Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Ποια γνωστά ξενοδοχεία της περιφέρειας βγαίνουν στο σφυρί

Ξενοδοχεία

Την τιμητική τους έχουν στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ξενοδοχεία της Βόρειας Ελλάδας, τα οποία πρόκειται να «σφυροκοπηθούν» το επόμενο διάστημα.

Κάποια από αυτά προετοιμάζονται για να δεχθούν τους χειμερινούς τους επισκέπτες, καθώς βρίσκονται σε πλήρη λειτουργεία και άλλα αναζητούν τα νέα χέρια που θα τα γλιτώσουν από την εγκατάλειψη.

«Νύμφες» στο Λουτράκι Αριδαίας

Το ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων με την επωνυμία «Νύμφες» στο Λουτράκι Αριδαίας βγαίνει στις 30 Οκτωβρίου του 2024 σε πλειστηριασμό, με επισπεύδουσα την Intrum Hellas και  τιμή πρώτης προσφοράς τα 1.380.000 ευρώ.

Το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται πολύ κοντά στα Λουτρά Πόζαρ και πρόκειται για οικόπεδο εμβαδού 1.625,00 τ.μ. σύμφωνα με νεότερη εμβαδομέτρηση και κατά τον αρχικό τίτλο εμβαδού 1.648,00 τ.μ. Συγκεκριμένα, τοποθετείται στην Κοινότητα Λουτρακίου της Δημοτικής Ενότητας Αριδαίας του Δήμου Αλμωπίας Πέλλας.

Στο εν λόγω οικόπεδο έχει αναγερθεί ξενοδοχειακή μονάδα, συνολικού εμβαδού 1.094,73 τ.μ. κυρίων χώρων και υπογείου 551,68 τ.μ.

Αναλυτικά, αποτελείται από ισόγειο στο οποίο βρίσκονται 2 δίκλινα δωμάτια ΑΜΕΑ, σαλόνι, πρωινό, κουζίνα, lobby, γραφείο, σάουνα, γυμναστήριο, αποθήκη και τουαλέτες, Α’ όροφο στον οποίο βρίσκονται 4 τρίκλινα, κλιμακοστάσιο & ασανσέρ, Β’ όροφο στον οποίο βρίσκονται 5 δίκλινα, 1 μονόκλινο, 2 τρίκλινα κλιμακοστάσιο και ασανσέρ, υπόγειο όπου υπάρχει αποθήκη επίπλων, αποθήκη μαγειρείου, αποθήκη γενική, αποθήκη καυσίμων, λεβητοστάσιο και χώρος λουτροθεραπείας (SPA), ενώ στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου έχει κατασκευαστεί ανοιχτή πισίνα.

«Sunny Hill Studios»

Για τις 13 Νοεμβρίου του 2024, έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός και για το ξενοδοχείο «Sunny Hill Studios» στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα συγκρότημα δωματίων που τοποθετείται στην περιοχή Σάνη, με τιμή εκκίνησης 2.800.000,00 ευρώ και επισπεύδουσα την Intrum.

Το συγκρότημα αναπτύσσεται σε οικόπεδο πέντε στρεμμάτων και αποτελείται συνολικά από πέντε διώροφα κτίρια.

Αναλυτικότερα, το κτίριο Α, είναι το πρώτο στη σειρά κτίριο του συγκροτήματος και αποτελείται από ισόγειο εμβαδού 78,00τμ περίπου, το οποίο περιλαμβάνει reception, χώρο εστιατορίου, pool bar και W.C. και πρώτο όροφο εμβαδού 82,25 μ. περίπου, ο οποίος περιλαμβάνει δύο studios με ατομικό W.C. και εξωτερικό κλιμακοστάσιο.

Το κτίριο Β είναι το δεύτερο στη σειρά κτίριο του συγκροτήματος και αποτελείται από ισόγειο εμβαδού 53,25 τμ περίπου, και  περιλαμβάνει δύο studios με ατομικό W.C. και πρώτο όροφο εμβαδού 53,25τμ περίπου, ο οποίος περιλαμβάνει δύο studios με ατομικό W.C. και εξωτερικό κλιμακοστάσιο.

Το κτίριο Γ, το τρίτο στη σειρά, αποτελείται από ισόγειο εμβαδού 53,25τμ , ο οποίος περιλαμβάνει δύο studios με ατομικό W.C. και πρώτο όροφο εμβαδού 53,25τμ περίπου, ο οποίος περιλαμβάνει δύο studios με ατομικό W.C. και εξωτερικό κλιμακοστάσιο.

