• Business

    Πλειστηριασμοί: Τα 5 ξενοδοχεία που βγαίνουν στο… σφυρί τον Οκτώβριο


    Στις λίστες των ηλεκτρικών πλειστηριασμών κυρίαρχο ρόλο έχουν ξενοδοχειακές μονάδες τεσσάρων και πέντε αστέρων που ανεβάζουν τον μέσο όρο των τιμών.

    Αυτόν τον μήνα, πέντε μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν το «κύμα» της τουριστικής ανάπτυξης βρέθηκαν στο σφυρί και αναζητούν τον νέο τους ιδιοκτήτη.

    «Ήλιος» στις Σπέτσες

    Στα μεγάλα νούμερα των πλειστηριασμών δεσπόζει το τετραώροφο ξενοδοχείο «φιλέτο» επί της παραλιακής οδού στις Σπέτσες.

    Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για σήμερα 9 Οκτωβρίου 2024, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 6,3 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της εκτίμησης πρόκειται για ένα αστικό ακίνητο και συγκεκριμένα μία τετραώροφη οικοδομή, τουριστικής εγκατάστασης, που έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο εντός του εγκεκριμένου σχεδίου της πόλης των Σπετσών και στη θέση “Αγορά’’ επί της παραλιακής οδού.

    Το ακίνητο φέρεται ότι ανήκει στην Ευαγγελία Κεχαγιαδάκη και στον Αντώνιο Μπαρδάκο με ποσοστό συνιδιοκτησίας εξ αδιαιρέτου 40% και 60% αντίστοιχα, ενώ η πρώτη είναι η επισπεύδουσα και ο δεύτερος ο οφειλών.

    Πρόκειται περί επίκοινου ακινήτου το οποίο επιδιώκεται να εκποιηθεί από τους δύο συγκύριούς του, κατόπιν δικαστικής προσφυγής και σχετικής απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς.

    Το οικόπεδο έχει έκταση 270,45 τ.μ. και η οικοδομή που καταλαμβάνει ολόκληρο τον χώρο του αποτελείται από ισόγειο, τρείς ορόφους και πρώτο όροφο σε εσοχή, συνολικής επιφάνειας 1.010 τ.μ. περίπου.

    Εντός αυτών περιλαμβάνονται οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου με την επωνυμία “Ήλιος”, που ανήκει στην Γ’ κατηγορία και είναι χωρητικότητας 54 κλινών.

    Ειδικότερα, το ισόγειο αποτελείται από 2 εισόδους, χώρο υποδοχής (reception), χώρο αναμονής, αίθουσα πρωινών, γραφείο Διευθυντή, δωμάτιο Διευθυντή, αποθήκη, 2 WC, φρεάτιο ανελκυστήρα και χώρο κλιμακοστασίου. Ο καθένας από τους ορόφους αποτελείται από 9 δωμάτια, 9 WC, διάδρομο, αποθήκη, φρεάτιο ανελκυστήρα, χώρο κλιμακοστασίου και εξώστες.

    Ο 4ος όροφος – 1ος σε εσοχή αποτελείται από αίθουσα, μπαρ-κυλικείο, 2 WC, διάδρομο, ανελκυστήρα, απόληξη κλιμακοστασίου και ακάλυπτο χώρο-βεράντα.

    Σημειώνεται πως κατά την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι το ακίνητο είναι κενό χρήσης, βρίσκεται δε σε μέτρια κατάσταση συντήρησης, ενώ προκειμένου για την αξιοποίησή του, χρήζει εκτεταμένων εργασιών ανακαίνισης.

    Γίνεται λόγος για ακίνητο «φιλέτο» καθώς πέρα της προνομιακής του θέσης, πρόκειται για ένα οικόπεδο σχεδόν επίπεδο που προσφέρει απεριόριστη θέα στη θάλασσα του Αργοσαρωνικού Κόλπου.

    «Galini Sea View» στα Χανιά

    Σε πλειστηριασμό βγαίνει στις 16 Οκτωβρίου 2024 το ξενοδοχείο «Galini Sea View» που βρίσκεται στον οικισμό «Αγία Μαρίνα» του Δήμου Χανίων, με οφειλέτη την εταιρεία «Ο Μάρακας Ξενοδοχειακές Τουριστικές Εμπορικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις» και επισπεύδουσα την εταιρεία «Mega GR Group Α.Ε.».

    Η τιμή πρώτης προφοράς ανέρχεται στα 12.780.000,00 ευρώ συγκαταλέγοντας το ξενοδοχείο των Χανίων στα πιο ακριβά των πλειστηριασμών, ενώ η κατάσχεσή επιβλήθηκε για ποσό 440.888,23 ευρώ.

