η μέση τιμή του Ιουνίου. Σημειώνεται ότι η μέση τιμή του Αυγούστου σημείωσε αύξηση τις τελευταίες ημέρες, του μήνα με αποτέλεσμα να επηρεαστεί ανοδικά ο μέσος όρος του μήνα.

    Όμως αρκετές εταιρείες προμήθειας απορρόφησαν λιγότερο ή περισσότερο την αύξηση αυτή και οι περισσότερες διατήρησαν τις τιμές Αυγούστου.

    Η Ζενίθ ήταν η έκπληξη αυτού του μήνα, αφού η εταιρεία, ανακοίνωσε το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο για το μήνα Σεπτέμβριο στα 15,83 λεπτά/κιλοβατώρα, σχεδόν μισή τιμή από την τιμή 27,98 λεπτά/κιλοβατώρα, που ήταν η τιμή στο πράσινο τιμολόγιο της εταιρείας τον Αύγουστο.

    Οι τιμές στα πράσινα τιμολόγια του Σεπτεμβρίου κινούνται από τα 15,83 λεπτά/κιλοβατώρα  που είναι το τιμολόγιο της  Ζενιθ  μέχρι τα 19,479  λεπτά /κιλοβατώρα που ήταν το τιμολόγιο   της Volton.

    Οι τιμές Σεπτεμβρίου

    Ζενιθ: Στα 15,83 λεπτά/ Kwh είναι η τιμή του πράσινου τιμολογίου για το Σεπτέμβριο σημαντικά μειωμένο από την τιμή του προηγούμενου μήνα, που ήταμ 27,98 λεπτά/κιλοβατώρα.

    Εlpedison: Στα 15,85 λεπτά/κιλοβατώρα ανέρχεται η τιμή του πράσινου τιμολογίου τον Σεπτέμβριο για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες και 19,95 λεπτά για όσες είναι πάνω από τις πρώτες 100 κιλοβατώρες. Η εταιρεία αύξησε την τιμή από τον Ιούλιο που ήταν14,8 λεπτά/κιλοβατώρα για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες και 18,8 λεπτά/κιλοβατώρα για τις υπόλοιπες.

    ΕΛΙΝ : Στα  159,87 λεπτά/κιλοβατώρα είναι το πράσινο του Σεπτεμβρίου, από 15,80 λεπτά/κιλοβατώρα τον Αύγουστο.

    ΗΡΩΝ:  Στα 15,87   λεπτά/κιλοβ.ατώρα είναι η τιμή του πράσινου τιμολογίου της εταιρείας και τον Σεπτέμβριο διατηρώντας την τιμή που είχε και τον Αύγουστο.

    ΔΕΗ:  Με μικρή μείωση στα 15,94 λεπτά ανά κιλοβατώρα προσφέρει η ΔΕΗ το πράσινο τιμολόγιο, Γ1/Ν1 Οικιακό για το Σεπτέμβριο. Όπως τονίζει η επιχείρηση, πρόκειται για μείωση 2,8% σε σχέση με τον Αύγουστο. Για τις καταναλώσεις πάνω από τις 500 κιλοβατώρες η ανταγωνιστική χρέωση της ΔΕΗ ορίστηκε στα 0,17140 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Η νυχτερινή χρέωση ανακοινώθηκε στα 0,12840 ευρώ ανά κιλοβατώρα

    Protergia:  Στα 15,99 λεπτά/κιλοβατώρα είναι η τιμή του πράσινου τιμολογίου της εταιρείας τον Σεπτέμβριο όπως ήταν και τον Αύγουστο και τον Ιούλιο από 16,4 λεπτά /κιλοβατώρα που ήταν τον Ιούνιο με έκπτωση συνέπειας.

    Φυσικό Αέριο: Στα 17,35 λεπτά/ Kwh είναι η τιμή για το πράσινο τιμολόγιο της εταιρείας για το Σεπτέμβριο από 16,69 λεπτά/Kwh  που ήταν τον Αύγουστο.

    NRG: Στα 18,73 λεπτά/ Kwh είναι η τιμή του πράσινου τιμολογίου της εταιρείας για το Σεπτέμβριο από 17,13  λεπτά/κιλοβατώρα που ήταν η τιμή για τον Αύγουστο.

    Volton: Στα 19,479 λεπτά/κιλοβατώρα είναι η τιμή που ανακοίνωσε για το Σεπτέμβριο από 17,8 λεπτά/κιλοβατώρα  που ήταν η τιμή για το πράσινο τιμολόγιο του Αυγούστου



    ΣΧΟΛΙΑ