Το κτίριο Δ, είναι το τέταρτο στη σειρά κτίριο και αποτελείται από ισόγειο εμβαδού 53,25τμ περίπου, ο οποίος περιλαμβάνει δύο studios με ατομικό W.C. και πρώτο όροφο εμβαδού 53,25τμ περίπου, ο οποίος περιλαμβάνει δύο studios με ατομικό W.C. και εξωτερικό κλιμακοστάσιο.

Τέλος το κτίριο Ε αποτελείται από ισόγειο εμβαδού 84,00τμ περίπου, ο οποίος περιλαμβάνει ένα διαμέρισμα αποτελούμενο από σαλοκουζίνα, τρία υπνοδωμάτια και λουτρό και πρώτο όροφο εμβαδού 84,00τμ περίπου, ο οποίος περιλαμβάνει δύο σουίτες και εξωτερικό κλιμακοστάσιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εκτίμησης, στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχουν ακόμα ένα κτίσμα από οπτοπλινθοδομή, που χρησιμοποιείται ως αντλιοστάσιο, ένα κτίσμα εμβαδού 3,00τμ περίπου που χρησιμοποιείται ως αντλιοστάσιο πισίνας, ένα κτίσμα ξύλινης κατασκευής εμβαδού 20,00τμ που χρησιμοποιείται ως αποθήκη καθώς και πισίνα διαστάσεων 15,00 μ. επί  8,00 μ. με μέσο βάθος 1,50 μ..

Ο περιβάλλοντας χώρος είναι διαμορφωμένος με ασφαλτοστρώσεις και διάφορα φυτά και δένδρα, ενώ το γήπεδο είναι περιφραγμένο με τοιχίο από οπλισμένο σκυρόδεμα και μεταλλικό κιγκλίδωμα.

Vasilitsa Spa Resort

Σε μια μαγευτική τοποθεσία πάνω από τα 1000 μέτρα υψόμετρο στην περιοχή των Γρεβενών βρίσκεται το Vasilitsa Spa Resort, ένα γνωστό κατάλυμα του χειμερινού τουρισμού που πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό στις 29 Μαΐου του 2025.

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο βρίσκεται κοντά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας, και αποτελούσε κατάλυμα για του τολμηρούς του σκι, παρόλα αυτά φέρεται να έχει εγκαταλειφθεί εδώ και αρκετά χρόνια και να αναζητά την τύχη του στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Αναλυτικότερα, το ακίνητο βρίσκεται στο Πανόραμα, σε ορεινό χωριό της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, το οποίο ανήκει στη Δημοτική Ενότητα Θεόδωρου Ζιάκα του Δήμου Γρεβενών.

Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.070 μέτρων στις πλαγιές της βόρειας Πίνδου και απέχει 15 χλμ. από το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσα, 36 χλμ. από τα Γρεβενά, 210 χλμ. από την Θεσσαλονίκη και 520 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Μέχρι το 1927, το χωριό ήταν γνωστό με την ονομασία Σαργκαναίοι και πρόκειται για αγροτική περιοχή που χαρακτηρίζεται από καλλιέργειες και δασικές εκτάσεις.

Πρόκειται για διπλό ταυτόχρονο  σφυρί καθώς στην πλατφόρμα e auction βρίσκονται δύο ακίνητα.

Το πρώτο ακίνητο με τιμή εκκίνησης τα 177.500 ευρώ βρίσκεται εντός αγρού έκτασης 9.713,35τμ άρτιο και οικοδομήσιμο, που σύμφωνα με την έκθεση του εκτιμητή έχει εγκαταλειφθεί εδώ και 5 χρόνια.

Το εν λόγω ξενοδοχειακό ακίνητο βρίσκεται στη θέση «Μουρίζια» εντός των ορίων κτηματικής περιοχής του οικισμού Πανοράματος Γρεβενών και αποτελείται 2 εξωτερικές κολυμβητικές πισίνες ολικού εμβαδού 290,61τμ, 2 ξύλινα κιόσκια ολικού εμβαδού 180τμ, χώρους υγιεινής, αποδυτήρια και μηχανοστάσιο κολυμβητικών δεξαμενών ολικού εμβαδού 66,66τμ.

Το δεύτερο σφυρί που έχει τιμή πρώτης προσφοράς τα 2.040.000 ευρώ, αφορά ακίνητο που βρίσκεται σε αγρό έκτασης 4.163,00 τ.μ. το οποίο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εκτίμησης εντός του αγροτεμαχίου έχει κατασκευαστεί τριώροφο ξενοδοχείο που αποτελείται από:

Πρόκειται για κλασσικό ξενοδοχείο κατηγορίας 4 αστέρων που διαθέτει βάσει ΕΟΤ 33 δωμάτια και 99 κλίνες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του το ξενοδοχείο διαθέτει 14 πολυτελή δίκλινα δωμάτια, πλήρως εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και κλασσική διακόσμηση με έντονα στοιχεία ξύλου.

