Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Porsche: Πτώση 7% στις πωλήσεις 6μήνου – Ισχυρό χαρτοφυλάκιο και ελκυστικές προσφορές το 2024

Detlev von Platen

Detlev von Platen (Πηγή: newsroom.porsche.com)

Μια σειρά από νέα μοντέλα η παρουσίασε η Porsche το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, ανέφερε πτώση 7% στις πωλήσεις α’ εξαμήνου, καθώς μειώθηκε περαιτέρω η ζήτηση στην Κίνα.

Η Volkswagen πούλησε 155.945 οχήματα μέχρι τον Ιούνιο, με την ανάπτυξη στην Ευρώπη να μην μπορεί να αντισταθμίσει την πτώση στην Κίνα και τη Βόρεια Αμερική, σύμφωνα με την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η πτώση των πωλήσεών της στην Κίνα επιταχύνθηκε, με τις παραδόσεις εκεί να μειώνονται κατά 1/3.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η απόδοση της Porsche έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες, με την εταιρεία να αναφέρει το πιο αδύναμο αποτέλεσμα το α’ τρίμηνο, από τη στιγμή που εισήχθη στο χρηματιστήριο τον Σεπτέμβριο του 2022.

Παρόλο που η κατασκευάστρια εταιρεία της δημοφιλούς 911 ανέφερε ότι αυτό πιθανότατα αυτό το αποτέλεσμα θα είναι το χαμηλότερο της χρονιάς, οι αγοραστές οχημάτων πολυτελείας έχουν γίνει πιο επιλεκτικοί σχετικά με τις δαπάνες τους.

Επιπλέον, η ζήτηση στην Κίνα μειώνεται λόγω της παρατεταμένης κρίσης των ακινήτων και της ασθενέστερης οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο, η Porsche προειδοποίησε ότι η παρουσίαση νέων μοντέλων, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρικού Macan και της ανανεωμένης σπορ 911, θα επηρεάσει τα αποτελέσματα της εταιρείας.

Οι πωλήσεις της Macan μειώθηκαν κατά 18%, ενώ οι αποστολές του οχήματος sport utility Panamera μειώθηκαν κατά 1/4.

Επιπλέον, οι πωλήσεις του ηλεκτρικού Taycan μειώθηκαν κατά 51%.

Ωστόσο, η Porsche αναμένει περιθώρια κέρδους μεταξύ 15% και 17% φέτος, με τα έσοδα του ομίλου να φτάνουν έως 42 δισεκατομμύρια ευρώ (45,5 δισεκατομμύρια δολάρια).

Επίσης, αναμένει βελτίωση της κερδοφορίας το επόμενο έτος, βασιζόμενη στην ενημερωμένη γκάμα μοντέλων του.

«Το 2024, θα “ρίξουμε” στον δρόμο το πιο ισχυρό χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Porsche όλων των εποχών», δήλωσε ο επικεφαλής πωλήσεων της Porsche, Detlev von Platen, ενώ πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να προσφέρει οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης παράλληλα με plug-in υβριδικά μοντέλα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

«Θα προσφέρουμε έτσι ελκυστικές προσφορές για όλους τους πελάτες, ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις και τις εξελίξεις στις επιμέρους περιοχές του κόσμου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Detlev von Platen.

Διαβάστε επίσης: 

Κλουκίνας – Λάππας: Στη Βιολέττα Λάππα το 40% της Wonder Nest Retail

Euroseas (Αριστείδης Πίττας): Πούλησε πλοίο με κέρδος 5,5 εκατ. δολαρίων

Αυτοί είναι οι Ρώσοι μεγιστάνες που κέρδισαν 11 δισ. δολάρια εν μέσω πολέμου