Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Porsche: Τα σπορ Macan και 911 αύξησαν τα λειτουργικά κέρδη κατά 11% το α’ εξάμηνο

Oliver Blume, CEO Porsche

Oliver Blume, CEO Porsche και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen

Αυξήθηκαν τα κέρδη της Porsche το α’ εξάμηνο χάρη στην ισχυρή ζήτηση για προσοδοφόρα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, όπως τα σπορ Macan και 911.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 11% στα 3,85 δισεκατομμύρια ευρώ (4,3 δισεκατομμύρια δολάρια).

Ο βασικός συνεισφέρων στα κέρδη της μητρικής Volkswagen, επιβεβαίωσε τις προοπτικές του έτους, ωστόσο, ανέφερε προκλήσεις όπως το αυξανόμενο κόστος, η περιορισμένη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών και οι γεωπολιτικές εντάσεις.

Η δύναμη της Porsche συνεχίζει να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την παλαιού τύπου δραστηριότητα κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Ενώ οι πωλήσεις μονάδων αυξήθηκαν κατά 15% το εξάμηνο έως τον Ιούνιο εν μέσω ανάπτυξης σε όλες τις μεγάλες περιοχές, οι παραδόσεις του μοναδικού πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου της Taycan, μειώθηκαν κατά 5%, καθώς επηρεάστηκε περισσότερο από τις ελλείψεις ανταλλακτικών.

Σημειώνεται ότι η Porsche έχει αποκτήσει κάποια ανεξαρτησία από τη Volkswagen από τη μερική εισαγωγή της στο χρηματιστήριο πέρυσι και τώρα εφαρμόζει μέτρα για να ενισχύσει τις αποδόσεις, καθώς στρέφεται στην ισχύ της μπαταρίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η πολυτελής μάρκα σχεδιάζει να λανσάρει μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση του Macan SUV της το 2024, ακολουθούμενη από εκδόσεις με μπαταρίες του roadster 718 και του SUV Cayenne.

Συνεργάστηκε επίσης με την Mobileye Global για την αυτόνομη οδήγηση, ενώ ανέλαβε τον έλεγχο της Cellforce, μιας επιχείρησης που εργάζεται πάνω στις κυψέλες μπαταρίας υψηλής απόδοσης.

Διαβάστε επίσης: 

Lamda Development: Αγορά ιδίων μετοχών αξίας €213.185

Danone: H αύξηση των τιμών ενίσχυσε τα έσοδα του β’ τριμήνου

Epsilon Net: Εξαγοράζει το 60% της SCAN ΑΒΕΕ έναντι €5 εκατ.