Επιπλέον, διαθέτει 6 μεζονέτες (4 Classic και 2 Grande), ντυμένες με μεταξωτές κουρτίνες, χαλιά Μπουχάρα και δερμάτινο σαλόνι, σε μία μοναδική διακόσμηση από πέτρα και ξύλο, διαθέτοντας επίσης τζάκι και σάουνα.

Το Vasilitsa Spa Resort προσφέρει ένα μεγάλο εύρος παροχών και εγκαταστάσεων που εξυπηρετούσε όλα τα προφίλ επισκεπτών, όπως οικογένειες, ζευγάρια, παραθεριστές, αθλητές και επαγγελματίες.

Τα κεντρικότερα σημεία αναφοράς του Vasilitsa Spa Resort, είναι η αίθουσα συνεδρίων χωρητικότητας 200 ατόμων, ο παιδότοπος με την αίθουσα παιχνιδιών, η εξωτερική πισίνα με το pool bar και το γήπεδο τέννις, η θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα με το σπα και σουίτες με το τζάκι και τη σάουνα.

Δίπλα στην πισίνα και το μπαρ βρίσκεται ο χώρος συνεδριάσεων του Vasilitsa Spa Resort ο οποίος διαθέτοντας σύγχρονο οπτικοακουστικό εξοπλισμό μπορεί να φιλοξενήσει ημερίδες, συνέδρια και διάφορες άλλες εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα, ο χώρος έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 200 καθήμενους και να χωριστεί εάν χρειαστεί σε τρεις πτέρυγες για την πραγματοποίηση workshop. Οι σύνεδροι έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την άνετη διαμονή τους, τα πλούσια γαστρονομικά εδέσματα και την υπέροχη θέα μέσα στο καταπράσινο δάσος με τις ατελείωτες διαδρομές καθώς η ενημέρωση και η γνώση παντρεύεται αρμονικά με την ξεκούραση και την ψυχική ηρεμία, κάνοντας την πραγματοποίηση συνεδρίων και ημερίδων στο Vasilitsa Spa Resort, την ιδανικότερη επιλογή.

Ως έτος κατασκευής του υπό εκτίμηση ακινήτου θεωρείται το έτος 2008 και η εσωτερική κατάσταση του ξενοδοχείου δεν είναι γνωστή καθώς δεν  έγινε εσωτερική αυτοψία.

Ramada Plaza by Wyndham Thraki

Ένα ακόμη βαρύ σφυρί έρχεται με το 5άστερο Ramada Plaza by Wyndham Thraki, στην Αλεξανδρούπολη.

Το ξενοδοχείο ήταν γνωστό ως Thraki Palace, ωστόσο από 2017 αποτελεί μέρος της αλυσίδας Wyndham Hotel Group, και ανήκει στην εταιρεία «Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Θράκη Παλλάς Α.Ε.», της οικογένειας Παλακίδη.

Συγκεκριμένα, ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί να διενεργηθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2025 με επισπεύδουσα την Intrum Hellas και τιμή πρώτης προσφοράς τα 9,29 εκατ. ευρώ, ενώ η κατάσχεση έγινε για απαίτηση ύψους 1.052.793,93 ευρώ.

Όσον αφορά το ακίνητο, πρόκειται για γήπεδο επιφάνειας 49.277,13τμ. εντός του οποίου έχει ανεγερθεί ξενοδοχειακή μονάδα η οποία αναπτύσσεται σε 5 επίπεδα και αποτελείται από α) το κεντρικό κτίριο β) την ανατολική πτέρυγα γ) την δυτική πτέρυγα δ) το συνεδριακό κέντρο και ε) την νέα πτέρυγα στο βορειοανατολικό τμήμα του γηπέδου.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, πρόκειται για ξενοδοχείο 5 αστέρων,  δυναμικότητας 149 δωματίων/299 κλινών.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο 4ο χλμ. Αλεξανδρούπολης-Θεσσαλονίκης, στην περιοχή Καλλιθέας-Νέας Χιλής, στον Δήμο Αλεξανδρούπολης και πρόκειται συνολικά για μια υψηλής ποιότητας κατασκευή με άριστο επίπεδο συντήρησης που η διάταξη των δωματίων εξυπηρετεί την απρόσκοπτη θέαση της πλειοψηφίας των δωματίων προς την θάλασσα και το θρακικό πέλαγος.