    Σύμφωνα με στοιχεία της εκτίμησης το ακίνητο βρίσκεται στον οικισμό Αγία Μαρίνα του Δήμου Χανίων, σε μια περιοχή που περιλαμβάνει πλήθος ξενοδοχειακών μονάδων και άλλων τουριστικών καταλυμάτων (βίλες, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα κ.λπ.).

    Galini Sea View

    Όσον αφορά το ακίνητο, πρόκειται για ξενοδοχείο κλασσικού τύπου κατηγορίας 5* (all inclusive – adults only), συνολικής επιφάνειας 8.064,76 τ.μ. και να σημειωθεί ότι είναι το μόνο πεντάστερο της περιοχής.

    Σύμφωνα με την προσκομισθείσα δήλωση, το οικόπεδο διαθέτει πολύπλευρο ακανόνιστο, κατωφερική κλίση από νοτιοδυτικά προς βορειοανατολικά και απεριόριστη θέα προς την θάλασσα.

    Επιπλέον, σύμφωνα με το τοπογραφικό, αναφέρεται ως οικόπεδο «Α» και η οικοδομική άδεια προέβλεπε διώροφο κτίριο με 2 υπόγεια, ωστόσο στην πραγματικότητα έχουν κατασκευαστεί 2 επιπλέον υπόγεια, καθώς και ξεχωριστό διώροφο κτίριο στο νοτιοδυτικό τμήμα του οικοπέδου.

    Τα κτίρια στη σχετική έκθεση χαρακτηρίζονται ως πολύ καλής ποιότητας κατασκευής και πολύ καλής συντήρησης.

    Η εγκεκριμένη δυναμικότητά του είναι 51 δωμάτια – 107 κλίνες και η συνολική δυναμικότητά του είναι 128 δωμάτια – 266 κλίνες (8 μονόκλινα, 102 δίκλινα και 5 τρίκλινα δωμάτια – 13 μονόχωρα διαμερίσματα).

    Ο περιβάλλων χώρος είναι πλήρως διαμορφωμένος και περιλαμβάνει εκτός από την κεντρική πισίνα, πλακοστρώσεις, χώρους πρασίνου και ασφαλτοστρωμένο χώρο στάθμευσης.

    Ωστόσο, κατά την μακροσκοπική εξωτερική αυτοψία του ακινήτου και κατά την θέασή του στο διαδικτυακό τόπο goolemaps, διαπιστώθηκαν εκτεταμένες αυθαιρεσίες σε σχέση με την οικοδομική άδεια (προσθήκες κατ΄ επέκταση και καθ’ ύψος, διαφορετική κατασκευή κολυμβητικής δεξαμενής, μετατροπές βοηθητικών χώρων σε χώρο δωματίων κ.λπ.).

    «Lindos Memories» στη Ρόδο

    Με τιμή πρώτης προσφοράς στα 6,6 εκατ. ευρώ  ένα ακόμη  πεντάστερο ξενοδοχείο, γνώριμο στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που σε όλες τις περιπτώσεις έως σήμερα κατέληγε σε κατάσταση αναστολής,   είναι το «Lindos Memories» που βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό της Λίνδου στην Ρόδο.

    Το νέο σφυρί έχει προγραμματιστεί για τις 16 Οκτωβρίου 2024, επισπεύδεται από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e- ΕΦΚΑ), έχει οφειλέτρια εταιρεία την  “Klimatair” και τιμή πρώτης προσφοράς τα 6,6 εκατ. ευρώ.

    Όσον αφορά το ακίνητο, ο πλειστηριασμός αφορά ένα αγροτεμάχιο επιφανείας βάσει τίτλου 25.310,50 τ.μ., που βρίσκεται στη θέση “Πετροκοπιό”, στην εκτός σχεδίου περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Λίνδου.

    Εντός του οικοπέδου έχει κατασκευαστεί ξενοδοχειακή μονάδα η οποία σύμφωνα με την ιστοσελίδα της είναι 5 αστέρων και δυναμικότητας 70 δωματίων και 150 κλινών, αν και, όπως αναφέρεται στην έκθεση του εκτιμητή, σύμφωνα με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, το “Lindos Memories” είναι κατηγορίας 3 αστέρων και δυναμικότητας 45 δωματίων και 90 κλινών.

    Επισημαίνεται ότι το ξενοδοχείο βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία καθώς από τον Μάιο του 2002 η μονάδα είχε μισθωθεί για διάρκεια 20 ετών στην “Ξενοδοχεία Ελλάδος Mitsis Company” και η εν λόγω μίσθωση είχε παραταθεί για επιπλέον δύο έτη.