Το κεντρικό τμήμα, η ανατολική και δυτική πτέρυγα, καθώς και μεγάλο μέρος των κατασκευών του περιβάλλοντα χώρου αποπερατώθηκαν το 2001, ενώ λίγο αργότερα ολοκληρώθηκε το συνεδριακό κέντρο και τέθηκε σε λειτουργία το 2003.

Η νέα πτέρυγα ολοκληρώθηκε το 2010, ενώ η αλλαγή χρήσης υπόγειων χώρων σε κέντρο παροχής υπηρεσιών υγιεινής και αισθητικής με εσωτερικές πισίνες, spa, massage, κλπ., αποπερατώθηκε το 2011.

Αναλυτικότερα ανά τμήμα περιλαμβάνει:

Κεντρικό τμήμα – Αναλογική πτέρυγα

• Υπόγειο 3.074,00τμ.
• Υγροί χώροι (κολυμβητήριο – σάουνες)
• Χώροι υγιεινής
• Κέντρο θαλασσοθεραπείας – αισθητικής – massage
• Γυμναστήριο
• Αίθουσες Πολλαπλών Χρήσεων
• Βοηθητικοί χώροι
• Κοινόχρηστοι χώροι
• Κομμωτήριο
• Κουζίνα
• Εστιατόριο

Δυτική πτέρυγα (κτίριο δωματίων)

• Ισόγειο 1.164,87τμ.
• Δωμάτια
• Κοινόχρηστοι χώροι, διάδρομοι, κλιμακοστάσια
• Βοηθητικοί χώροι 340,05μ²
• Hμιυπαίθριοι χώροι 214,70μ²

Νέα πτέρυγα (κτίριο δωματίων)

• Υπόγειο 93,96τμ.
• Κοινόχρηστοι διάδρομοι • Ισόγειο 1662,50τμ.
• Δωμάτια
• Κοινόχρηστοι χώροι – διάδρομοι – κλιμακοστάσια
• Hμιυπαίθριοι χώροι 442,22τμ. Α’ όροφος 1.525,32τμ
• Δωμάτια
• Κοινόχρηστοι χώροι – διάδρομοι – κλιμακοστάσια
• Hμιυπαίθριοι χώροι 442,22τμ

Περιλαμβάνει επίσης συνεδριακό κέντρο το οποίο βρίσκεται σε επαφή με το κεντρικό τμήμα του ξενοδοχείου. Οι επιφάνειες, κύριες και βοηθητικές, διατάσσονται σε διάφορα επίπεδα και παρέχουν πλήρη δυνατότητα διοργάνωσης συνεδρίων, ημερίδων, εκθέσεων και λοιπών εκδηλώσεων.

Κύριο χαρακτηριστικό των αιθουσών είναι η υψηλή ποιότητα κατασκευής, καθώς και  η ύπαρξη υποδομών ικανών να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό παρευρισκόμενων.

Συγκριμένα, περιλαμβάνει 10 πολυτελείς ισόγειες αίθουσες, συνολικής χωρητικότητας 2.300 ατόμων, με υπερσύγχρονη συνεδριακή υποδομή, πολλαπλούς βοηθητικούς χώρους, πλήρη οπτικοακουστική κάλυψη, εκθεσιακούς χώρους, γραφεία συνέδρων, φουαγιέ, ανεξάρτητη είσοδο και parking.

Εγκαταστάσεις – έργα περιβάλλοντος:

Στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου εντοπίζονται ασφαλτοστρωμένες και πλακόστρωτες επιφάνειες περιμετρικά των κτιρίων, φυτεμένες επιφάνειες (γκαζόν, παρτέρια, δέντρα) και υπαίθριοι χώροι αθλοπαιδιών – παιδική χαρά.

Διαθέτει δύο εξωτερικές πισίνες με pool bar, υπόγειο χώρο αποδυτηρίων για τους λουόμενους κάτω από το επίπεδο της βεράντας και διαμορφωμένους χώρους με ξαπλώστρες και ομπρέλες σε μικρή απόσταση από την θάλασσα.

Υπενθυμίζεται, ότι η διαδικασία του πλειστηριασμού δεν επηρεάζει τη λειτουργία του ξενοδοχείου, ενώ όπως αναφέρεται όλες οι ανωτέρω υποδομές αναβαθμίζουν αισθητά την λειτουργικότητα και το επίπεδο παροχής υπηρεσιών του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Ramada Plaza by Wyndham Thraki, περιλαμβάνονται 149 δωμάτια και συγκεκριμένα, 129 Superior δωμάτια με θέα θάλασσα ή κήπο, που βρίσκονται στο ισόγειο και στον όροφο του ξενοδοχείου, με μέγεθος 26 τ.μ. – 32 τ.μ., 12 Executive δωμάτια με θέα θάλασσα, που βρίσκονται στο ισόγειο και στον όροφο του ξενοδοχείου, με μέγεθος 32 τ.μ.- 38 τ.μ. και 8 σουΐτες με θέα θάλασσα, που βρίσκονται στον όροφο του ξενοδοχείου, με μέγεθος 70 τ.μ. – 80 τ.μ.

Τέλος, το Thalasso & Wellness Spa του ξενοδοχείου διαθέτει 4 πισίνες υδροθεραπείας, 14 αίθουσες περιποίησης και χώρο χαλάρωσης με health bar.

Όπως τονίζεται στην έκθεση «οι άρτιες και σύγχρονες εγκαταστάσεις έκτασης 2.400 τ.μ. απευθύνονται σε κάθε σύγχρονο επισκέπτη κέντρων ευεξίας και spa. Οι επισκέπτες έχουν δωρεάν πρόσβαση στο πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, ενώ μπορούν να απολαύσουν διάφορες υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες».

«Αχίλλειον» στα Γρεβενά

Ένα ακόμη ξενοδοχείο που αναμένεται να βγει σε πλειστηριασμό είναι  το «Αχίλλειον» στα Γρεβενά.

Συγκεκριμένα, ο  πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 14 Νοεμβρίου 2024 με επισπεύδεται την Intrum Hellas και  τιμή πρώτης προσφοράς το 1,5 εκατ. ευρώ.

Η υπό εκτίμηση ξενοδοχειακή μονάδα βρίσκεται στην θέση «Κατή Πηγάδι» της κτηματικής περιοχής του Δήμου Γρεβενών. Το ακίνητο απέχει 1,5 χλμ. από τη βορειοανατολική είσοδο των Γρεβενών και έχει πρόσβαση (σε 800 μ.) στην Εθνική Οδό Γρεβενών – Κοζάνης και έχει χτιστεί σε  αγροτεμάχιο εμβαδού 8.739τμ.

Πρόκειται για διώροφη οικοδομή με υπόγειο και στέγη, η οποία είναι κατασκευασμένη στο μέσον περίπου του αγροτεμαχίου και αποτελείται από δύο κτιριακούς όγκους.

Αναλυτικότερα, το υπόγειο έχει εμβαδόν εντός δόμησης 66,40 τ.μ., εμβαδόν εκτός δόμησης (υπόγειο) 1.191,95 τ.μ. και ημιυπαίθριους χώρους συνολικού εμβαδού 29,60 τ.μ..

Στο υπόγειο βρίσκεται μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων εμβαδού 300 τ.μ., μια μικρότερη αίθουσα εμβαδού 140 τ.μ., η κουζίνα, η ταβέρνα και οι βοηθητικοί χώροι (WC, αποθήκες, λεβητοστάσιο κτλ.).

Το ισόγειο έχει εμβαδόν εντός δόμησης 924,97 τ.μ. και ημιυπαίθριους χώρους συνολικού εμβαδού 356,97 τ.μ., όπου υπάρχει ο χώρος υποδοχής των πελατών, η καφετερία, ο χώρος πρωινού και 17 υπνοδωμάτια.

Ο πρώτος όροφος έχει εμβαδόν εντός δόμησης 726,02 τ.μ. και ημιυπαίθριους χώρους συνολικού εμβαδού 88,81 τ.μ. όπου βρίσκονται τα γραφεία της διοίκησης, το λογιστήριο, 19 υπνοδωμάτια και χώρος (Ρούφ Γκάρντεν).

Η συνολική επιφάνεια του ξενοδοχείου είναι 1.717,39 τ.μ. για τους κύριους χώρους και 1.667,12 τ.μ. (1.191,95 τ.μ. + 475,17 τ.μ.) για τους βοηθητικούς χώρους. Τα δωμάτια σύμφωνα με τη χορήγηση του ειδικού σήματος Ε.Ο.Τ. είναι 36 με 74 κλίνες.

Εσωτερικά δεν είναι γνωστή  κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ξενοδοχείο καθώς δεν πραγματοποιήθηκε εσωτερική αυτοψία.

Διαβάστε επίσης:

Balomenos Doors: Η ιστορία του «βασιλιά της πόρτας», που έβαλε λουκέτο

Πλειστηριασμοί: Έρχονται έξι σφυριά για την «Κόσμος Αυτοκίνηση» του Σπύρου Παζαρόπουλου

Πλειστηριασμοί: Schwabe Hellas, η ελληνογερμανική κοινοπραξία που βγαίνει στο σφυρί για 4,3 εκατ.