    «Zenith Seaside Hotel» στη Ρόδο

    Ένα άλλο ξενοδοχείο της Ρόδου εξίσου γνώριμο στην πλατφόρμα e auction είναι το «Zenith Seaside Hotel» που ετοιμάζεται για να βγει στο σφυρί στις 23 Οκτωβρίου 2024 με τιμή πρώτης προσφοράς στα 4,86 εκατ. ευρώ.

    Όσον αφορά το ακίνητο πρόκειται για οικόπεδο επιφανείας σύμφωνα με τον τίτλο 9.540 τ.μ. στη θέση «Αμπέλια», σε εκτός σχεδίου περιοχή, κοντά στο παραλιακό μέτωπο, σε απόσταση 63 χλμ. περίπου δυτικά από το κέντρο της πόλης της Ρόδου και περίπου 500 μ. ανατολικά από το κέντρο του Οικισμού Γενναδίου.

    Σύμφωνα με στοιχεία της εκτίμησης το ξενοδοχειακό συγκρότημα διαθέτει συνολικά 105 δωμάτια, χώρο εισόδου στο κεντρικό κτίριο, μπροστά από όπου διαμορφώνεται πλατεία αυλή με χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων και λεωφορείων, ένα εκτεταμένο δίκτυο πεζόδρομων με υπαίθριες κλίμακες και ράμπες που συνδέει όλα τα επιμέρους κτίρια και τους χώρους του γηπέδου.

    Επιπλέον, στον περιβάλλοντα χώρο του ακινήτου έχουν κατασκευασθεί δύο κολυμβητικές δεξαμενές, επιφανείας περίπου 215 τ.μ. και 350 τ.μ., και ένα γήπεδο τένις και όλο το υπόλοιπο τμήμα του γηπέδου διαθέτει φύτευση από γκαζόν, παρτέρια με φυτεύσεις και διαδρόμους επικοινωνίας των κτιρίων και των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου.

    Το “Zenith Sea Side Hotel” λειτουργεί κατά τη θερινή περίοδο ως ξενοδοχειακή μονάδα τύπου resort, με το σύστημα All Inclusive και η ποιότητα κατασκευής και η συντήρηση χαρακτηρίζονται “καλές” με βάση τα στοιχεία της εκτίμησης.

    «Νύμφες» στο Λουτράκι Αριδαίας

    Το ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων με την επωνυμία “Νύμφες” στο Λουτράκι Αριδαίας κλείνει στις 30 Οκτωβρίου του 2024 τον μήνα με  επισπεύδουσα την Intrum Hellas και με τιμή πρώτης προσφοράς τα 1.380.000 ευρώ.

    Το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται πολύ κοντά στα Λουτρά Πόζαρ και συγκεκριμένα είναι οικόπεδο εμβαδού 1.625,00 τ.μ. σύμφωνα με νεότερη εμβαδομέτρηση και κατά τον αρχικό τίτλο εμβαδού 1.648,00 τ.μ., στην Κοινότητα Λουτρακίου της Δημοτικής Ενότητας Αριδαίας του Δήμου Αλμωπίας Πέλλας.

    Στο εν λόγω οικόπεδο έχει αναγερθεί ξενοδοχειακή μονάδα, συνολικού εμβαδού 1.094,73 τ.μ. κυρίων χώρων και υπογείου 551,68 τ.μ.

    Αναλυτικά, αποτελείται από ισόγειο στο οποίο βρίσκονται 2 δίκλινα ΑΜΕΑ, σαλόνι, πρωινό, κουζίνα, lobby, γραφείο, σάουνα, γυμναστήριο, αποθήκη και τουαλέτες, Α’ όροφο στον οποίο βρίσκονται 4 τρίκλινα, κλιμακοστάσιο & ασανσέρ, Β’ όροφο στον οποίο βρίσκονται 5 δίκλινα, 1 μονόκλινο, 2 τρίκλινα κλιμακοστάσιο και ασανσέρ, υπόγειο όπου υπάρχει αποθήκη επίπλων, αποθήκη μαγειρείου, αποθήκη γενική, αποθήκη καυσίμων, λεβητοστάσιο και χώρος λουτροθεραπείας (SPA) (σύμφωνα με τον τίτλο κτήσεως).

    Κατά την επιτόπια μετάβαση διαπιστώθηκε ότι στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου έχει κατασκευαστεί ανοιχτή πισίνα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ράδιο Κορασίδης: Από την κορυφή στο σφυρί – Η ιστορία της επιχείρησης που έφερε τις ηλεκτρικές συσκευές στα σπίτια

    Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί η «ΣΤΑΚΟΡ», η αντιπροσωπία που άφησε εποχή στην αγορά αυτοκινήτου

    Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί για 30 εκατ. ο Ιππόδρομος στο Μαρκόπουλο – Η κούρσα προς το λουκέτο



    ΣΧΟΛΙΑ